Ιατροδικαστής Λέων: «Πλήρης βεβαιότητα ότι είναι ασφυκτικός ο θάνατος της Ίριδας»
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για να βάλουμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι η Ίριδα έφυγε με ασφυκτικό θάνατο».

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, οι έρευνες συνεχίζονται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, ανέφερε ότι ο ασφυκτικός θάνατος είναι βέβαιος πλέον για την Ίριδα.

«Γίνεται ενδελεχής έρευνα στους φακέλους των παιδιών. Όλοι οι ιατροδικαστές έχουν σταθερή άποψη και όλοι καταλήγουν στον ασφυκτικό θάνατο. Στο δεύτερο παιδί αν μελετήσουμε όλα τα ευρήματα, νομίζω ότι υπάρχει πλήρης βεβαιότητα για το ότι είναι ασφυκτικός θάνατος».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχουν περιθώρια για να βάλουμε κάτι άλλο στη διάγνωσή μας αλλά μια βεβαιότητα ότι έχουμε ασφυκτικό θάνατο».

Όπως λέει ο ιατροδικαστής, οι συνεντεύξεις τόσο της 33χρονης, Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και άλλων μελών της οικογένειας θα οδηγήσουν στη λύση του θρίλερ.

«Αν δεν είχαμε τις συνεντεύξεις θα είχαμε πολύ μεγάλη δυσκολία στους δράστες. Οι συνεντεύξεις «κουμπώνουν» στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Θα καταγραφεί στα ιατροδικαστικά χρονικά να εξιχνιάζουμε τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τέτοιον τρόπο από τις συνεντεύξεις. Υπάρχουν αντιφάσεις σε όσα λένε», είπε.

Κρίσιμες απαντήσεις θα δώσει και το πανάκι με αίμα που βρέθηκε.

Στο «Live News» μίλησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, ο οποίος σημείωσε πως οι ισχυρισμοί της 33χρονης πως η κεταμίνη χορηγήθηκε ενδονοσοκομειακά στην Τζωρτζίνα δεν ευσταθούν.

Επιπλέον, μίλησε και για τον θάνατο της Ίριδας, αναφέροντας πως το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι του κοριτσιού προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλώνει πνευμονικό οίδημα.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;