Ο Maluma είναι ο νέος σούπερ σταρ της latin μουσικής σκηνής
Ο 28χρονος Maluma έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Τα 90s είδαμε μία πρώτη άνθιση της Latin μουσικής σκηνής σε παγκόσμιο επίπεδο. Την εποχή εκείνη ονόματα όπως η Shakira, ο Ricky Martin και ο Enrique Iglesias έκαναν επιτυχία παγκοσμίως με τραγούδια που έχουν μείνει διαχρονικά, αλλά ήταν στην αγγλική γλώσσα με κάποιους στίχους στα Ισπανικά. Πριν από μερικά χρόνια, η Latin μουσική σκηνή επανήλθε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά οι μεγάλοι σταρ τραγουδούν στην μητρική τους γλώσσα και μας έχουν χαρίσει μεγάλες επιτυχίες. Ανάμεσα στους νέους σούπερ σταρ της Latin μουσικής σκηνή είναι και ο Maluma.

Ο 28χρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός ετοιμάζεται να μας χαρίσει μία μοναδική συναυλία την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και είπαμε να ρίξουμε μία ματιά στην ιστορία του και να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Να δούμε τα βήματα που ακολούθησε ο Κολομβιανός σούπερσταρ μέχρι να φτάσει στην κορυφή της Latin μουσικής σκηνής.

Η ενασχόληση με τη μουσική και τα πρώτα χρόνια

Ο Juan Luis Londoño Arias, όπως είναι το κανονικό όνομα του Maluma, γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1994 στο Medellin, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά. Σε μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο παίρνοντας μέρος σε αγώνες μικρότερων κατηγοριών με τις ομάδες Atletico Nacional και Equidad Sports Club. Η αρχική του φιλοδοξία ήταν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να γίνει μεγάλος σταρ σε αυτό και όχι στη μουσική. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του:

«Έπαιζα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κολομβία που ονομαζόταν La Nacional»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Το “μικρόβιο” της μουσικής, όμως, δεν άργησε να μπει στη ζωή του. Ο Maluma άρχισε να αναπτύσσει μία αγάπη για τη μουσική κατά την εφηβεία του και θεωρούνταν ως ένας καλός τραγουδιστής στο λύκειό του. Εκείνη την περίοδο έπαιρνε μέρος σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς τραγουδιού.

Από την ηλικία των 15 άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια. Μάλιστα, σε ηλικία 15 χρονών συνέθεσε μαζί με έναν στενό του φίλο ένα τραγούδι με τίτλο «No quiero». Ένα χρόνο αργότερα, ο θείος του, Juan Parra, και η θεία του Yudy του έδωσαν τη δυνατότητα να το ηχογραφήσει σε στούντιο σαν δώρο γενεθλίων. Οι δύο τους υπήρξαν πολύ υποστηρικτικοί στα πρώτα βήματα του ανιψιού τους στη μουσική. Ο Maluma σε συνέντευξή του έχει δηλώσει:

«Ξεκίνησα όταν ήμουν 16 χρονών και μου άρεσε να γράφω τραγούδια. Ήμουν στο Λύκειο και οι φίλοι μου έλεγαν ότι έχω ταλέντο και ότι πρέπει να ηχογραφήσω. Και τότε ένας άλλος φίλος μου είπε ότι το είχε ξανακάνει και ότι ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Έτσι, για τα 17α γενέθλιά μου, η θεία μού μου έδωσε τη δυνατότητα να ηχογραφήσω ως δώρο γενεθλίων και πήγα στο στούντιο για πρώτη φορά. Και έτσι αποφάσισα ότι η μουσική ήταν αυτό που ήθελα να κάνω για όλη μου τη ζωή»

Το όνομα Maluma και το ντεμπούτο

Η αναγνώριση του ταλέντου του δεν άργησε να έρθει. Ο νεαρός Maluma κατάφερε να εντυπωσιάσει ένα γκρουπ μουσικών παραγωγών οι οποίοι του ζήτησαν να επιλέξει ένα όνομα για τη “σκηνή” που θα ήταν εύκολο να το θυμηθείς και θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τους φανς της urban μουσικής σκηνής. Έτσι, γένοιτο ο Maluma. Το όνομα προέρχεται από την πρώτη συλλαβή των ονομάτων της μητέρας του, Marlli, του πατέρα του Luis και της αδερφής του Manuela.

