Ρις Γουίδερσπουν: Πέντε ταινίες και δύο σειρές της ηθοποιού που «κλείνει» τα 46
Ρις Γουίδερσπουν: Η «Legally Blonde» έχει γενέθλια και σού προτείνουμε μερικές ταινίες και σειρές που πρωταγωνιστεί.

Η Ρις Γουίδερσπουν, μία από τις πιο αγαπητές και επιτυχημένες ηθοποιούς, σήμερα «κλείνει» τα 46. Ολόκληρο το ονοματεπώνυμό της είναι Laura Jeanne Reese Witherspoon και γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 22 Μαρτίου 1976, στη Νέα Ορλεάνη. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Γεωργία και ήταν ωτορινολαρυγγολόγος. Μάλιστα, στο παρελθόν υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και γι’ αυτό το λόγο στην παιδική της ηλικία η Ρις Γουίδερπουν έζησε 4 χρόνια στη Γερμανία. Μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στο Τενεσί από όπου καταγόταν η μητέρα της και εκεί, πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα της Ρις Γουίδερπουν έγιναν το μακρινό 1991 με την τύχη να είναι καθοριστικός παράγοντας για εκείνη. Η ηθοποιός πέρασε από οντισιόν για ένα μικρό ρόλο στην ταινία «The Man in the Moon», αλλά τελικά της δόθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος. Την ίδια χρονιά έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία «Wildflower» σε σκηνοθεσία της Ντάιαν Κίτον και έπαιξε δίπλα στην Πατρίσια Αρκέτ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Από το 1991 έως και το 1996 έπαιξε σε διάφορε ςταινίες μικρούς και πιο μεγάλους ρόλους βλέποντας την καριέρα της να «παίρνει» τα πάνω της. Το 1997 όμως η Ρις Γουίδερσπουν αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική. Εκείνο το διάστημα και ξεκίνησε να βγαίνει με τον Ράιαν Φιλίπε, τον οποίο παντρεύτηκε το 1999. Η ηθοποιός δεν άντεξε και πολύ καιρό μακριά από τη μεγάλη οθόνη και έτσι, επέστρεψε στον κινηματογράφο το 1998 με μεγάλους ρόλους στις εξής τρεις ταινίες: Overnight Delivery, Pleasantville και Twilight (όχι το γνωστό με τον αγαπημένο Ρόμπερτ Πάτινσον φυσικά).

Τα επόμενα χρόνια η καριέρα της είχε μόνο ανοδική πορεία με την ταινία «Σκάνδαλα στα Θρανία» να αποτελεί ταινία-ορόσημο για εκείνη, αφού απέσπασε απέσπασε θετικές κριτικές για την ερμηνεία της ως Τρέισι Φλικ και έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Μάλιστα, την επόμενη χρονιά την είδαμε να κάνει και ένα μικρό -αλλά αξιομνημόνευτο- guest στο θρυλικό sitcom «Τα Φιλαράκια», όπου υποδύθηκε την μικρότερη αδερφή της Ρέιτσελ, την κακομαθημένη Τζιλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @_.friends.1994._

Το 2001 ήταν αυτό που λέμε «η χρονιά της». Το 2001 η Ρις Γουίδεσπουν έπαιξεήταν στο «Legally Blonde», όπου υποδύθηκε την Ελ Γουντς, η οποία αποφασίζει να γίνει δικηγόρος για να είναι μαζί με τον πρώην της στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το «Legally Blonde» έφτασε τα 96 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office, ενώ παγκοσμίως απέφερε 141,7 εκατομμύρια δολάρια, έγινε franchise αποκτώντας και sequel. Για την ερμηνεία πήρε θετικά σχόλια ενώ ο Τύπος αναφερόταν στο όνομά της ως “η νέα Μεγκ Ράιαν”. Για το «Legally Blonde» που έγραψε ιστορία έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου.

Η Ρις Γουίδερσπουν όμως δεν έμεινε εκεί και πρωταγωνίστησε σε αρκετές ταινίες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση από την οποία κατάφερε να βγει νικήτρια ήρθε το 2005 στην ταινία «Walk A Line». Εκεί, η Ρις Γουίδερσπουν ενσάρκωσε την Τζουν Κάρτερ, τη δεύτερη σύζυγο του μουσικού Τζόνι Κας, και για τις ανάγκες του ρόλου της να τραγουδήσει στην ταινία και μάλιστα να ερμηνεύσει μπροστά σε κοινό. Όταν η ίδια ανακάλυψε τι έπρεπε να κάνει ζήτησε από το δικηγόρο της να τερματίσει το συμβόλαιό της, κάτι που δεν συνέβη. Έτσι, όχι μόνο πρωταγωνίστησε στην ταινία, αλλά κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Το 2007 χώρισε με τον πρώτο της σύζυγο και ξεκίνησε να βγαίνει με τον ηθοποιό, Τζέικ Τζίλενχαλ. Αν και μετά την επιτυχία του «Walk the Line» εμφανίστηκε σε ταινίες, έκανε ακόμη ένα κινηματογραφικό και τηλεοπτικό διάλειμμα που αυτή την φορά είχε διάρκεια δύο χρόνων. Η επιστροφή της στον κινηματογράφο ήταν και πάλι θεαματική με την ίδια να πρωταγωνιστεί σε 3 ταινίες που προβλήθηκαν στα τέλη του 2010 και του 2011.

