Πώς να ξεκλειδώνεις το iPhone χωρίς να βγάζεις τη μάσκα
Η Apple έδωσε τη λύση.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας ένα πρόβλημα που προέκυψε για τους κατόχους iPhone είναι το ξεκλείδωμα του κινητού τους χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου φορώντας την μάσκα προστασίας. Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει η Apple με ένα νέο update, το οποίο πλέον θα επιτρέπει να ξεκλειδώσουν το κινητό τους και χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν τη μάσκα τους.

Η αλλαγή στο Face ID της Apple θα γίνει με το νέο update του λειτουργικού της εταιρείας, του iOS 15.4, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Σημειώνεται πως το 3-D σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Apple παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, με το νέο -τότε- iPhone X. Ωστόσο, αυτή το σπουδαίο σύστημα μετατράπηκε σε «πονοκέφαλο» για την Apple με το ξέσπασμα της πανδημίας και την επιβολή μέτρων σε παγκόσμια κλίμακα που ζητούσαν από τους πολίτες αναγκαστικά να φορούν τη μάσκα προστασίας. Αυτό δυσκόλευε τους χρήστες που ήταν αναγκασμένοι να βγάλουν τη μάσκα τους για να ξεκλειδώσουν το κινητό τους.

Πέρυσι, δόθηκε από την Apple μία προσωρινή λύση με ένα update του λογισμικού επέτρεψε στους χρήστες του Apple Watch να αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό τους ακόμα και όταν φορούν μάσκα ή γυαλιά ηλίου. Απ’ ότι φαίνεται όμως ένα νέο update και στα iPhone κρίθηκε τελικά απαραίτητο, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερο οι χρήστες.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει την παρουσίαση ενός νέου, χαμηλού κόστους iPhone στις αρχές Μαρτίου αλλά και ενός αναβαθμισμένου iPad. Αργότερα μέσα στο 2022 αναμένεται να ακολουθήσει η κυκλοφορία νέων iMac και Mac Pro υπολογιστών, ενός ανασχεδιασμένου MacBook Air, ενός φθηνότερου MacBook Pro, τριών Apple Watches, του iPhone 14 και νέων AirPods.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;