Επίσημα, η καριέρα του Κολομβιανού σούπερ σταρ ξεκινάει το 2010 όταν και άρχισε να ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια. Μετά την επιτυχία του τραγουδιού «Farandulera», η Sony Music και η θυγατρική της Sony Music Colombia αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τον τραγουδιστή για να ηχογραφήσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ. Στη συνέχεια, η δισκογραφικά κυκλοφόρησε το τραγούδι «Loco».

Το 2012, ο Maluma κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ που ονομάστηκε «Magia». Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν συνολικά έξι singles με το «Miss Independent» να ξεχωρίζει, καθώς έφτασε στο νούμερο 2 των τσαρτ της Κολομβίας και έγινε το πρώτο τραγούδι του που έφτασε στην κορυφαία πεντάδα του εθνικού τσαρτ. Τελικά, το άλμπουμ έγινε χρυσό στην Κολομβία πουλώντας πάνω από 10.000 αντίτυπα.

Το 2013 κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι «La Temperatura» σε συνεργασία με τον τραγουδιστή Eli Palacios από το Πουέρτο Ρίκο. Το τραγούδι αναμενόταν να είναι το πρώτο single από το πρώτο mixtape του τραγουδιστή με τίτλο «PB.DB The Mixtape». Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 7 των τσαρτ της Κολομβίας και έγινε το πρώτο τραγούδι του που μπήκε στα τσαρτς του Billboard που αφορούν την Latin μουσική σκηνή φτάνοντας στο νούμερο 8 του τσαρτ για το Latin Pop Airplay, στο νούμερο 24 του Billboard Hot Latin Songs και στο νούμερο 4 του Latin Rhythm Airplay.

Την ίδια χρονιά, ο Maluma βρέθηκε υποψήφιος για πολλά βραβεία. Ανάμεσά τους στην κατηγορία Best Latin America Central Act στα MTV Europe Music Awards, αλλά και στην κατηγορία του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη στα βραβεία Latin Grammy.

Η είσοδος στη διεθνή μουσική σκηνή & οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα 

Τα επόμενα χρόνια, ο Maluma κυκλοφόρησε αρκετά τραγούδια όπως τα «La Curiosidad», «Carnaval» and «Addicted». Το 2014, όμως, έγιναν τα πρώτα βήματα για την είσοδό του στη διεθνή μουσική σκηνή. Τότε ήταν που συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή Elvis Crespo, στο τραγούδι «Olé Brazil», το οποίο κυκλοφόρησε ως ένα από τα προωθητικά τραγούδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχει ως coach στο σόου ταλέντων «The Voice Kids», ενώ έκανε και το ντεμπούτο του ως παρουσιαστής στα πρώτα «Kid’s Choice Awards» της Κολομβίας.

Το 2015, κυκλοφορεί το πρώτο mixtape του δημοφιλούς τραγουδιστή με τίτλο «PB.DB The Mixtape», που αποτελούσε μία συλλογή από τραγούδια που είχαν κυκλοφορήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ως singles. Αργότερα μέσα στο 2015, κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Maluma με τίτλο «Pretty Boy, Dirty Boy». Το άλμπουμ ήταν βασισμένο στο κόνσεπτ του να αναδείξει τις διαφορετικές πτυχές του καλλιτέχνη και περιείχε στοιχεία reggaeton, pop και urban μουσικής, με το πρώτο μέρος που είχε τον τίτλο «Pretty Boy» να περιέχει ρομαντικές μπαλάντες και το δεύτερο με τίτλο «Dirty Boy» να περιέχει σαγηνευτικά κομμάτια που βασίζονται σε μουσική reggaeton.

