Οι Pink Floyd επανενώνονται για να στηρίξουν τις ακτιβίστριες της Γάζας!
Το θρυλικό συγκρότημα ενώνεται για να υποστηρίξει τις γυναίκες που επέβαιναν στο «Πλοίο των Γυναικών για τη Γάζα»!

pink-floyd-wallpaper

Το θρυλικό συγκρότημα ενώνεται για να υποστηρίξει τις γυναίκες που επέβαιναν στο «Πλοίο των Γυναικών για τη Γάζα»!

Το «Πλοίο των γυναικών για τη Γάζα» με την επωνυμία Ζαϊτούνα Ολίβα, απέπλευσε πριν από μερικές ημέρες από την Βαρκελώνη προσπαθώντας να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας που έχει επιβάλει το Ιστραήλ από το 2006.

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις συνέλαβαν τις ακτιβίστριες υπο το πρόσχημα πως ήταν εντός των ισραηλινών χωρικών υδάτων.

Τα μέλη του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ, Νικ Μέϊσον και Ρότζερ Γουότερς, ανήρτησαν μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ στην οποία αναγγέλλουν την επανένωσή του συγκροτήματος τους ως δείγμα υποστήριξης στις ακτιβίστριες που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές.

Ο Ρότζερ Γουώτερς είναι γνωστός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτήρισε «γενναίες» τις γυναίκες αυτές τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.

1401x788-42-16740069

Επιπλέον, πέρυσι ο Γουώτερς συνέθεσε ένα τραγούδι για τον παλαιστινιακό λαό με τον τίτλο: «Θα το ξεπεράσουμε».

Από την αρχή του αποκλεισμού της Γάζας, ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν επιτρέψει να εισέλθει στην περιοχή κανένα πλοίο με βοήθεια, και όσοι το προσπάθησαν συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν.

Το 2010 Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ακτιβιστές που επέβαιναν στο Μαβί Μαρμαρά (Mavi Marmara), ένα τουρκικό πλοίο μετέφερε βοήθεια στους Παλαιστινίους που είχαν αποκλειστεί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δέκα τούρκους ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο, την ώρα που αυτό έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα να διαρραγούν για χρόνια οι διπλωματικές σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;