Το «Σκέψου Λέξεις» είναι το ελληνικό «Wordle» που θα σε κάνει να κολλήσεις
«Σκέψου Λέξεις»: Ο Φάνης Κουρτικάκης μίλησε στο neolaia.gr για το παιχνίδι που δημιούργησε, την ελληνική έκδοση του «Wordle», την οποία μπορεί να εγκαταστήσει ο καθένας στο κινητό ή το tablet του - Το έχουμε ήδη λατρέψει

Ένα από τα παιχνίδια που έχει γίνει το απόλυτο viral τους τελευταίους μήνες είναι το «Wordle». Το παιχνίδι λέξεων που έχει κερδίσει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, «γεννήθηκε» τον Οκτώβριο του 2021 και έγινε viral τον Δεκέμβριο, ενώ πρόσφατα, εξαγοράστηκε από τους New York Times για επταψήφιο ποσό.

Κι ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν περί τίνος πρόκειται όλος αυτός ο ντόρος, συναντάνε ένα σημαντικό εμπόδιο… τη γλώσσα. Βλέπεις, το «Wordle» είναι στα αγγλικά και είναι δύσκολο για εμάς που δεν είναι η μητρική μας γλώσσα να το ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε. Μην ανησυχείς, όμως, γιατί υπάρχει η ελληνική έκδοση του «Wordle» και δεν είναι άλλη από το παιχνίδι «Σκέψου Λέξεις», που δημιούργησε τον Φεβρουάριο του 2022 ο προγραμματιστής και δημιουργός online παιχνιδιών, Φάνης Κουρτικάκης. Το παιχνίδι λέξεων είναι διαθέσιμο για Android και iOS συσκευές και μπορείς να το βρεις στο App Store του smartphone ή του tablet σου.

Πώς δημιουργήθηκε το «Σκέψου Λέξεις»

Ο Φάνης Κουρτικάκης είναι ο δημιουργός του νέου παιχνιδιού λέξεων που θα σε κάνει να κολλήσεις. Πριν από τη νέα του εφαρμογή, ο Φάνης είχε δημιουργήσει και άλλα επιτυχημένα παιχνίδια λέξεων. Σε συνέντευξή του στο «Απόδημους Κρήτες», έχει μιλήσει για το τι τον οδήγησε στον προγραμματισμό και στη δημιουργία ιστοσελίδων και εφαρμογών. Όπως είχε πει τότε: «Είμαι αυτοδίδακτος. Ως έφηβος επισκεύαζα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παράλληλα διάβαζα βιβλία προγραμματισμού. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα!»

Ο Φάνης Κουρτικάκης μίλησε στο neolaia.gr για το «Σκέψου Λέξεις», το παιχνίδι που δημιούργησε τον Φεβρουάριο 2022 και αποτελεί την ελληνική έκδοση του «Wordle».

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν η εφαρμογή – παιχνίδι λέξεων με τον τίτλο «7 λέξεις». Το γνήσιο ελληνικό παιχνίδι γνώσεων έχει καταφέρει να γίνει μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στη χώρα μας με πάνω από 1.200.000 κατεβάσματα, ενώ έχει περισσότερες από 3.000 πίστες και πρωτότυπες λέξεις.

Σε ερώτηση του neolaia.gr για την επιτυχία του online παιχνιδιού «7 λέξεις», μας είπε τα εξής:

«Το «7 Λέξεις» είναι ένα παιχνίδι φαινόμενο. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας μέχρι σήμερα έχει καθημερινά εκατοντάδες κατεβάσματα. Έχει περάσει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο κατεβάσματα και συνεχίζουμε να προσθέτουμε συχνά νέες πίστες. Να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω όσους παίζουν το «7 Λέξεις» και να προτρέψω τους αναγνώστες σας να το κατεβάζουν. Είναι ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα γεμάτο γνώσεις παιχνίδι που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!»

Η πρώτη αυτή επιτυχία του έδωσε την ώθηση να δημιουργήσει και άλλες εφαρμογές – παιχνίδια λέξεων όπως το επίσης επιτυχημένο «ΒρισκόΛεξο». Και αυτή η εφαρμογή, με το που κυκλοφόρησε, βρέθηκε στην κορυφή των App Stores στην Ελλάδα.

Μετά τη δημιουργία πολλών ιστοσελίδων και εφαρμογών, ο Φάνης Κουρτικάκης αποφάσισε να φτιάξει ακόμα ένα παιχνίδι λέξεων: Το «Σκέψου Λέξεις».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο neolaia.gr, το «Wordle» έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να δημιουργήσει αυτή τη νέα εφαρμογή.

«Με εντυπωσίασε το πολύ γνωστό παιχνίδι «Wordle» και αποφάσισα να δημιουργήσω μια δωρεάν Ελληνική έκδοση.»

