Ρώσος αθλητής εμφανίστηκε με το «Ζ» στη φανέλα του σε αγώνες και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις
Ο Ρώσος αθλητής, Ιβάν Κούλιακ, παρέλαβε το μετάλλιό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα με το γράμμα «Ζ», δίπλα στον Ουκρανό συναθλητή του, και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την κατακραυγή από την παγκόσμια κοινότητα. Αρκετοί είναι οι Ρώσοι που υποστηρίζουν την κίνηση αυτή του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ένας από αυτούς είναι και ο αθλητής Ιβάν Κούλιακ που ανέβηκε στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα με το γράμμα «Ζ» κολλημένο στο στήθος του.

Ο Ιβάν Κούλιακ κόλλησε ένα «Ζ» στο στήθος του λίγο πριν την απονομή των μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα το Σάββατο. Ο νεαρός αθλητής στο πρωτάθλημα αυτό κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και πριν σταθεί δίπλα στον Ουκρανό αθλητή που κέρδισε το χρυσό, κόλλησε το εν λόγω γράμμα στη φανέλα του.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) καταδίκασε τη συμπεριφορά αυτή ως «σοκαριστική» και ζήτησε από το Ίδρυμα Γυμναστικής Ηθικής να ξεκινήσει έρευνα. Η Ομοσπονδία είχε δώσει άδεια στους Ρώσους γυμναστές να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κατάρ, παρά τον διεθνή αποκλεισμό της Ρωσίας από διοργανώσεις.

Οι αντιδράσεις, που προκάλεσε η κίνηση αυτή του Ιβάν Κούλιακ, ήταν έντονες με πολλούς να την καταδικάζουν μέσα από τα social media.

Ιβάν Κούλιακ: Οι αντιδράσεις στα social media

Ιβάν Κούλιακ: Η απάντησή του στις αντιδράσεις

Ο Ιβάν Κούλιακ μετά την κίνηση του να βάλει το γράμμα «Ζ» στη φανέλα του καθώς παραλάμβανε το βραβείο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, είναι πλέον αντιμέτωπος με την προοπτική μιας μακροχρόνιας απαγόρευσης. Το γράμμα αυτό χρησιμοποιείται ως σύμβολο πάνω στα άρματα του Ρωσικού στρατού και στα ρούχα των Ρώσων στρατιωτών.

Ο Κούλακ σε συνέντευξη που παραχώρηση στο Russia Today φαίνεται αμετανόητος για την κίνηση του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε:

«Αν είχα δεύτερη ευκαιρία και είχα την επιλογή να βγω πάλι έξω με το γράμμα Ζ στο στήθος μου, θα έκανα ξανά το ίδιο. Το είδα στο στρατό μας και έψαξα να βρω τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε πως ήταν ‘για την νίκη’ και για ‘την ειρήνη’. Ήθελα απλώς να δείξω τη θέση μου. Ως αθλητής, θα παλεύω πάντα για τη νίκη και θα παίζω για την ειρήνη.»

Ο 20χρονος αθλητής έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση με τον ρωσικό στρατό πέρυσι. Το σύμβολο στη φανέλα του ήταν στη θέση της ρωσικής σημαίας, η οποία έχει απαγορευτεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Τι είναι το γράμμα «Ζ»

Το γράμμα «Ζ» πρωτοεμφανίστηκε στα ρωσικά τανκς και φορτηγά λίγο πριν την εισβολή στην Ουκρανία, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι ακριβώς συμβολίζει. Από τότε, οι Ρώσοι που υποστηρίζουν την απόφαση του Πούτιν για εισβολή στην Ουκρανία, το χρησιμοποιούν ακόμη και σε μπλουζάκια, στα αυτοκίνητά τους και σε άλλα αντικείμενα. Πολλοί είναι, ωστόσο, εκείνοι που έχουν σημειώσει την ομοιότητά του με το ναζιστικό σύμβολο της σβάστικας. Με την Daily Mail να το χαρακτηρίζει ως «η σβάστικα του Πούτιν».

Μπορείς να διαβάσεις επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;