Αγίου Βαλεντίνου 2022: Είκοσι ταινίες για αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές
Αγίου Βαλεντίνου 2022: Ρομαντικές ταινίες για τη σημερινή ημέρα των ερωτευμένων...

Σήμερα είναι 14 Φεβρουαρίου και όλοι/όλες γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου 2022 ή αλλιώς η γιορτή των ερωτευμένων, με αποτέλεσμα η σημερινή Δευτέρα να είναι ξεχωριστή και γεμάτη καρδούλες, ρομαντικά στιχάκια και άλλα «μελιστάλαχτα» πράγματα.

Αν και Δευτέρα είτε είσαι μοναχική ψυχή είτε έχεις βρει το ταίρι σου, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να έχεις κανονίσει κάποια έξοδο. Άλλωστε, πολλά μαγαζιά σήμερα κάνουν ειδικά events για ερωτευμένα ζευγάρια ή για forever alone single. Έτσι, πάντα κάτι έχει το μενού για όλους και για όλες. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2022 «πέφτει» Δευτέρα και ίσχως είχες μία κουραστική ημέρα ή ίσως η επόμενη ημέρα να είναι απαιτητική.


Ως εκ τούτου ενδέχεται να μην μπορείς ή να μην θέλεις να βγεις έξω. Αν όμως θέλεις να μπεις σε ρομαντικό mood, δεν είναι ανάγκη να βγεις έξω. Βάλε τις πυτζάμες σου, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και δες μία ρομαντική ταινία που θα κάνει την καρδιά σου να χτυπήσει πολύ δυνατά. Παρακάτω, προτείνουμε 20 καταπληκτικές ταινία για αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές.

Πάμε να τις δούμε;

1. Notebook

Υπόθεση:  Σ’ ένα γεροκομείο ένας ηλικιωμένος κύριος, διηγείται σε μια άλλη ηλικιωμένη κυρία που πάσχει από απώλεια μνήμης, μια ιστορία αγάπης μέσα απ’ τις σελίδες ενός βιβλίου. Είναι η ιστορία της Allie, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας που γνωρίζεται κι ερωτεύεται με τον Noah που είναι εργάτης στα ορυχεία στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών. Οι γονείς της αντιτίθενται σ’ αυτή τη σχέση κι έπειτα από τη σχετική του πίεση φεύγουν για τη Νέα Υόρκη. Η Allie κι ο Noah, έχοντας πάρει πλέον ξεχωριστούς δρόμους, πρέπει να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους.

2. A Star is Born

Υπόθεση:  Ο καταξιωμένος μουσικός της country Τζάκσον Μέιν (Μπράντλεϊ Κούπερ) ανακαλύπτει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την άσημη και ταλαντούχα Άλι (Lady Gaga). Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ τη βάζει στο προσκήνιο. Όταν, όμως, η καριέρα της Άλι απογειώνεται, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται παλεύει με τους δικούς του δαίμονες.

3. Call Me By Your Name

Υπόθεση:  Στη Βόρεια Ιταλία του 1983 ο 17χρονος Έλιο περνάει ανέμελος τις καλοκαιρινές του διακοπές. Αν και περιτριγυρισμένος από όμορφα κορίτσια, με τα οποία φλερτάρει, αρχίζει να ερωτεύεται τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Όλιβερ, ο οποίος φιλοξενείται στο οικογενειακό αρχοντικό του.

4. Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται

Υπόθεση:  Στα τέλη του 18ου αιώνα μια ζωγράφος καταφθάνει σε ένα νησάκι της Βρετάνης για να ζωγραφίσει το γαμήλιο πορτρέτο μιας νεαρής κοπέλας.

5. Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού

Υπόθεση:  Ο Τζόελ απευθύνεται σε μια κλινική “διαγραφής της μνήμης” για να του σβήσουν κάθε ανάμνηση από τη σχέση του με την πρώην αγαπημένη του Κλεμεντάιν. Όμως στη διάρκεια της διαδικασίας αλλάζει γνώμη και προσπαθεί να κρύψει τις μνήμες από την ερωτική τους σχέση στο λαβύρινθο του εγκεφάλου του!

