Κορωνοϊός: «Αύριο ή μεθαύριο» οι ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων ενόψει του καλοκαιριού
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε τις ανακοινώσεις για την χαλάρωση των μέτρων εντός των επόμενων ημερών.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και περισσότερο για νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ενόψει του καλοκαιριού. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε τις ανακοινώσεις για την χαλάρωση των μέτρων εντός των επόμενων ημερών μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

«Επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι θα δοθεί «αύριο ή μεθαύριο» ο «οδικός χάρτης» για το πώς θα κινηθούμε «μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τους επόμενους μήνες». Μάλιστα, ανέφερε ότι οι νέες «ελευθερίες» θα αφορούν τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Η κατεύθυνση είναι ότι πάμε προς επιστροφή στην κανονικότητα» 

Ενώ, συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα οδεύει προς ένα «καλοκαίρι άνευ πιστοποιητικών».

Πάσχα 2022: Πώς θα εορταστεί;

Σε ό,τι αφορά στο Πάσχα 2022 και το πώς θα γίνει ο εορτασμός του, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως δεν θα έχει καμία διαφορά με τις τωρινές συνθήκες, σχολιάζοντας πως και σήμερα δεν είναι πολλοί οι περιορισμοί που παραμένουν σε ισχύ. Ενώ, διαβεβαίωσε πως οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στις εκκλησίες.

Κορωνοϊός: Η πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας. Ενημέρωσε, μάλιστα, πως εντός της εβδομάδας θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού για την τέταρτη δόση του εμβολίου και άλλων ηλικιακών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως αύριο, Τετάρτη 13 Απριλίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους 70-79 και την Παρασκευή αυτή για τους 60-69. Τα ραντεβού για τη «δεύτερη αναμνηστική δόση», είναι ήδη 40.000, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Από την άλλη μεριά, ξεκαθάρισε πως η τέταρτη δόση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά υπάρχει σύσταση για τη χορήγησή της. Τέλος, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει απόφαση για εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού από τον Σεπτέμβριο καθώς «δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα».

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;