Όσκαρ 2022: Πώς αναδεικνύεται ο νικητής στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας
Το σύστημα του ψηφοδελτίου προτίμησης ακολουθείται για να αναδειχθεί η ταινία που κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Την Κυριακή, 27 Μαρτίου, το βράδυ ξεκινάει η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ 2022. Στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Προς το τέλος της βραδιάς θα μάθουμε και το ποια ταινία θα αναδειχθεί ως η Καλύτερης της Χρονιάς. Πώς, όμως, αποφασίζεται ποια από τις δέκα ταινίες θα πάρει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο;

Η διαδικασία για την ανάδειξη του νικητή του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας διαφέρει από την αντίστοιχη διαδικασία στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ενώ, στις υπόλοιπες κατηγορίες, η υποψηφιότητα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους είναι και αυτή που κερδίζει, τελικά, το βραβείο, στην μεγάλη κατηγορία της Ακαδημίας Κινηματογράφου ακολουθείται η διαδικασία του preferential ballot (δηλ. του ψηφοδελτίου προτίμησης).

Όσκαρ 2022: Η διαδικασία ανάδειξης του νικητή στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Για να αναδειχθεί η Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς, τα μέλη της Ακαδημίας καλούνται να κατατάξουν σε σειρά προτίμησης τις ταινίες που είναι υποψήφιες στην κατηγορία αυτή. Η ταινία που αρέσει περισσότερο σε κάθε μέλος μπαίνει στο νούμερο 1 και, στη συνέχεια, κατατάσσει τις υπόλοιπες ταινίες από αυτή που του αρέσει περισσότερο σε αυτή που του αρέσει λιγότερο.

Αφού κατατεθούν όλα τα ψηφοδέλτια, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για να βγάλει τα αποτελέσματα καταμετρά τον αριθμό των πρώτων θέσεων που έχει λάβει η κάθε ταινία. Αν μετά από αυτή την πρώτη καταμέτρηση μία ταινία συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, τότε αναδεικνύεται αμέσως νικήτρια. Αν ωστόσο, καμία ταινία δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 50%, η διαδικασία συνεχίζεται με τον αποκλεισμό της ταινίας που έχει συγκεντρώσει τις λιγότερες περισσότερους ψήφους πρώτης θέσης.

Στη συνέχεια, στα ψηφοδέλτια αυτά, που στην πρώτη θέση είχαν την ταινία που αποκλείστηκε, η εταιρεία κοιτάζει τις ψήφους στη δεύτερη θέση της σειράς προτίμησης. Οι ψήφοι αυτοί προστίθενται στους προηγούμενους και αποκλείεται, πάλι, η ταινία με τις λιγότερες ψήφους μέχρις ότου κάποια ταινία συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 50%.

Τι γίνεται αν σε κάποια θέση της κατάταξης το ψηφοδέλτιο έχει μία ταινία που έχει αποκλειστεί, ήδη; Τότε, η θέση αυτή παραλείπεται και κοιτάνε ποια ταινία βρίσκεται στην επόμενη θέση της κατάταξης του ψηφοδελτίου.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;