Το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του τραγουδιστή από την Κολομβία έφτασε στο νούμερο 1 του Billboard Top Latin Albums στις ΗΠΑ και έγινε μεγάλη επιτυχία σε χώρες σε όλη τη Λατινική Αμερική. Μέχρι σήμερα, το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 120.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ και τα τέσσερα singles του έχουν γίνει επιτυχίες στην Κολομβία, αλλά και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Το 2016 βρίσκει τον Maluma να κάνει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της Latin μουσικής σκηνής. Η πρώτη μεγάλη συνεργασία του έρχεται στις αρχές του 2016 και το τραγούδι «Desde Esa Noche» με την Thalia. Το τραγούδι έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της γνωστής τραγουδίστριας, καθώς βρέθηκε στα τσαρτ σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, που δεν είχε βρεθεί για χρόνια. Μάλιστα, το τραγούδι μπήκε και στα τσαρτ της Ισπανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Στη συνέχεια έρχεται η συνεργασία του Maluma με τον Ricky Martin στο τραγούδι «Vente Pa’ Ca». Το τραγούδι γίνεται μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ισπανική γλώσσα το 2016 φτάνοντας στο νούμερο 1 στα τσαρτ πολλών χωρών όπως η Αργεντινή και το Μεξικό, ενώ, έφτασε στο νούμερο 5 των τσαρτ της Ισπανίας και στο Billboard Hot Latin Songs. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια views στο YouTube.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Μετά έρχεται, η συνεργασία του με τη Shakira στο τραγούδι «Chantaje». Το τραγούδι γνωρίζει τεράστια παγκόσμια επιτυχία φτάνοντας το νούμερο 1 σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Βραζιλία, το Εκουαδόρ και η Ισπανία, ενώ γίνεται το πιο πετυχημένο single της Latin μουσικής στις ΗΠΑ και καταφέρνει να κερδίσει πολλές υποψηφιότητες στα βραβεία Latin Grammy συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Τραγουδιού της Χρονιάς. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού γίνεται viral και έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια views στο YouTube.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Οι συνεργασίες αυτές εκτόξευσαν τον Maluma στην κορυφή των τραγουδιστών της σύγχρονης Latin μουσικής σκηνής και τον έκαναν γνωστό σε ένα μεγαλύτερο, διεθνές κοινό. Μάλιστα, έθεσαν τα θεμέλια για τη συνέχεια της καριέρας του, ενώ, ήταν και τα χρόνια που το reggaeton αρχίζει να παίζει κεντρικό ρόλο στη μουσική του. Σε συνέντευξή του ο ίδιος έχει δηλώσει για αυτό το είδος μουσικής:

«Το reggaeton ήρθε στη ζωή μου και το ερωτεύτηκα – ήξερα ότι ήταν το είδος που ήθελα να ηχογραφήσω»

Η συνέχεια της επιτυχίας

Το 2017, η επιτυχία του Maluma συνεχίζεται με την κυκλοφορία δύο τραγουδιών που έφθασαν στο νούμερο 5 του Billboard Hot Latin Songs, τα «Felices los 4» και «Corazón». Τα βίντεο κλιπ και των δύο τραγουδιών έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο σε views στο YouTube. Αυτά ήταν και τα προωθητικά τραγούδια για το τρίτο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 με τίτλο «F.A.M.E.». Ο τίτλος του άλμπουμ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του, σημαίνει:

Πίστη, Alma [Ψυχή στα Ισπανικά], Μουσική & Ουσία

Το άλμπουμ αποτελεί το πρώτο του Κολομβιανού σούπερ σταρ που είναι σε τρεις γλώσσες, στα Ισπανικά, στα Αγγλικά και στα Πορτογαλικά. Ενώ, γίνεται και το πρώτο του άλμπουμ που καταφέρνει να μπει στο Billboard Hot 200 στο νούμερο 37 και σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 του τσαρτ των Top Latin Albums. Το τρίτο προσωπικό άλμπουμ του Maluma κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Καλύτερου Σύγχρονου Άλμπουμ στα Latin Grammy του 2018.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του 2018, θα κυκλοφορήσει ακόμα μία επιτυχία με τη Shakira, το «Clandestino». Το τραγούδι ήταν να συμπεριληφθεί στο νέο άλμπουμ της Λατίνας σταρ, αλλά για άγνωστους λόγους αυτό ακυρώθηκε. Το κομμάτι, ωστόσο, έκανε μεγάλη επιτυχία και έφτασε στην κορυφή των τσαρτ σε Κολομβία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Βολιβία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Η συνεργασία με την Madonna & τα νέα του βήματα

Το 2019 έρχεται ακόμα μία σημαντική συνεργασία. Αυτή τη φορά, ο Maluma θα συνεργαστεί με την Madonna σε δύο τραγούδια, τα «Medellín» και «Bitch I’m Loca», για το νέο άλμπουμ της pop σταρ «Madame X». Κανένα από τα τραγούδια δεν έκανε ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά ήταν ένα ακόμα ένα σκαλί για τη διεθνή αναγνώριση του Κολομβιανού σταρ.

Τον Μάιο του ίδιου έτους θα κυκλοφορήσει το τέταρτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «11:11». Το άλμπουμ κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 30 του Billboard Hot 200 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 300.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ. Οι κριτικοί βρήκαν τo άλμπουμ ως μία βελτίωση των προηγούμενών του και πιο ρομαντικό σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του. Στη δουλειά του αυτή, είχε ακόμα μία συνεργασία με την Madonna, το τραγούδι «Soltera».

Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έρθει και η συνεργασία με τον J Balvin στο τραγούδι «Qué Pena». Ενώ, τον Αύγουστο του 2020 θα κάνει μία μεγάλη έκπληξη στους φανς του κυκλοφορώντας το πέμπτο του άλμπουμ με τίτλο «Papi Juancho». Το άλμπουμ θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο νούμερο 34 του Billbord Hot 200 και στο νούμερο δύο του Top Latin Albums.

Το δεύτερο single με τίτλο «Hawái» θα γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία φτάνοντας στο νούμερο 1 στα τσαρτ πολλών χωρών ενώ θα μείνει στην κορυφή του Hot Latin Songs για εννιά εβδομάδες. Στη συνέχεια, θα κυκλοφορήσει και ένα remix του τραγουδιού με τον The Weeknd, το οποίο θα φτάσει στο νούμερο 12 του Billboard Hot 100 και θα γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία του Maluma στις ΗΠΑ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Maluma θα συνεχίσει τις επιτυχημένες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής. Αυτή τη φορά θα συνεργαστεί με την Jennifer Lopez σε δύο τραγούδια, που κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα, τα «Pa’ Ti» και «Lonely». Και τα δύο κομμάτια εμφανίστηκαν στο soundtrack της ταινίας «Marry Me», η οποία κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2022 και αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του 28χρονου σταρ. Και τα δύο τραγούδια σημείωσαν εμπορική επιτυχία και έλαβαν πολύ θετικές κριτικές από τους κριτικούς με το New York Times να γράφει:

«Ένα ζευγάρι αποτελεσματικά νέα τραγούδια από την Jennifer Lopez και την Maluma, δύο τραγουδιστές που ταιριάζουν μεταξύ τους και ενδιαφέρονται περισσότερο για τον ρυθμό παρά για τη δύναμη, επενδύουν περισσότερο στο μελόδραμα παρά στο βάθος»

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Maluma θα κυκλοφορήσει το πρώτο EP του με τίτλο «#7DJ (7 Días en Jamaica)». Πρόκειται για ένα EP που αποτελείται από εφτά τραγούδια, καθένα από τα οποία έχει το δικό του βίντεο κλιπ στο YouTube.

Οι επιρροές και το μουσικό στυλ

Ο Maluma χαρακτηρίζει τη μουσική του ως urban pop με το Billboard να αναφέρει πως το «reggaeton του Κολομβιανού τραγουδιστή συγχρονίζεται όμορφα με την εικόνα του, καταφέρνοντας να είναι και ρομαντικό, αλλά και ωμό». Ο συντάκτης του Billboard καταλήγει ότι ο «ήχος του αντιπροσωπεύει μια εξέλιξη του είδους». Ο ίδιος ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του έχει δηλώσει:

«Μεγάλωσα με αυτό το είδος που κυριολεκτικά έγινε ζωή. Είναι από τα είδη που τραγουδάω… Είμαι urban performer, τραγουδάω reggaeton. Αν ακούσετε το τελευταίο μου άλμπουμ υπάρχουν μπαλάντες, mambo, merengue και reggaeton και underground πράγματα. Μου αρέσει να δείχνω την ευελιξία που πρέπει να αποδώσω»

Ως κύριες μουσικές επιρροές του, έχει αναφέρει τους Héctor Lavoe, Justin Timberlake και Michael Jackson. Επιπλέον, θεωρεί ότι τα στοιχεία φολκλόρ που ενσωμάτωσε η Shakira στη μουσική της αποτελούν σημαντική επιρροή για την καριέρα του και τα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει. Αλλού έχει δηλώσει ότι ο Ricky Martin «είναι ένας από τους καλλιτέχνες που ήθελα να γίνει όταν μεγαλώσω, είναι το είδωλό μου στη βιομηχανία».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, ο Maluma φαίνεται να μην έχει στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά στην καριέρα του. Όπως λέει ο ίδιος:

«Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου είναι να γίνω πατέρας. Θέλω να μοιραστώ την επιτυχία μου με κάποιον άλλο. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι καν στο μυαλό μου, αλλά αν δω το μέλλον μου, θέλω πραγματικά να κάνω οικογένεια. Και, φυσικά, να συνεχίσω να ηχογραφώ μουσική, και θέλω πολλά Grammy και πολλά Latin Grammy»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MALUMA (@maluma)

Όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι μόνο η αρχή για τον μεγαλύτερο σούπερ σταρ της Latin μουσικής σκηνής και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;