Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (24 - 30/3)
Κινηματογράφος: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες (24 - 30/3).

Η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Μαρτίου πλησιάζει και φέρνει μαζί της νέες και πολυαναμενόμενες ταινίες, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μία από αυτές είναι «Η Χαμένη Πόλη» όπου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Sandra Bullock, Channing Tatum και Daniel Radcliffe. Επιπλέον, θα δούμε την βραβευμένη ταινία «Η Βασίλισσα της Κυψέλης», ενώ μία ημέρα πριν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα δούμε και το ελληνικό docufixion για την Επανάσταση του 1821 με τίτλο «Άνεμος Ελευθερία 1821».

1. Η Χαμένη Πόλη

Υπόθεση:  Η εξαιρετική και ταυτόχρονα μοναχική συγγραφέας Λορέτα Σέιτζ έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Άλαν, ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του «Ντάς». Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού με τη συνοδεία του Άλαν, η Λορέτα θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της.

Ο Άλαν, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το αναπάντεχο δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα.

2. Αντίο, κύριε Χάφμαν

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1941. Ο Φράνσουα Μερσιέ, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό να κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Μπλανς, εργάζεται για τον κύριο Χάφμαν, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικής κατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνία που, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους ανεπανόρθωτα.

3. Η Βασίλισσα της Κυψέλης

Υπόθεση: Ο σύζυγος της Φαρίγιε αγνοείται από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο. Προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά της, ξεκινά μια μικρή αγροτική επιχείρηση, αλλά δίχως στήριξη από την πατριαρχική κοινωνία όπου ζει, αναγκάζεται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, που θριάμβευσε στο φετινό Φεστιβάλ του Sundance αποσπώντας 3 βραβεία.

4. Άνεμος Ελευθερίας 1821

Υπόθεση: Η υπόθεση αφορά τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου προσώπου ο οποίος έχει ιδιότητες εμπόρου, ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας στην προεπαναστατική Πελοπόννησο και στις περιοχές διασποράς του Ελληνισμού. Μάνη, Μεσσηνία, Τεργέστη, Βιέννη, Ιάσιο, Κωνσταντινούπολη σταθμοί στο ταξίδι του εμπόρου αλλά κυρίως σιωπηλοί μάρτυρες της συνωμοτικής δραστηριότητας ενός φλογερού επαναστάτη.

5. Τελευταίο Ταξίδι

Υπόθεση: Το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου αφορά τον Νίκο Καζαντζάκη. Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα “σχολιάζει” με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι παλιοί αχθοφόροι αφήνουν τις χειράμαξες και γίνονται ντελίβερι της διαμοιραστικής οικονομίας ενώ ιερόδουλες στέκονται στα ίδια πεζοδρόμια του Τόκιο που κάποτε ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ στην ταινία “Metropolis”. Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο τη σύγκρουση υπερδυνάμεων για την κυριαρχία στην Ανατολική Ασία αλλά και μια πανδημία που ξεκινά – τότε όπως και τώρα – από την Ασία για να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη.

6. Το Ίχνος του Χρόνου

Υπόθεση: Μια ταινία για τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής, μέσα σπό τις ιδέες και το έργο του μεγάλου μας αρχαιολόγου Γιάννη Σακελαράκη. Το φιλμ αναζητά αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι πια παρών, μέσα από το ίχνος που άφησε στους τόπους όπου βρέθηκε και στους ανθρώπους που γνώρισε. Μια κινηματογραφική ανασκαφή που φέρνει στο φως μια εικόνα μέσα από θραύσματα και ίχνη, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πρακτική της αρχαιολογίας.

7. Κακά Παιδιά

Υπόθεση: Μια παρέα πέντε διαβόητων φίλων η οποία αποτελείται από τον πορτοφολά λύκο, ένα διαρρήκτη φίδι, τον απατεώνα καρχαρία, το πιράνχα – νταή και τη χάκερ ταραντούλα, αποφασίζουν να αφήσουν την παρανομία τους στο παρελθόν και να γίνουν καλοί, ώστε να αποφύγουν της φυλακής τα σίδερα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;