Η Sandra Bullock είναι η τελευταία μεγάλη σταρ του σινεμά
Με κάθε της βήμα και κάθε νέα της ταινία, η Sandra Bullock αποδεικνύει ότι είναι η μεγαλύτερη «σταρ του Σινεμά».

Από την Πέμπτη κυκλοφορεί μία καινούρια ταινία με πρωταγωνίστρια την Sandra Bullock και τον Channing Tatum, το «The Lost City». Η νέα ταινία αναμένεται να επαναφέρει το ενδιαφέρον στο κοινό για ταινίες με μεγάλους σταρ που δε βασίζονται σε κάποιο γνωστό IP και ποια είναι η καλύτερη ηθοποιός για να φέρει και πάλι τον τίτλο του «σταρ του Σινεμά» στο προσκήνιο από την Bullock;

Η γνωστή ηθοποιός με το πέρας των ετών έχει καταφέρει να παραμείνει στην επικαιρότητα μέσα από τις ταινίες στις οποίες επιλέγει να πρωταγωνιστεί, να κάνει το κοινό να βλέπει τις ταινίες της μόνο και μόνο επειδή παίζει αυτή και να κάνει μεγάλες επιτυχίες τόσο στο box office, όσο και στις streaming πλατφόρμες. Η Sandra Bullock φαίνεται να είναι η τελευταία μεγάλη «σταρ του Σινεμά»!

Ως  «σταρ του Σινεμά» (επίσης γνωστό ως αστέρας του κινηματογράφου ή σταρ του κινηματογράφου) ορίζουμε έναν ηθοποιό που φημίζεται για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του σε ταινίες. Ο όρος χρησιμοποιείται για ηθοποιούς που είναι “εμπορεύσιμοι”, δηλαδή τα ονόματά τους χρησιμοποιούνται για την προώθηση ταινιών μέσα από τρέιλερ, αφίσες και συνεντεύξεις σε διάφορες εκπομπές. Οι πιο εξέχοντες αστέρες του κινηματογράφου είναι γνωστοί στη βιομηχανία ως αστέρες με δυνατότητα να φέρουν υψηλά κέρδη και μεγάλες εισπράξεις στο box office.

Με κάθε της βήμα και επιλογή, η Bullock αποδεικνύει ακριβώς αυτό τον ορισμό και μας δείχνει πως ακόμα και σήμερα ο όρος δεν έχει ξεφτήσει και, αν έχεις το κατάλληλο άτομο, μπορεί να είναι πιο δυνατός από ποτέ.

Η ζωή στη Γερμανία και τα πρώτα βήμα στην υποκριτική

Η Sandra Bullock γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1964, σε ένα προάστιο της Ουάσινγκτον. Τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής της, η γνωστή ηθοποιός μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, στη Βιέννη και στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας και μίλαγε γερμανικά. Όσο ήταν παιδί έκανε μπαλέτο και μαθήματα φωνητικής, ενώ, συμμετείχε σε μικρούς ρόλους σε όπερες που έπαιζε η μητέρα της.

Στο Λύκειο, η Bullock ήταν μαζορέτα και λάμβανε μέρος σε πολλές σχολικές θεατρικές παραγωγές. Μετά την αποφοίτησή της, παρακολούθησε μαθήματα στο ECU (East Carolina University) από όπου αποφοίτησε με bachelor στην υποκριτική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της είχε λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Ενώ, στη συνέχεια, μετακόμισε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου εργάστηκε ως μπαρτέντερ, σερβιτόρα και πορτιέρισσα καθώς έκανε audition για διάφορους ρόλους.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Νέα Υόρκη, έκανε μαθήματα υποκριτικής με τον Sanford Meisner. Εμφανίστηκε σε πολλές φοιτητικές ταινίες, και αργότερα έλαβε μέρος σε μία off-Broadway παράσταση με τον τίτλο, «No Time Flat». Ο σκηνοθέτης Alan J. Levi εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία της Sandra Bullock και της πρόσφερε ένα μέρος στην τηλεοπτική ταινία «Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman» το 1989. Αυτό την οδήγησε σε μια σειρά μικρών ρόλων σε πολλές ανεξάρτητες ταινίες καθώς και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της τηλεοπτικής σειράς του NBC που βασίστηκε στην ταινία «Working Girl». Η Bullock συνέχισε να εμφανίζεται σε πολλές ταινίες, όπως το «Love Potion No. 9», το «The Thing Called Love» και το «Fire on the Amazon», προτού γίνει γνωστή με τον ρόλο της στην επιστημονική φαντασία ταινία δράσης «Demolition Man» το 1993.

