Όσκαρ 2022: Το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock που έβαλε «φωτιά» στο Twitter - Το παρασκήνιο
Η πιο άβολη, αμήχανη και σοκαριστική στιγμή στα Όσκαρ 2022 ήταν όταν ο Will Smith σηκώθηκε στη σκηνή του Dolby Theater και έδωσε χαστούκι στον Chris Rock μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Και εκεί που η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2022 κυλούσε ομαλά, με τα φαβορί να καταφέρνουν να κερδίζουν τα βραβεία και η παλιά αίγλη των βραβείων της Ακαδημίας του Κινηματογράφου να επιστρέφει στα σαλόνια κάθε σπιτιού, είδαμε κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ. Μέχρι τώρα, η πιο αμήχανη και ανατρεπτική στιγμή στην ιστορία των βραβείων ήταν το 2017, όταν το «La La Land» είχε ανακηρυχθεί κατά λάθος η Καλύτερη Ταινία, ενώ, ήταν να το πάρει το «Moonlight». Αυτό που έγινε, όμως, στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ 2022 με πρωταγωνιστές τους Will Smith και Chris Rock έκανε τους πάντες να παραμιλούν και να μην πιστεύουν στα μάτια του.

Ο γνωστός κωμικός, Chris Rock, ανέβηκε στη σκηνή των βραβείων για να παραδώσει το βραβείο για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ. Στον μικρό λόγο πριν ανακοινώσει τον νικητή του βραβείου, ο Rock αυτοσχεδίασε και έκανε διάφορα αστεία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και μία αναφορά στο ξυρισμένο κεφάλι της Jada Pinkett Smith, σύζυγο του Will Smith.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός stand-up κωμικός είπε ότι ανυπομονεί να δει την Smith στο sequel της ταινίας «G.I. Jane». Για όσους δε γνωρίζουν, η ταινία του Ridley Scott είναι μία στρατιωτική ταινία δράσης όπου βλέπουμε την Demi Moore να εμφανίζεται επίσης με ξυρισμένο κεφάλι. Όμως, ο Rock με το σχόλιο αυτό φαίνεται να χτύπησε μία ευαίσθητη χορδή της οικογένειας Smith, καθώς η Jada πάσχει από αλωπεκία. Η ενόχληση της με το αστείο αυτό ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Δεν είναι γνωστό αν ο Chris Rock γνώριζε τη συγκεκριμένη πληροφορία που μετατρέπει το αστείο του σε τελείως κακόγουστο. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθήσει.

Ο Will Smith (φαβορί για το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου) ανέβηκε στη σκηνή και χτύπησε τον έκπληκτο Chris Rock μπροστά στα μάτια όλων των παρευρισκόμενων στο Dolby Theater, αλλά και εκατομμύρια τηλεθεατών. Στη συνέχεια, κατέβηκε στη θέση του και, ενώ, όλοι πίστευαν ότι ήταν μέρος ενός σκετς, ο γνωστός ηθοποιός άρχισε να φωνάζει στον Chris Rock:

«Να μην ξαναπιάσει το όνομα της γυναίκας του στο γ******* στόμα του»

Ωστόσο, το σόου των Όσκαρ 2022 έπρεπε να συνεχιστεί και αρκετοί προσπάθησαν να επανέλθουν στο κλίμα ευφορίας που επικρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κάποιο άλλοι, φίλοι και γνωστοί του Smith, όπως ο Denzel Washington και ο Tyler Perry επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείματος.

Όσκαρ 2022: Ο Will Smith χαστουκίζει τον Chris Rock και το Twitter πήρε «φωτιά»

Το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, αλλά και η μετέπειτα αντίδραση του γνωστού κωμικού, δε θα μπορούσε να μη σχολιαστεί στο Twitter. Πολλοί, μάλιστα, ήταν οι χρήστες που δεν κατάλαβαν αμέσως τι είχε γίνει, καθώς δεν γνώρισαν την αρρώστια της Jada Pinkett Smith και θεωρούσαν ότι ήταν κομμάτι ενός σκετς.

Επίσης, viral έγιναν και οι αντιδράσεις κάποιων καλεσμένων των Όσκαρ 2022 που έπιασε είτε ο φωτογραφικός φακός, είτε η κάμερα του σόου.