6. Before Sunrise

Υπόθεση: Ένας Αμερικανός και μια Γαλλίδα συναντιούνται στο τρένο για τη Βιέννη, και, γοητευμένοι ο ένας απ’ τον άλλον, αποφασίζουν να περάσουν μαζί ένα απόγευμα και μια νύχτα στην αυστριακή πρωτεύουσα. Μία αθεράπευτα ρομαντική ταινία, ίσως η πιο αυθεντικά ρομαντική κινηματογραφική αναπαράσταση του έρωτα.

Το “Πριν το Ξημέρωμα” αποτελεί την πρώτη ταινία της γνωστής τριλογίας:  “Before Sunrise” (1995), “Before Sunset” (2004) και “Before Midnight” (2013). Επομένως, αν έχετε όρεξη για ένα movie marathon, μπορείτε να δείτε αυτές τις τρεις απίτευτες ταινίες!

7. Love, Rosie

Υπόθεση:  Η Ρόζι κι ο Άλεξ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μεγαλώνουν μαζί, φλερτάρουν κι ενθουσιάζονται, μέχρι τη στιγμή που αναγκάζονται να χωριστούν, μιας κι ο Άλεξ θα μετακομίσει για σπουδές, από το Δουβλίνο στην Αμερική. Μπορεί η φιλία τους να αντέξει μέσα στα χρόνια κι από τόσο μακριά; Θα τολμήσουν να ρισκάρουν τα πάντα για την αληθινή αγάπη;


8. One Day

Υπόθεση: Η ταινία “One Day” επισκέπτεται την Έμα και τον Ντέξτερ σε μία περίοδο είκοσι ετών, από την ημέρα που γνωρίστηκαν και για μία μέρα κάθε χρόνο, την ίδια πάντα ημερομηνία – η οποία είναι η ημερομηνία της γνωριμίας τους. Ίσες ποσότητες χιούμορ και συγκίνησης σε μια αξέχαστη ιστορία για τον έρωτα, τη φιλία και το ρόλο που παίζουν κάποιοι άνθρωποι στις ζωές μας.

9. Αγάπα με, αν τολμάς

Υπόθεση:  Η Σοφί και ο Ζυλιέν είναι ικανοί για όλα: τα καλύτερα και τα χειρότερα! Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Τολμούν οτιδήποτε απαγορευμένο, γελούν, πληγώνουν ο ένας τον άλλον… Κάνουν τα πάντα εκτός από το να παραδεχτούν ότι αγαπιούνται. Έφτιαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και για το υπόλοιπο της ζωής τους θα είναι οι διαιτητές του και συχνά τα θύματά του.

10. Malcolm & Marie

Υπόθεση:  Μετά την πρεμιέρα της ταινίας του, ο σκηνοθέτης Μάλκολμ (Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον) και η κοπέλα του Μαρί (Ζεντάγια) επιστρέφουν στο σπίτι και περιμένουν τις αντιδράσεις των κριτικών. Ξαφνικά, η βραδιά παίρνει αναπάντεχη τροπή, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για τη σχέση τους και η αγάπη του ζευγαριού δοκιμάζεται.

11. Notting Hill

Υπόθεση: Η διασημότερη σταρ του Χόλιγουντ γνωρίζεται τυχαία μ’ ένα Λονδρέζο βιβλιοπώλη. Όταν όμως η φιλία τους αρχίζει να μετατρέπεται σε ρομαντικό φλερτ, ανακύπτουν όλα εκείνα τα προβλήματα που χωρίζουν έναν κοινό θνητό από μια… θεά της σόου μπίζνες.

12. 500 μέρες με τη Σάμερ

Υπόθεση: Όταν ο Tom (Joseph Gordon-Levitt) γνωρίζει τη Summer (Zooey Deschanel) δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να την ερωτευτεί παράφορα. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνη δεν πιστεύει καθόλου στις σχέσεις. Η πορεία θα τους φέρει να είναι κάτι παραπάνω από απλοί φίλοι, αλλά όταν η σχεδόν σχέση τους τελειώσει, ο Tom θα κληθεί να σκεφτεί όλες εκείνες τις ημέρες από τη στιγμή που η Summer μπήκε στη ζωή του. Ο στόχος του είναι ένας: να την κερδίσει ξανά. Αλλά, όπως ο αόρατος αφηγητής μας προειδοποιεί «This is not a love story»…

13. Just Like Heaven

Υπόθεση:  Ο Ντέιβιντ μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η προηγούμενη ένοικος Ελίζαμπεθ κυκλοφορεί ως φάντασμα. Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της παράξενης αυτής συγκατοίκησης, ανακαλύπτουν ότι η Ελίζαμπεθ βρίσκεται σε κώμα, όμως οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να θέσουν οριστικά τέλος στη ζωή της.