Η μετατροπή σε «σταρ του Σινεμά» και η συνεχιζόμενη επιτυχία

Το 1994, ήταν η χρονιά που η Bullock έκανε το μεγάλο άλμα και μετατράπηκε σε μία «σταρ του Σινεμά». Η ταινία «Speed» κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιουνίου του 1994 και γίνεται η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Bullock.

Στην ταινία, η ηθοποιός υποδύεται την Annie Porter, ενώ στο πλευρό της βρέθηκε ο Keanu Reeves. Η ταινία συγκέντρωσε πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και καθιέρωσε την Bullock ως μία πρωταγωνίστρια του Hollywood. Ακολούθησαν ρόλοι σε μεγάλες επιτυχίες όπως τα «While You Were Sleeping», με το οποίο κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητα της για Χρυσή Σφαίρα, «The Net», στο οποίο κέρδισε πολύ καλές κριτικές για την ερμηνεία της, «A Time to Kill», «Speed 2: Cruise Control» και «Hope Floats».

Όλες οι ταινίες κατάφεραν να γίνουν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες στην Αμερική και να αναδείξουν την Bullock ως μία προσωπικότητα που έφερνε κόσμο στα Σινεμά και πουλούσε εισιτήρια. Στις περισσότερες από αυτές τις ταινίες, οι κριτικοί υπογραμμίζουν και το ταλέντο της ηθοποιού, με το Entertainment Weekly να γράφει για την ερμηνεία της στο «The Net»:

«Η Bullock σε τραβάει στην ταινία. Το υπερώριμο χαμόγελό της και τα καθαρά, παρακλητικά μάτια της σου θυμίζουν μερικές φορές την Julia Roberts»

Η παγκόσμια επιτυχία και το Όσκαρ

Ακολούθησαν και άλλες ταινίες με σημαντικές συνεργασίες όπως η ταινία «Practical Magic» με την Nicole Kidman και το «Forces of Nature» με τον Ben Affleck. Η διεθνής αναγνώριση, όμως, ήρθε μέσα από την ταινία του 2000, «Miss Congeniality». Η ταινία συγκέντρωσε θετικές κριτικές και συγκέντρωσε πάνω από 212 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μάλιστα, χάρισε στην ηθοποιό τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Χρυσή Σφαίρα.

Στη συνέχεια, την είδαμε να πρωταγωνιστεί σε πολλές ρομαντικές κωμωδίες που είχαν επιτυχία, αλλά η συμμετοχή της στην ταινία «Crash» έδειξε μία διαφορετική πλευρά της Sandra Bullock. Ως μέρος ενός μεγάλου καστ, η ηθοποιός έπαιξε τη σύζυγο ενός εισαγγελέα στο κοινωνικό δράμα, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2005. Για την ερμηνεία της έλαβε θετικές κριτικές με ορισμένους κριτικούς να κάνουν λόγο για την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της μέχρι εκείνο το σημείο.

Η Sandra Bullock συνέχισε να λαμβάνει μέρος σε επιτυχημένες ταινίες που έκοβαν πολλά εισιτήρια παγκοσμίως με τα «Lake House», πάλι μία ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Keanu Reeves, και «The Proposal» με τον Ryan Reynolds. Όμως, το 2009 κυκλοφόρησε η ταινία που θα κατάφερνε να κάνει την Bullock να ξεχωρίσει και να “σβήσει” κάθε αμφιβολία για το ταλέντο της. Πρόκειται για το «The Blind Side».

Στην ταινία η Bullock υποδυόταν την Leigh Anne Tuohy που βοηθάει έναν νεαρό Αφροαμερικανό να ξεπεράσει τα προβλήματα της φτώχειας και να φτάσει, τελικά, να παίζει στο NFL. Για την ερμηνεία της, η ηθοποιός συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές, ενώ, κέρδισε ότι βραβείο υπήρχε συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Καλύτερης Α’ Γυναικείας Ερμηνείας.

