Κι όμως! Υπάρχει μία εταιρεία που πουλάει εμφιαλωμένο... αέρα!
Μία εταιρεία από τον Καναδά που πουλάει «αέρα κοπανιστό» σε ανθρώπους που υφίστανται τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πολλοί λένε ότι η ακρίβεια θα φτάσει σε τέτοιο σημείο που σε λίγο καιρό θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που ακούγεται ως ένα αστείο, αλλά απ’ ότι φαίνεται μία εταιρεία αποφάσισε να κάνει αυτό το αστείο πράξη. Γιατί ίσως το καλύτερο αστείο τελικά να είναι η ίδια η πραγματικότητα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vitality Air Inc (@vitalityair)

Πιο συγκεκριμένα, η Vitality Air είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε στον Καναδά το 2014. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Vitality Air η εταιρεία «έχει δεσμευτεί στην εύρεση του καλύτερου δυνατού αέρα, στην «αιχμαλώτισή» του με μια αξεπέραστη μέθοδο και την προσφορά του στους πελάτες της με τρόπο που κανένας δεν έχει προσπαθήσει να το κάνει ξανά στο παρελθόν». Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε πως υπάρχει έναν ενδεχόμενο ολόκληρο το concept να είναι κάτι αξεπέραστο που καμία εταιρεία δεν έχει προσφέρει σε πελάτες γενικά ξανά στο παρελθόν, οπότε η πρωτοτυπία είναι εξ’ αρχής δεδομένη.

Τι κάνει ακριβώς όμως η συγκεκριμένη εταιρεία και ποιοι αγοράζουν… αέρα τέλος πάντων;

Η συγκεκριμένη εταιρεία «αποθηκεύει» μέσα σε κομψά θα έλεγε κανείς μπουκάλια αέρα από θέρετρα του Καναδά, τα οποία είναι γνωστά για την φυσική ομορφιά τους, όπως για παράδειγμα η Λίμνη Louise, και τα πουλάει. Η εισπνοή του καθαρού αέρα γίνεται μέσω ενός ειδικού «αναπνευστήρα» στον οποίο καταλήγει ολόκληρο το μπουκάλι.

Δείτε εδώ τι εννοούμε:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vitality Air Inc (@vitalityair)

Και μπορεί σε εμάς να φαίνεται πολύ περίεργο το να ξοδέψει κανείς 15-20 ευρώ για να αγοράσει κυριολεκτικά ένα μπουκάλι με καθαρό αέρα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους και όλες. Συγκεκριμένα, η Vitality Air απέκτησε μεγάλη απήχηση ως εταιρεία στην Κίνα και ειδικά στην Βόρεια Κίνα.

Σε πολλές πόλεις της Κίνας ο αέρας είναι κακής ποιότητας έως και επιβλαβής, αφού είναι γνωστό πως η ατμοσφαιρική ρύπανση «μαστίζει» την χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα έχει «χτυπήσει κόκκινο» και σύμφωνα με το World Economic Forum το 2017 η μέση ετήσια συγκέντρωση λεπτών σωματιδίων (PM2. 5) σε ολόκληρη την Κίνα ήταν 57 μικρογραμμάρια ανά μέτρο.

Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σχεδόν έξι φορές πάνω από τα αποδεκτά όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ η κακή ποιότητα του εξωτερικού αέρα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 1 εκατομμύριο θανάτους σε όλη την Κίνα κάθε χρόνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vitality Air Inc (@vitalityair)

Έτσι, από το 2015 πολλοί Κινέζοι στράφηκαν προς τη συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να προμηθευτούν καθαρό αέρα σε μπουκάλι. Και έτσι, μία εταιρεία με μία κάπως αντισυμβατική ιδέα από τον Καναδά κατέληξε να πουλάει αέρα από τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα για φυσιολάτρεις της χώρας που εδρεύει σε μία χώρα αρκετά μακριά, όπου οι κάτοικοί της έχουν σίγουρα ανάγκη από καθαρό αέρα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;