Αμπράμοβιτς: «Έχασε την όρασή του για πολλές ώρες» - Για δηλητηρίαση με όπλα μιλούν οι επιστήμονες
Νέες αποκαλύψεις για την φερόμενη δηλητηρίαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την σοκαριστική αποκάλυψη.

Νέες αποκαλύψεις για την φερόμενη δηλητηρίαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την σοκαριστική αποκάλυψη της Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του Guardian, με ανάρτησή του στο Twitter είπε πως πηγή με άμεση γνώση μόλις επιβεβαίωσε τις αναφορές της Wall Street Journal ότι ο Ρώσος ολιγάρχης εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης.

 

Ωστόσο, έδωσε και νέες πληροφορίες για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας «Bellingcat», πληροφορίες τις οποίες αναδημοσιεύει και ο Guardian, η δηλητηρίαση συνέβη το βράδυ 3ης προς 4η Μαρτίου.

Τα τρία μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της Ουκρανίας εμφάνισαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση με χημικά όπλα.

Όπως αναφέρει το «Bellingcat», με βάση τις εξ αποστάσεως και τις επιτόπιες εξετάσεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα είναι πιθανότατα αποτέλεσμα διεθνούς δηλητηρίασης με απροσδιόριστο χημικό όπλο.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η δόση και ο τύπος της τοξίνης που χρησιμοποιήθηκε ήταν μάλλον ανεπαρκείς για να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή βλάβες, και πιθανότατα είχαν ως στόχο να τρομάξουν τα θύματα, αντί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες.

Τα θύματα δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ποιος θα μπορούσε να έχει συμφέρον από μια επίθεση.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;