Μάλιστα, μας χαρίζει ένα αρκετά ενδιαφέρον fact για το viral παιχνίδι λέξεων που δεν γνωρίζαμε. Όπως αναφέρει «το «Wordle» βασίζεται στο τηλεπαιχίδι «Lingo» που εμφανίστηκε σε ΗΠΑ και Καναδά το 1987!».

Το «Σκέψου Λέξεις» κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου 2022 για συσκευές Android και iOS (iPhone, iPad).

Όπως μας είπε ο Φάνης Κουρτικάκης: «Το παιχνίδι μπορεί να μην είναι αρκετά γνωστό ακόμα αλλά τις τελευταίες δύο μέρες έχει πάνω από 200 κατεβάσματα. Θεωρώ ότι σύντομα θα έχει 300-400 κατεβάσματα κάθε μέρα!»

Πώς παίζεται το «Σκέψου Λέξεις»

Όπως και στο «Wordle», έτσι και στο «Σκέψου Λέξεις«, ο παίκτης πρέπει να βρει μία λέξη με 5 γράμματα και έχει 6 ευκαιρίες. Τα χρώματα στα κουτάκια σε καθοδηγούν για να σχηματίσεις τη σωστή λέξη.

Πώς παίζεται:

  • Φτιάξε μια τυχαία λέξη και πάτατο κουμπάκι “Έλεγχος”
  • Πίσω από κάθε γράμμα θα εμφανιστεί ένα χρωματιστό κουτάκι
  • Γράμμα σε πράσινο κουτάκι: Το γράμμα υπάρχει στην λέξη που ψάχνουμε και βρίσκεται σε αυτήν την θέση
  • Γράμμα σε μπλε κουτάκι: Το γράμμα υπάρχει στην λέξη που ψάχνουμε αλλά σε διαφορετική θέση
  • Γράμμα σε κόκκινο κουτάκι: Το γράμμα δεν υπάρχει στην λέξη που ψάχνουμε
  • Γράψτε νέα λέξη με τα γράμματα στα πράσινα κουτάκια στην ίδια θέση και αυτά στα μπλε σε διαφορετική
  • Μην χρησιμοποιήσετε ξανά τα γράμματα σε κόκκινα κουτάκια

«Σκέψου Λέξεις»: Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει

Πέρα από το ότι το «Σκέψου Λέξεις» είναι στα ελληνικά και, επομένως, είναι αρκετά πιο εύκολο και ευχάριστο για όσους έχουν τα ελληνικά ως μητρική τους γλώσσα, έχει και κάποιες ακόμα σημαντικές διαφορές από το «Wordle».

Συγκεκριμένα:

  • Μπορείς να επιλέξεις να εμφανίζονται λέξεις με 4 γράμματα για πιο εύκολο παιχνίδι ή εξάσκηση
  • Παίζεται χωρίς ίντερνετ
  • Το παιχνίδι και όλες οι λέξεις είναι δωρεάν
  • Δεν έχει μόνο μία λέξη διαθέσιμη την ημέρα
  • Έχει πολλές πίστες για ατελείωτο παιχνίδι

Μιλώντας στο neolaia.gr, ο Φάνης Κουρτικάκης αναφέρθηκε σε αυτό που κάνει τη νέα εφαρμογή να ξεχωρίζει. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν: «Στο «Σκέψου Λέξεις» εκτός από λέξεις με 5 γράμματα, μπορείς να αναζητήσεις και λέξεις με 4 γράμματα. Το παιχνίδι γίνεται ευκολότερο ενώ μπορεί κανείς να εξασκηθεί πριν δοκιμάσει μεγαλύτερες λέξεις! Σκέφτομαι να προσθέσω αναζήτηση λέξεων με 6 γράμματα. Ίσως και κατηγορίες όπως κινηματογράφος αλλά θέλει αρκετή σκέψη πριν γίνει.»

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο Φάνης μας αποκάλυψε: «Ετοιμάζω ένα παιχνίδι σε συνεργασία με έναν γνωστό Έλληνα youtuber! Το έχω καθυστερήσει πολύ αλλά τις επομένες εβδομάδες θα είναι έτοιμο για δοκιμή! Με συγχωρείτε αλλά ακόμα δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα!»

Η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσα από τα App Stores για να την κατεβάσεις τώρα και να περάσεις ευχάριστα ψάχνοντας λέξεις! Μάλιστα, είναι η πιο κατάλληλη εφαρμογή για όσους λατρεύουν τα παιχνίδια λέξεων. Μπορείς να το αναζητήσεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα της συσκευής σου (Plays Store για Android και App Store για iPhone, iPad) ή στα παρακάτω links:

Για Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greenblueinteractive.skepsouvres

Για iOS:
https://apps.apple.com/gr/app/skepsou-lekseis/id1608571013

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1