Σχολεία: Τέλος στα πιστοποιητικά και τα τεστ σε μαθητές - Τι θα γίνει με τις μάσκες
 Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο self test θα το κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αρχές της πρώτης εβδομάδας του Μαϊου.

Αύριο (13/4) συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων οπότε και αμέσως μετά αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία της επιδημίας και την άρση και των τελευταίων περιορισμών που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και ιδίως των υπερμεταδοτικών υποπαραλλαγών Όμικρον 1 και 2 (ΒΑ.1 και ΒΑ.2) τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της «απελευθέρωσης» από τα μέτρα, με βάση τη σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας, καθώς και άλλα υπουργεία, ιδίως εκείνο του Τουρισμού και της Ανάπτυξης.

Από την Πρωτομαγιά και για τους καλοκαιρινούς μήνες τα βασικά μέτρα που μας συνοδεύουν μέχρι σήμερα, δηλαδή η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε μια σειρά από χώρους και δραστηριότητες και οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ στους μαθητές, θα ανασταλούν και θα επανεξεταστούν τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο self test θα το κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αρχές της πρώτης εβδομάδας του Μαϊου.

Με μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και τον Μάϊο

Σε ό,τι αφορά τη μάσκα είναι αλήθεια ότι οι ειδικοί όσο και το υπουργείο Υγείας είναι πολύ συγκρατημένοι σε σχέση με τη μη χρήση της ιδίως στους εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός.

Έτσι τουλάχιστον για την περίοδο του Πάσχα η διατήρηση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός, πχ στην περιφορά του Επιταφίου ή την Ανάσταση και τα αρνητικά διαγνωστικά τεστ πριν από τις επαφές μας με ευάλωτα ή ηλικιωμένα άτομα θα παραμείνουν  προαπαιτούμενα που θα διασφαλίσουν ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα πυροδοτήσει νέα έξαρση της επιδημίας.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1