Πολλοί ήταν και εκείνοι που συνέδεσαν την αμήχανη αυτή στιγμή, με την άλλη αμήχανη στιγμή πριν από 5 χρόνια. Ναι, τότε που το «La La Land» είχε ανακοινωθεί εσφαλμένα ότι κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Όσκαρ 2022: Η συγγνώμη του Will Smith μέσα από τον ευχαριστήριο λόγο του

Όλοι όσοι παρακολουθούσαμε την Τελετή Απονομής από το σπίτι είχαμε “παγώσει”, ενώ γνωρίζαμε πως ο Will Smith θα βρεθεί και πάλι πάνω στη σκηνή του Dolby Theater για να παραλάβει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Περιμέναμε με κομμένη την ανάσα για να δούμε τι θα πει για τη συμπεριφορά του και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Φαίνεται ότι το διάλειμμα κατεύνασε λίγο τα πνεύματα και ο Smith ανέβηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να παραλάβει το βραβείο του, ζητώντας ένα συγγνώμη για τη συμπεριφορά του από την Ακαδημία, αλλά και τους καλεσμένους της μεγάλης βραδιάς. Ο γνωστός ηθοποιός, στον ευχαριστήριο λόγο του, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους συνυποψηφίους μου. Αυτή είναι μια όμορφη στιγμή και δεν κλαίω που κέρδισα ένα βραβείο. Δεν είναι αυτό το νόημα για μένα. Έχει να κάνει με το να μπορείς να ρίξεις φως σε όλους τους ανθρώπους. Ο Tim και ο Trevor και ο Zack και η Saniyya και η Demi και η Aunjanue και ολόκληρο το καστ και το συνεργείο του King Richard, η Venus και η Serena, ολόκληρη η οικογένεια Williams. Η τέχνη μιμείται τη ζωή. Μοιάζω με τον τρελό πατέρα, όπως έλεγαν για τον Richard William»

Όσκαρ 2022: Ο Jaden Smith στο πλευρό του πατέρα του

Ανάμεσα στα χιλιάδες tweets για το περιστατικό που άφησε τους πάντες άφωνους, ξεχωρίζει η ανάρτηση του γιου του ηθοποιού, Jaden Smith. Ο Jaden, αναφερόμενος στο συμβάν που έγινε στη σκηνή της 94ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έγραψε στο Twitter:

«Έτσι το κάνουμε»

Λίγο αργότερα μοιράστηκε μια ακόμα φωτογραφία με τον ίδιο να φορά μαύρα γυαλιά ηλίου στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και τη λεζάντα:

«Η ομιλία του πατέρα μου με έκανε να κλάψω»

Όσκαρ 2022: Το παρασκήνιο πίσω από το χαστούκι

Φαίνεται, όμως, το σκηνικό αυτό να μην είναι μεμονωμένο και η ιστορία ανάμεσα στον Will Smith και τον Chris Rock να πηγαίνει χρόνια πίσω. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρχει και ένα beef μεταξύ των δύο αντρών.

Θα σε πάω στο μακρινό 2016, όταν ο παρουσιαστής της τελετής απονομής των Όσκαρ εκείνη τη χρονιά ήταν ο Chris Rock. Σε αυτή την τελετή, ο Rock στον εναρκτήριο μονόλογο του είχε κάνει διάφορα χιουμοριστικά σχόλια, τόσο σε βάρος του Will Smith, όσο και για την Jada Pinkett. Τότε, η Jada Pinkett είχε αποφασίσει να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ, λόγω έλλειψης μαύρων ηθοποιών στις υποψηφιότητες.

Αρχικά, ο Chris Rock είχε δηλώσει:

«Τι συνέβη φέτος; Ο κόσμος τρελάθηκε. Ο Spike Lee τρελάθηκε… Η Jada Pinkett Smith τρελάθηκε. Ο Will Smith τρελάθηκε. Όλοι τρελαίνονται. Η Jada είπε ότι δεν θα έρθει, διαμαρτυρόμενη. Δεν είναι σε τηλεοπτική εκπομπή; Η Jada να μποϊκοτάρει τα Όσκαρ; Είναι σαν να μποϊκοτάρω τα εσώρουχα της Rihanna.

Δεν με κάλεσαν.»

Όμως, δε σταμάτησε εκεί. Ο (τότε) παρουσιαστής των βραβείων συνέχισε τον εναρκτήριο μονόλογό του λέγοντας:

«Όμως, καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι είσαι νευριασμένη. Είναι νευριασμένη γιατί ο άνθρωπός της, ο Will δεν ήταν υποψήφιος για το Concussion. Το καταλαβαίνω. Δεν είναι δίκαιο που ο Will, ενώ ήταν τόσο καλός, δεν προτάθηκε.

Επίσης δεν είναι δίκαιο που ο Will πήρε 20 εκατομμύρια δολάρια για το Wild Wild West»

Για μία πιο γρήγορο ματιά στο τι συνέβη στη σκηνή των Όσκαρ 2022 ανάμεσα στον Will Smith και τον Chris Rock, μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;