Pink Floyd: Νέο τραγούδι μετά από σχεδόν 30 χρόνια για την Ουκρανία
Το φιλανθρωπικό single «Hey Hey, Rise Up» επανένωσε τους Pink Floyd για να συγκεντρώσουν χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία - Η έμπνευση αντλήθηκε από το τραγούδι ενός Ουκρανού που εγκατέλειψε μια διεθνή περιοδεία για να πολεμήσει για τη χώρα του και τραυματίστηκε.

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το πρώτο τους νέο κομμάτι μετά από περίπου τρεις δεκαετίες, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τον λαό της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας David Gilmour και ο ντράμερ Nick Mason, τα βασικά εναπομείναντα μέλη δηλαδή του θρυλικού συγκροτήματος μετά την αποχώρηση του Roger Waters το 1985, ηχογράφησαν το πρώτο τους νέο τραγούδι μετά το «The Division Bell (1994)», το οποίο έχει τίτλο «Hey Hey, Rise Up».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink Floyd (@pinkfloyd)

Το «Hey Hey, Rise Up», με την πρώτη νέα σύνθεση του συγκροτήματος εδώ και 28 χρόνια, αποτελεί ένα φιλανθρωπικό single για το οποίο επανενώθηκαν οι Floyd και το οποίο ηχογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το τραγούδι βασίζεται σε μία εκτέλεση του Andriy Khlyvnyuk από το ουκρανικό συγκρότημα Boombox και αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή ενός ύμνου διαμαρτυρίας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, «The Red Viburnum in the Meadow».

Τα φωνητικά στο νέο κομμάτι των Pink Floyd προέρχονται από ένα viral βίντεο που δημοσίευσε ο Ουκρανός τραγουδιστής στο Instagram τρεις μέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπου ο ίδιος εμφανίζεται ντυμένος με μαχητικό εξοπλισμό, κρατώντας ένα τουφέκι και τραγουδώντας έναν ουκρανικό ύμνο διαμαρτυρίας στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Андрій Хливнюк (@andriihorolski)

Οι Pink Floyd προσέδωσαν τη δική τους ροκ διάσταση στο κομμάτι, με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ (David Gilmour) να προσφέρει ένα ιδιαίτερο σόλο κιθάρας. Ο Ρότζερ Γουότερς (Roger Waters), ο οποίος έφυγε από το συγκρότημα το 1985, δεν συμμετείχε.

Στο βίντεο κλιπ ο Khlyvnyuk ακούγεται να τραγουδά το πατριωτικό ουκρανικό τραγούδι που ηχογράφησε με φόντο τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, το οποίο είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κιθαρίστας των Floyd Gilmour, ο οποίος εμφανίστηκε με τους BoomBox στο Λονδίνο το 2015, είπε ότι το βίντεο ήταν «μια δυνατή στιγμή που με έκανε να θέλω να το βάλω στη μουσική».

Μετά την εισβολή της Ρωσίας, ο Ουκρανός μουσικός, Andriy Khlyvnyuk, διέκοψε την περιοδεία του στις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ουκρανία για να πολεμήσει στη πρώτη γραμμή. Ενώ, λοιπόν, έγραφε το τραγούδι, ο Gilmour μίλησε με τον Khlyvnyuk, ο οποίος αναρρώνει στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε από θραύσματα όλμου. «Του έπαιξα λίγο από το τραγούδι στο τηλέφωνο και μου έδωσε την ευλογία του. Ελπίζουμε και οι δύο να κάνουμε κάτι μαζί διά ζώσης στο μέλλον».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Gilmour (@davidgilmour)

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και το συγκρότημα δήλωσε ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ουκρανίας (Ukraine Humanitarian Relief Fund).

Το εξώφυλλο του single περιλαμβάνει έναν πίνακα με έναν ηλίανθο, το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας, «άμεση αναφορά» στην ηλικιωμένη γυναίκα που εθεάθη να δίνει ηλιόσπορους σε Ρώσους στρατιώτες, όπως ανέφερε το συγκρότημα.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;