Ορίστηκε η δικάσιμος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά
Στις 8 Απριλίου του 2022 προσδιορίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη γυναικοκτονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από το σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, μία από τις γυναικοκτονίες που συντάραξαν το πανελλήνιο την περασμένη χρονιά, αναμένεται να απασχολήσει σύντομα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου παραπέμπεται σε δίκη ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ως φυσικός αυτουργός του στυγερού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, για τις 8 Απριλίου 2022 προσδιορίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από το σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Σημειώνουμε ότι, με το παραπεμπτικό βούλευμα των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο 33χρονος πιλότος θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για κακοποίηση ζώου, αφού σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας προκειμένου να σκηνοθετήσει σκηνή ληστείας, καθώς και για άλλα αδικήματα, πλημμελήματα συγκεκριμένα, που σχετίζονται με τις ψευδείς καταγγελίες κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή το θέατρο που έπαιζε ο συζυγοκτόνος για καιρό, καταγγέλλοντας στις Αρχές ληστεία και αποκρύπτοντας το φρικτό έγκλημα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Στο εδώλιο για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ο υποτιθέμενος «υπεράνω πάσης υποψίας» πιλότος για την αποτρόπαια δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Όπως έχει κριθεί μέχρι σήμερα από τις δικαστικές αρχές, ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αφενός είχε σχέδιο να σκοτώσει τη γυναίκα και αφετέρου, μετά τη δολοφονία της, να σκηνοθετήσει την εισβολή ληστών στο σπίτι τους, προκειμένου να καλύψει την εγκληματική του ενέργεια.

Ποια ήταν η παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, στην παραπεμπτική του πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο, είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος, επισημαίνοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού, περί ώρα 4:05, ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα: «Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει τη σύζυγό του, διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Το θύμα υπέστη έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με τον θάνατό του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε τον κοιμώμενο σε πρηνή θέση θύμα (μπρούμυτα), το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Καρολάιν Κράουτς προς το μαξιλάρι, με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Αυτό επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, εκείνη σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ανθρωποκτόνο δόλο

Στο βούλευμα γίνεται δεκτό το σκεπτικό του εισαγγελικού λειτουργού για τη στοιχειοθέτηση του «ανθρωποκτόνου δόλου» του κατηγορούμενου, ο οποίος, απολογούμενος, επικαλέστηκε έντονη φόρτιση μετά από επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί και περιέγραψε τη σκηνή του πνιγμού ως ατύχημα.

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, «εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας στις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξ αρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστείσας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος είναι προσωρινά κρατούμενος από τον Ιούνιο του 2021. Η μικρή Λυδία, το παιδάκι της αδικοχαμένης Καρολάιν, ζει με τους γονείς της μητέρας της στην Αλόννησο, ύστερα από σχετική δικαστική απόφαση που τους ανέθεσε την επιμέλειά της.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;