Champions League: Ίσως δεν γίνει ο τελικός στην Αγία Πετρούπολη
Champions League: Η απάντηση της UEFA.

Η κρίση στην  Ουκρανία και οι αναταραχές με τη Ρωσία στα σύνορα των δύο χωρών επηρεάζουν πολλούς τομείς. Η πιθανή κλιμάκωση της ήδη έκρυθμης κατάστασης μετά την αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ίσως επιφέρει αλλαγές και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα έχουν κυκλοφορήσει φήμες πως η UEFA ενδέχεται να αλλάξει πόλη για τον φετινό τελικού του Champions League, ο οποίος προορίζεται να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, στα τέλη Μαΐου. Συγκεκριμένα στο στάδιο Κρεστόβσκι στις 28 Μαΐου.

Σημερινό δημοσίευμα των The Times ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις. Όπως αναφέρει το βρετανικό Μέσο, η UEFA συζητά ήδη για την αλλαγή της έδρας του μεγάλου αγώνα, ενώ θα περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση των ημιτελικών της διοργάνωσης, για να ανακοινώσει το νέο τόπο διεξαγωγής.

Σαν την πιο πιθανή εναλλακτική ακούγεται το Γουέμπλεϊ κι αυτό το σενάριο θα συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες πιθανότητες αν στον τελικό φτάσουν δυο βρετανικές ομάδες.

Τελευταία φορά που η Ρωσία είχε φιλοξενήσει τελικό Champions League το 2007, στο Λουζνίκι της Μόσχας.

UEFA: «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής της έδρας του τελικού UCL»

Η κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έχει προκαλέσει επίσης ανησυχίες και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η UEFA -προς το παρόν- δεν σχεδιάζει αλλαγή έδρας στον τελικό του Champions League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη. Μία τοποθεσία για την οποία, μετά τα χθεσινά γεγονότα, πολλοί έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν, διαπιστώνοντας την ανάγκη να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις.

«Η UEFA παρακολουθεί συνεχώς και στενά την κατάσταση. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της έδρας του τελικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;