Οι New York Times έγραψαν:

«Η κυρία Bullock είναι αρκετά πειστική ως μια ενεργητική, πολλαπλών εργασιών γυναίκα του Νέου Νότου, που ξέρει τι θέλει και συνήθως παίρνει το δικό της δρόμο»

Ενώ, το Hollywood Reporter τη χαρακτήρισε ως «ακαταμάχητη ταραχή» που δίνει ζωή στο βιογραφικό και απλοϊκό δράμα του John Lee Hancock.

Η συνεχιζόμενη επιτυχία

Στη συνέχεια της καριέρας της, η Sandra Bullock έκανε πολύ προσεκτικά βήματα με συμμετοχές σε ταινίες, που κάθε φορά έδειχναν ένα διαφορετικό στοιχείο του ταλέντου και της προσωπικότητας της. Η κωμωδία «The Heat» τη θέλει να πρωταγωνιστεί στον πιο κωμικό ρόλο της καριέρας της ως μία πράκτορας του FBI που σε συνεργασία με ένα ντετέκτιβ μίας πόλης πρέπει να ανατρέψουν έναν μαφιόζο. Η ταινία του Paul Feig την είδε να συνεργάζεται με την Melissa McCarthy και να δέχεται διθυραμβικές κριτικές, ενώ, η ταινία συγκέντρωσε πάνω από 230 εκ. δολάρια.

Στο «Gravity» του Alfonso Cuaron, βλέπουμε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της ηθοποιού ως μίας αστροναύτη που ξεμένει στο διάστημα μετά από ένα ατύχημα. Η ταινία βρέθηκε να συγκεντρώνει 10 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ και να κερδίζει, τελικά, σε 7 κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας Καλύτερου Σκηνοθέτη. Μάλιστα, στο παγκόσμιο box office κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 723 εκατομμύρια δολάρια και να γίνει η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της καριέρας της.

Ακολουθούν τα «Minions» και το «Our Brand Is Crisis». Μέχρι που η Bullock, με την κυκλοφορία του «Bird Box» στο Netflix, αποδεικνύει ότι το όνομά της μπορεί να κάνει τους θεατές να την ακολουθήσουν παντού. Μάλιστα, η streaming πλατφόρμα είχε ανακοινώσει ότι αυτή ήταν η πιο πετυχημένη ταινία της μέχρι εκείνη τη στιγμή με πάνω από 282.02 εκ. ώρες θέασης.

Η Sandra Bullock συγκεντρώνει ένα all-star καστ για το «Ocean’s 8» και έχει ακόμα μία επιτυχία στο box office. Ένα τύπου reboot της επιτυχημένης ταινίας «Ocean’s 11» του Steven Soderbergh.

Ενώ το 2022 ετοιμάζεται να είναι ακόμα μία μεγάλη χρονιά για τη γνωστή ηθοποιό. Το «The Unforgivable», που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021 στο Netflix, είναι ακόμα μία επιτυχία για τη streaming πλατφόρμα. Η νέα της ταινία «The Lost City» αναμένεται να είναι μία ακόμα μεγάλη επιτυχία που θα δείξει στα στούντιο ότι οι σταρ μπορούν ακόμα και σήμερα να τραβήξουν κόσμο στις αίθουσες. Τέλος, θα τη δούμε να κάνει και ένα μικρό πέρασμα από το «Bullet Train» του David Leitch με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.

Η Sandra Bullock έχει αποδείξει ότι ακολουθεί ένα δρόμο που συνεχίζει να ενισχύσει το star quality της και να την αναδεικνύει συνεχόμενα ως μία από τις τελευταίες μεγάλες σταρ του Hollywood. Ίσως και η αποχή της από τα social media να έχει βοηθήσει σε αυτό το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την προσωπική της ζωή και, έτσι, κάθε της εμφάνιση γίνεται ένα ξεχωριστό event για τη βιομηχανία του Σινεμά, αλλά και τους σινεφίλ.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
0 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
2'
40 - 35
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
9'
0 - 0
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;