Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη
Τον οδικό χάρτη για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 11:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τη νέα χαλάρωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μετά το Πάσχα 2022 θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα προχωρήσει στις 11:00 σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, σε ανακοινώσεις για το ποια μέτρα αναμένεται να καταργηθούν και ποια θα παραμείνουν σε ισχύ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, όμως, φαίνεται ότι ημερομηνία κλειδί θα είναι η 1η Μαΐου. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε βασικούς πυλώνες. Αυτοί θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και τα τεστ.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει δηλώσει μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, πως αυτό που συζητείται είναι να μην ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και πιστοποιητικά νόσησης για πρόσβαση σε συγκεκριμένους χώρους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφουμε στη ζωή μας προ Covid, γιατί ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ. Απλώς, από τον Μάιο, μετά το Πάσχα θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση»

Ενώ, συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή για τους εμβολιασμένους πολίτες η αποκλιμάκωση είναι σχεδόν ολική, με εξαίρεση τη μάσκα. Καθώς, την κατάργηση της μάσκας την μετέθεσε χρονικά, επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Οπότε μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις»

Ο δεύτερος πυλώνας του σχεδίου χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως αφορά στα self test, τα οποία όπως όλα δείχνουν οδεύουν προς χαλάρωση μετά τις διακοπές του Πάσχα. Να σημειωθεί ότι, ήδη, υπάρχει μείωση στα self test που διενεργούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα την εβδομάδα.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;