Η πρώτη ήταν η ρομαντική κωμωδία «How Do You Know» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς, η δεύτερη ταινία της ήταν το «Water for Elephants» μαζί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ πρωταγωνίστησε και στην ταινία Pharm Girl.

Εν τω μεταξύ η Ρις Γουίδερσπουν έχοντας ήδη χωρίσει με τον Τζέικ Τζίλενχαλ από το 2008 παντρεύτηκε τον Τζιμ Τοθ τον Μάρτιο του 2011 με τον οποίο είναι έως και σήμερα μαζί. Τέλος, η Ρις Γουίδεσπουν απέκτησε μία κόρη με τον πρώτο της σύζυγο, την Ava Elizabet Philippe και έναν γιο, τον Deacon Reese Phillipe, καθώς και έναν μικρότερο γιο με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Tennesse James Toth.

Η Ρις Γουίδεσπουν στη μεγάλη οθόνη

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

1. Walk the Line

Υπόθεση: Το «Walk the Line» είναι η ταινία που χάρισε το Όσκαρ στη Ρις Γουίδερσπουν. Στην ταινία βλέπουμε τη ζωή του τραγουδιστή Τζόνι Κας από τα παιδικά του χρόνια στα βαμβακοχώραφα του Μισισιπή, μέχρι τη θρυλική συναυλία στις φυλακές Φόλσομ το 1968, τη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και τον έρωτά του για την συνάδελφό του Τζουν Κάρτερ, την οποία υποδύεται η Ρις Γουίδερσπουν. Εκτός από την Ρις Γουίδεσπουν που έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο υποψήφιος για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου ήταν και ο συμπρωταγωνιστής της, Χοακίν Φοίνιξ.

2. Water for Elephants

Υπόθεση: Το 1931 ένας νεαρός φοιτητής Κτηνιατρικής πιάνει δουλειά σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο κι ερωτεύεται την όμορφη σύζυγο του βάναυσου ιδιοκτήτη.

3. Wild

Υπόθεση: Η ιστορία μίας Αμερικανίδας που μετά το θάνατο της μητέρας της αποφασίζει τον Ιούνιο του 1995, να περπατήσει 1,100 μίλια στο μονοπάτι του Pacific Crest σε μία προσπάθεια να βρει και πάλι τον εαυτό της. Η Reese Witherspoon καταφέρνει να δείξει την εξάντληση και την αναζήτηση που κάνει η αληθινή γυναίκα με την ταινία να βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο!

4. Sweet Home Alabama

Υπόθεση: Στη Νέα Υόρκη, μια επιτυχημένη πλέον σχεδιάστρια μόδας δέχεται πρόταση γάμου από τον περιζήτητο γιο της δημάρχου. Για να τον παντρευτεί όμως πρέπει πρώτα να πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα και πρώτη της αγάπη. Έτσι, γυρίζει πίσω στη γενέτειρά της, την Αλαμπάμα, προκειμένου να τον βρει και να του ζητήσει διαζύγιο.

5. Just Like Heaven

Υπόθεση:  Ο Ντέιβιντ μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η προηγούμενη ένοικος Ελίζαμπεθ κυκλοφορεί ως φάντασμα. Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της παράξενης αυτής συγκατοίκησης, ανακαλύπτουν ότι η Ελίζαμπεθ βρίσκεται σε κώμα, όμως οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να θέσουν οριστικά τέλος στη ζωή της.

Σειρές με πρωταγωνίστρια την Ρις Γουίδερσπουν

1. Big Little Lies

Υπόθεση:  Μια παρέα από φαινομενικά τέλειες μητέρες βλέπει τη γεμάτη θαλπωρή ζωή της να διαλύεται μέσα από μια σειρά μυστήριων γεγονότων Big Little Lies. Εδώ η Ρις Γουίδερσπουν υποδύεται τη Madeline, μια γυναίκα γεμάτη πάθος και χιούμορ, της οποίας ο πρώην άντρας με τη νέα του γυναίκα μετακόμισε πίσω στη μικρή τους πόλη, ενώ η κόρη τους πηγαίνει στο ίδιο νηπιαγωγείο με τη νεότερη κόρη της Madeline. Παράλληλα η Madeline έχει να αντιμετωπίσει την προτίμηση της έφηβης κόρης της προς τον πατέρα της.

2. The Morning Show

Υπόθεση: Το «The Morning Show» μας τοποθετεί στα παρασκήνια μιας μακροχρόνιας και υπερεπιτυχημένης πρωινής εκπομπής στην αμερικανική τηλεόραση. Εκεί, η Άλεξ Λιβάι (Τζένιφερ Άνιστον) και ο Μιτς Κέσλερ(Στιβ Κάρελ) συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο δίδυμο για 15 χρόνια. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ενάντια στον Μιτς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την απόλυσή του. Η Άλεξ φοβούμενη ότι θα πέσει το βασίλειο αποστασιοποιείται από εκείνον και τον εκθέτει στο κοινό πριν καν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, αφού ο Μιτς υποστηρίζει πως είναι αθώος. Την ίδια στιγμή η Άλεξ βλέπει μια ρεπόρτερ του δικτύου, την Μπράντλι Τζάκσον (Ρις Γουίδερσπουν) να «έχει βάλει στο μάτι» την θέση της. Και τότε είναι που «βγαίνουν τα μαχαίρια»…

Πηγή εικόνας: Wikimedia Commons

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;