Οι Έλληνες κάνουν εμπάργκο στη ρωσική βότκα - Αλλάζει όνομα η Stolichnaya (ΒΙΝΤΕΟ)
Γυρίζουν την πλάτη στη ρωσική βότκα οι θαμώνες στα μπαρ.

Είναι σε σχήμα όπλου, μοιάζει με πραγματικό Καλάσνικοφ, στην πραγματικότητα όμως είναι ρώσικη βότκα αξίας 200 ευρώ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα μείνει και στο ράφι. Κι αυτό γιατί οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στη ρωσική βότκα ως αντίποινα στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η άλλοτε βασίλισσα της νυχτερινής διασκέδασης είναι πλέον στα αζήτητα, με όλο και περισσότερους πελάτες να στρέφονται σε άλλου είδους αλκοολούχα ποτά.

«Ακόμα και στα μπαρ ρωτάνε για τον πόλεμο και αλλάζουν μέχρι και ποτό», είπε ο Νίκος Κόλκος, υπεύθυνος μπαρ.

Στόχος διεθνούς οργής έχει γίνει το εθνικό ποτό της Ρωσίας, με τη βότκα άλλων χωρών να γίνεται ανάρπαστη. Οι ιδιοκτήτες μπαρ βλέπουν πως η ζήτηση του δημοφιλούς ποτού να… έχει πέσει κατακόρυφα.

Η βότκα που διαδόθηκε στη Δύση από τον Τζέιμς Μποντ τώρα είναι ανάμεσα στα «απαγορευμένα προϊόντα» από τη Μόσχα.

Οι κυρώσεις όμως δεν έρχονται μόνο από τη Δύση αλλά και από το εσωτερικό της Ρωσίας με τη διάσημη βότκα Stolichnaya ν’ αλλάζει μέχρι και όνομα.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής, Γιούρι Σέφλερ που έχει εξοριστεί το 2000 από τη Ρωσία, ανακοίνωσε πως το κατ’ άλλα ρωσικό ποτό θα πωλείται ως Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο δημιουργός της βότκας Stolichnaya ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ποτό αλλάζει όνομα. Με αυτή την κίνηση τάσσεται ξεκάθαρα κατά στο ρωσικό καθεστώς και την εισβολή στην Ουκρανία.

Τέλος, όπως αναφέρει το CNN, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του ποτού δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;