Έξι ελληνικές αισθηματικές ταινίες που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει πιο δυνατά
Μερικές ελληνικές αισθηματικές ταινίες που θα σού «κλέψουν» την καρδιά.

Ακόμη μία Δευτέρα και είναι πολύ πιθανό να έχεις αποκλειστεί όλη την ημέρα στο σπίτι σου λόγω της κακοκαιρίας, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί και αύριο. Αν πάλι δεν αποκλείστηκες ενδεχομένως να δούλευες όλη μέρα, να διάβαζες για την εξεταστική σου ή γενικώς μια και η Δευτέρα δεν ενδείκνυται για πολλά, μπορεί να μην έχεις όρεξη να βγεις.

Αν λοιπόν το μόνο που θέλεις να κάνεις απόψε το βράδυ είναι να κουκουλωθείς με τα σκεπάσματά σου και να απολαύσεις μια ταινία που θα σε χαλαρώσει, θα σε «ετοιμάσει» για το κρεβάτι και θα κάνει την καρδιά σου να σκιρτήσει δυνατά, τότε σού έχουμε τη λύση. Και φυσικά, γιατί να στραφείς μόνο στο Netflix και τις ξένες παραγωγές, όταν υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ελληνικές, αισθηματικές ταινίες που θα σού κρατήσουν καλή συντροφιά; Δεν υπάρχει λόγος!

Και απόδειξη αποτελούν οι παρακάτω ταινίες…

1. Μικρά Αγγλία

Υπόθεση: Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.

2. Από έρωτα

Υπόθεση:  Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσσα παρότι η Άννα έχει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η “διπλή ζωή” του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσσα όχι μόνο όταν η Νατάσσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

3. Ένας άλλος κόσμος

Υπόθεση: Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

4. Η Ρόζα της Σμύρνης

Υπόθεση: Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, γόνος πλούσιας οικογένειας, παντρεύεται. Αθήνα 1987: Η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

5. Αγάπα σα να μην υπάρχει αύριο

Υπόθεση:  Ένας άντρας εύχεται να μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο για να επανορθώσει τα λάθη που έκανε στη σχέση του. Ο χρόνος, η μοίρα και η σημασία που δίνουμε στον έρωτα αποτελούν το θέμα μιας ιστορίας που δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς τη δική σας παρέμβαση.

6. Αν…

Υπόθεση: Μία ιστορία για τις σχέσεις, με κεντρικούς ήρωες δύο νέους ανθρώπους της σημερινής εποχής, τον Δημήτρη και τη Χριστίνα, και με αφηγητές σε αυτό το παραμύθι δύο από τους πιο αγαπημένους ήρωες μίας παλαιότερης εποχής- τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα Κοκοβίκου της ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα είναι 45 χρόνια μετά ακόμα μαζί, ακόμα ερωτευμένοι και πιο επίκαιροι από ποτέ. Γίνονται για χάρη της ιστορίας μας οι δύο κεντρικοί αφηγητές και λειτουργούν σαν γέφυρα ανάμεσα στη γενιά του τότε και του σήμερα.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 0 
 0 
 0 
 0