Denis Villenueve: Μιλάει για το δεύτερο μέρος του «Dune» και αποκαλύπτει μερικές από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει
Ο Denis Villeneuve είναι έτοιμος να ξεκινήσει τα γυρίσματα για το δεύτερο μέρος του «Dune» και δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Μία από τις ταινίες που κατάφερε να γίνει εισπρακτική επιτυχία και να φτάσει μέχρι τα Όσκαρ 2022, είναι το «Dune», του Denis Villeneuve. Η ταινία επιστημονικής φαντασίας συγκέντρωσε 10 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας και έχει, ήδη, ανακοινωθεί το σίκουελ της από τη Warner Bros. Ο σκηνοθέτης της ταινίας μίλησε για το πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα του «Dune: Part Two» και αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για την πλοκή του πολυαναμενόμενου σίκουελ.

Ο Denis Villeneuve αποκάλυψε πως τα γυρίσματα για το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στα βιβλία του Frank Hebert, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» του 2022. Μιλώντας στο Empire, ο Καναδός σκηνοθέτης δήλωσε:

«Θα πω ότι είναι κυρίως σχεδιασμένο.

Αυτό που με βοηθά αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι ξανά ένα σύμπαν. Επομένως, εργάζομαι με το ίδιο πλήρωμα, όλοι ξέρουν τι να κάνουν, ξέρουμε πώς θα μοιάζει. Η ταινία θα είναι πιο απαιτητική, αλλά ξέρουμε πού πατάμε. Και το σενάριο είναι γραμμένο. Οπότε νιώθω σιγουριά.

Ειλικρινά, το μόνο μεγάλο άγνωστο για μένα αυτή τη στιγμή είναι η πανδημία.»

Στο δεύτερο μέρος της ταινίας της Warner Bros. θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι οι Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Dave Bautista και Stellan Skarsgård.

Μία από τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Villeneuve ήταν η προσαρμογή των μυθιστορημάτων του Frank Hebert, καθώς ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι έπρεπε να κάνει «πιο τολμηρές επιλογές» για να καταφέρει διάφορα σημεία της πλοκής να “μεταφραστούν” κινηματογραφικά. Όπως είπε, ο Denis Villeneuve:

«Στο δεύτερο, θέλω να έχω μεγαλύτερη ευελιξία και θα είναι δυνατό να εμβαθύνω σε μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες.»

Μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την εμβάθυνση στη φυλή Harkonnen, δηλαδή τη φυλή του βαρόνου Vladimir Harkonnen, τον οποίο υποδύεται ο Skarsgård, και τον ανιψιό του, Glossu Rabban, τον οποίο υποδύεται ο Bautista. Ο σκηνοθέτης δήλωσε:

«Είναι σαν παιχνίδι σκακιού.

Κάποιοι νέοι χαρακτήρες θα παρουσιαστούν στο δεύτερο μέρος και μια απόφαση που πήρα πολύ νωρίς ήταν ότι αυτό το πρώτο μέρος θα αφορούσε περισσότερο τον Paul Atreides και τις Bene Gesserit και την εμπειρία του να έρχεσαι σε επαφή για πρώτη φορά με ένα διαφορετικό πολιτισμό και κόσμο.

Στο δεύτερο μέρος, θα υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για τους Harkonnen.

Θέλω απλώς να ζήσω την εμπειρία, να είμαι παρών κάθε στιγμή της παραγωγής . Όταν γυρίζω μια ταινία, τη γυρίζω όπως όλες οι ταινίες μου, σαν να είναι η τελευταία. Το ίδιο θα κάνω και με το «Dune: Part Two».»

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες που κατάφερε να αποσπάσει στα Όσκαρ 2022, ο Καναδός σκηνοθέτης δήλωσε:

«Ειλικρινά, αν μου έλεγες πριν από μερικούς μήνες ότι θα ήμασταν στην κούρσα των Όσκαρ, ότι θα είχαμε τέτοια αναγνώριση, δε θα σε πίστευα. Είναι πραγματικά συγκινητικό.

Αν είσαι υποψήφιος, είναι όμορφο… Δεν παίρνω τα πράγματα ως δεδομένα και ήμουν βαθιά ευχαριστημένος με αυτό που πήραμε.»

Το δεύτερο μέρος του «Dune» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου 2023. Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η ταινία κυκλοφορήσει αποκλειστικά στους κινηματογράφους.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;