14. The Proposal

Υπόθεση:  Η Μάργκαρετ, σκληρή προϊσταμένη του φιλότιμου Άντριου, κινδυνεύει να απελαθεί στον Καναδά και εκβιάζει τη βοήθειά του. Εκείνος δέχεται να προσποιηθεί τον μνηστήρα της κι έτσι οι μελλόνυμφοι βρίσκονται στην Αλάσκα για να γνωριστούν οικογενειακώς.

15. No Strings Attached

Υπόθεση:  Όταν η 14χρονη Έμα Κούρτσμαν απέρριπτε τον Άνταμ Φράνκλιν, κανείς από τους δύο δεν είχε ιδέα τι πάει να πει σεξ και πόσο πλάκα έχει… Χρόνια αργότερα τα πράγματα θα αλλάξουν εντελώς και οι δυο τους θα βρεθούν στο κρεβάτι. Δεδομένου μάλιστα πως η Έμα είναι αλλεργική στις δεσμεύσεις και ο Άνταμ τις έχει προ πολλού απαρνηθεί από την καθημερινότητά του, προσπαθούν να κρατήσουν τη σχέση τους καθαρά σαρκική, αλλά γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με τα αισθήματά τους. Και έτσι, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται… Τελικά μπορούν να είναι μόνο φίλοι;

16. Remember Me

Υπόθεση: Ο Τάιλερ, ένας νεαρός Νεοϋορκέζος, έχει μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, από τότε που ένα τραγικό γεγονός διέλυσε την οικογένειά τους. Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε κανείς να καταλάβει τι περνάει, μέχρι που γνωρίζει την Άλι. Ο έρωτας ήταν το τελευταίο πράγμα που τον ένοιαζε, ωστόσο την ερωτεύεται τρελά. Μέσα από τη σχέση τους, αρχίζει να βρίσκει και πάλι την ευτυχία και ένα νόημα στη ζωή του.

17. A Walk To Remember

Υπόθεση: Ο 18χρονος Λάντον είναι από τα «κακά» παιδιά του σχολείου. Όταν εμπλέκεται στο ατύχημα ενός φίλου και τιμωρείται με την υποχρεωτική συμμετοχή του σε ένα θεατρικό έργο γνωρίζει την Τζέιμι, κόρη ιερέα, outsider του σχολείου και καρκινοπαθής και την ερωτεύεται σχεδόν κεραυνοβόλα.

18. Me Before You

Υπόθεση:  Η Λουίζα Κλαρκ είναι μία 26χρονη νεαρή κοπέλα γεμάτη ζωντάνια, η οποία αλλάζει διαρκώς δουλειές προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της. Η ζωντάνιά της λοιπόν θα δοκιμαστεί, όταν θα αναλάβει την φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου τραπεζίτη ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο πριν 2 χρόνια και πλέον έχει χάσει την όρεξή του για ζωή.

19. Valentine’s Day

Υπόθεση: Στο «Valentine’s Day» έχουμε συγκεντρωμένες διάφορες ιστορίες ανθρώπων στο Λος Άντζελες που διασταυρώνονται, εφάπτονται και αλληλεπιδρούν σε αυτή την μοναδική μέρα των ερωτευμένων. Έχουμε μια πρόταση γάμου. Λουλούδια που δεν παραδόθηκαν. Ένα μεγάλο μυστικό που επιτέλους ομολογήθηκε. Το «Θα του κάνω έκπληξη» που κατέληξε σε έκπληξη για την ίδια. Καυγάδες, φιλιά, λανθασμένες αποφάσεις, σωστές πράξεις και πολλά περισσότερα! Είτε είστε νέοι στον έρωτα, είτε τον έχετε ξεπεράσει, σίγουρα θα ερωτευτείτε με τους 19 σταρ και αυτή την αστεία γιορτή του έρωτα.

20. Love And Other Drugs

Υπόθεση:  Ο Τζέιμι Ράνταλ είναι ένας γοητευτικός πωλητής φαρμακευτικών προϊόντων. Η Μάγκι είναι μια δυναμική γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα, η οποία πάσχει από Πάρκινσον. Οι δυο τους, αν και αταίριαστοι, θα ξεκινήσουν μια περιπετειώδη ερωτική σχέση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;