Το Σωματείο Ηθοποιών του Hollywood χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Will Smith στα Όσκαρ ως «απαράδεκτη»
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηθοποιών καταδικάζει τη συμπεριφορά του Will Smith στα Όσκαρ και υποστηρίζει πως «η βία ή η σωματική κακοποίηση στο χώρο εργασίας δεν είναι ποτέ αποδεκτή».

Το Σωματείο των Ηθοποιών του Hollywood, SAG-AFTRA, εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο περιστατικό που συνέβη στη σκηνή των Όσκαρ 2022 ανάμεσα στον Will Smith και τον Chris Rock. Κατά τη διάρκεια της 94ης Τελετής Απονομής των βραβείων της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Will Smith χαστούκισε μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών τον Chris Rock.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ηθοποιών αναφέρει τα εξής:

«Ως το σωματείο που εκπροσωπεί τους παρουσιαστές και άλλους ερμηνευτές που εργάζονται για τα Όσκαρ, η SAG-AFTRA επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει ότι τα μέλη μας εργάζονται πάντα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Η βία ή η σωματική κακοποίηση στο χώρο εργασίας δεν είναι ποτέ κατάλληλη και το σωματείο καταδικάζει οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά. Το περιστατικό με τον Will Smith και τον Chris Rock στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτο. Ήρθαμε σε επαφή με την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και το ABC σχετικά με αυτό το περιστατικό και θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμπεριφορά αντιμετωπίζεται κατάλληλα.

Το SAG-AFTRA δεν σχολιάζει καμία πειθαρχική διαδικασία μελών που εκκρεμεί»

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας Κινηματογράφου για το περιστατικό αυτό. Μέσα από την ανακοίνωση, η Ακαδημία έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:

«Η Ακαδημία καταδικάζει τις ενέργειες του κ. Smith στο χθεσινοβραδινό σόου. Ξεκινήσαμε μία επίσημη έρευνα γύρω από το περιστατικό και θα διερευνήσουμε τις περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες σύμφωνα με τους Καταστατικούς μας Κανόνες, τα Πρότυπα Δεοντολογίας και τη νομοθεσία της Καλιφόρνια»

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής των βραβείων Όσκαρ, ο κωμικός Chris Rock σχολίασε το ξυρισμένο κεφάλι της Jada Pinkett Smith, γυναίκας του Will Smith, λέγοντας ότι η 50χρονη θα έπρεπε να παίξει στο σίκουελ του «G.I. Jane». Σε αυτή την ταινία, η Demi Moore είχε παίξει με ξυρισμένο κεφάλι. H σύζυγος του Will Smith πάσχει από αλωπεκία, κάτι για το οποίο έχει μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις της. Αμέσως μετά, ο Smith ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον κωμικό.

Ο Will Smith μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στο περιστατικό και ζήτηση συγγνώμη δημόσια από τον Chris Rock. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την κατάσταση της υγείας της Jada ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά.

Θα ήθελα να σου ζητήσω δημόσια συγγνώμη, από τον Chris. Ξέφυγα και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θα ήθελα να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της εκπομπής, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούσαν την τελετή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Williams και την οικογένεια μου στην ταινία του King Richard.

Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας. Είμαι ένα έργο σε εξέλιξη»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;