Η Ακαδημία καταδικάζει τη συμπεριφορά του Will Smith στα Όσκαρ - Ξεκινά έρευνα για το περιστατικό
Η Ακαδημία Κινηματογράφου της Αμερικής μέσα από ανακοίνωσή της καταδικάζει το περιστατικό που έγινε στη σκηνή των Όσκαρ 2022 ανάμεσα στον Will Smith και τον Chris Rock, ενώ δηλώνει πως θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα.

Το περιστατικό που συνέβη στη σκηνή των Όσκαρ 2022 με το περιβόητο χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, από ότι φαίνεται να συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα. Η Ακαδημία Κινηματογράφου της Αμερικής έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό αυτό καταδικάζοντάς το, ενώ αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει και έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας για το απόγευμα της Τετάρτης, όπου το θέμα με το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock αναμένεται να είναι το νούμερο 1 θέμα. Η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μετά τα Όσκαρ περιλαμβάνει πάντα έναν απολογισμό της τελετής και εξετάζονται τα διάφορα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του σόου. Είναι σύνηθες να πραγματοποιείται αυτή η συνεδρίαση μετά το σόου, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει αμέσως μετά την τελετή, όπως θα γίνει τώρα.

Όσκαρ 2022: Η επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, Ντέιβιντ Ρουμπ, και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Dawn Hudson, πραγματοποιήσαν τη Δευτέρα μία έκτακτη τηλεφωνική κλήση σχετικά με το περιστατικό που έγινε στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ. Λίγο αργότερα, η Ακαδημία εξέδωσε μια δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Ακαδημία καταδικάζει τις ενέργειες του κ. Smith στο χθεσινοβραδινό σόου. Ξεκινήσαμε μία επίσημη έρευνα γύρω από το περιστατικό και θα διερευνήσουμε τις περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες σύμφωνα με τους Καταστατικούς μας Κανόνες, τα Πρότυπα Δεοντολογίας και τη νομοθεσία της Καλιφόρνια»

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά το σόου, η Ακαδημία έκανε μία ανάρτηση στο Twitter, όπου έγραψε:

«Δεν συγχωρείται η βία οποιασδήποτε μορφής»

Όσκαρ 2022: Ποια αναμένεται να είναι τα επόμενα βήματα

Πιθανό είναι να τεθεί σε ισχύ κάποια κύρωση του Will Smith. Όπως αναφέρει τόσο το Variety, όσο και το Hollywood Reporter, μπορεί να τεθεί σε ισχύ μια αναστολή της ιδιότητας μέλους του στην Ακαδημία, όπως ζητούν ορισμένα μέλη. Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, δε θα γίνει κάποια ανάκληση του βραβείου Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού του που κέρδισε για την ταινία «King Richard», όπως θα ήθελαν να δουν κάποιοι άλλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και από ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί ή κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση όπως ο Harvey Weinstei και ο Roman Polanski, τα βραβεία Όσκαρ που είχαν κερδίσει δεν ζητήθηκαν πίσω.

Η Whoopi Goldberg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πρώην παρουσιάστρια, δήλωσε στην εκπομπή «The View» τη Δευτέρα:

«Δεν πρόκειται να του πάρουμε πίσω το Όσκαρ. Θα υπάρξουν συνέπειες, είμαι σίγουρη, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν αυτό»

Κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής των βραβείων Όσκαρ, ο κωμικός Chris Rock σχολίασε το ξυρισμένο κεφάλι της Jada λέγοντας ότι η 50χρονη θα έπρεπε να παίξει στο σίκουελ του «G.I. Jane». Σε αυτή την ταινία, η Demi Moore είχε παίξει με ξυρισμένο κεφάλι. H σύζυγος του Will Smith πάσχει από αλωπεκία, κάτι για το οποίο έχει μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις της. Αμέσως μετά, ο Smith ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον κωμικό.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;