Wall Street Journal: Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές
Συμπτώματα δηλητηρίασης εκδήλωσαν ο Αμπράμοβιτς και μέλη της ομάδας των Ουκρανών διαπραγματευτών, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Συμπτώματα δηλητηρίασης εκδήλωσαν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και μέλη της ομάδας των Ουκρανών διαπραγματευτών, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές για την ειρήνη εκδήλωσαν συμπτώματα ύποπτης δηλητηρίασης μετά από συνάντηση στο Κίεβο μέσα στον μήνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, επικοινωνώντας με άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα.

Μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο κ. Αμπράμοβιτς, ο οποίος πηγαινοέρχεται μεταξύ Μόσχας, Λβιβ και άλλων σημείων διαπραγμάτευσης, καθώς και δύο υψηλόβαθμα μέλη της ουκρανικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα που περιλάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχή και επώδυνα δάκρυα και ξεφλούδισμα του δέρματος στο πρόσωπο και τα χέρια τους

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα για την ενδεχόμενη «επίθεση» κατηγόρησαν σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα που, κατά τους ίδιους, ήθελαν να σαμποτάρουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό τψν εχθροπραξιών. Ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον κ. Αμπράμοβιτς δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Ο Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, έχουν έκτοτε δείξει σημάδια βελτίωσης και δεν κινδυνεύουν. Ο πρόεδρος της Ουκρανία Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επίσης είχε συναντηθεί με τον Αμπράμοβιτς, δεν εκδήλωσε συμπτώματα. Ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι δεν είχε καμία πληροφορία για πιθανή δηλητηρίαση.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες που διερεύνησαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από κάποιο  χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;