Πάτρα: Άνοιξαν τον τάφο της Τζωρτζίνας για το τάμπλετ - Τα νέα στοιχεία για την κεταμίνη
Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Προς τα πού κινούνται οι έρευνες;

Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζεται να ερευνάτε από τις αρχές. Η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει βρεθεί κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία με πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μετά από σχετική εντολή της αρμόδιας ανακρίτριας που αναζητά απαντήσεις για τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου το άνοιγμα του τάφου της για να ανακτηθεί το αγαπημένο της τάμπλετ, το οποίο ετάφη μαζί της κατόπιν της επιθυμίας της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η συσκευή θα κρύβει σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα καίρια ερωτήματα των αστυνομικών. Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από την έναρξη της εκταφής τελέστηκε τρισάγιο.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ σημείωσε ΑΠΕ, ότι:

«Τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της»

Τα νέα στοιχεία για την κεταμίνη

Πολλές είναι οι ερωτήσεις και γύρω από το πως η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις. Φαίνεται πως οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση. Όπως σημειώνει ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ:

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές “αλλάζουν” με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα»

Ενώ, υπενθύμισε πως τα ψηφιακά μέσα «μίλησαν», μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα.

Το ημερολόγιο επεισοδίων της 9χρονης Τζωρτζίνας έδωσε μερικά στοιχεία

Τα επεισόδια από τα οποία βασανιζόταν η 9χρονη Τζωρτζίνα καθώς και το παράδοξο γεγονός ότι αυτά συνέβαιναν πάντα όταν ήταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου και ποτέ στη ΜΕΘ, ήταν αυτά που είχαν χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στις Αρχές και φαίνεται να έχουν εξετασθεί ενδελεχώς.

Οι αξιωματικοί, εξετάζοντας το ημερολόγιο των επεισοδίων της Τζωρτζίνας, όπως περιγράφονται στην δικογραφία οδηγήθηκαν σε τέσσερις διαπιστώσεις οι οποίες σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για τη τηλεόραση του OPEN είναι οι ακόλουθες:

  • 21 Ιανουαρίου 2022: Εισαγωγή στη ΜΕΘ με βραδυκαρδία, όπου παραμένει για 12 ώρες. Μετά από 24 ώρες επιστρέφει στην κλινική χωρίς να παρουσιάσει επεισόδιο.
  • Μετά την επιστροφή εμφανίζει 4 επεισόδια σε μεσοδιάστημα μόλις 6 ωρών. Οι γιατροί βάζουν ξανά το παιδί στη ΜΕΘ, όπου παραμένει για 36 ώρες. Η εικόνα της ήταν καθαρή και δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα όλο εκείνο το διάστημα. Έτσι επιστρέφει στην κλινική.
  • Παρουσιάζει ακόμα ένα επεισόδιο με βραδυκαρδία 24 ώρες μετά την επιστροφή και επιστρέφει στην ΜΕΘ. Παραμένει εκεί για μία ολόκληρη ημέρα χωρίς να εμφανίσει κανένα απολύτως σύμπτωμα. Είναι η τελευταία φορά που θα επιστρέψει στην παιδιατρική κλινική.
  • Εκεί θα εμφανίσει νέο επεισόδιο και θα κριθεί η επιβεβλημένη η μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων, όπου τελικά το 9χρονο παιδί κατέληξε.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται αρκετά ειδησεογραφικά site, οι Αρχές στην προσπάθειά τους να βρουν τη διαδρομή της κεταμίνης ερευνούν ένα άτομο που φέρεται να προέρχεται από τον χώρο των τοξικομανών. Το άτομο αυτό φέρεται να είχε στενές επαφές με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μέσα στις επόμενες ώρες, το συγκεκριμένο άτομο δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν βοήθησε την κατηγορούμενη να βρει τη συγκεκριμένη ουσία. Όπως σχολίασε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, στο STAR:

«Συνήθως η κεταμίνη στις πιάτσες των ναρκωτικών βρίσκεται σε σκόνη και σε υγρή μορφή, την οποία χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο, όταν έχουν έλλειψη άλλων πιο σκληρών ναρκωτικών. Δεν είναι δύσκολο ένας τοξικομανής να βρει αυτή την ουσία»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;