Steven Spielberg: Το περίεργο ρεκόρ που «έσπασε» στα Όσκαρ με την υποψηφιότητά του
Με την υποψηφιότητα του στην κατηγορία Σκηνοθεσίας για το «West Side Story», ο Steven Spielberg πετυχαίνει ένα νέο ρεκόρ για τον θεσμό των Όσκαρ.

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2022 ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου, και το όνομα του Steven Spielberg ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές για το βραβείο Σκηνοθεσίας. Ο 75χρονος σκηνοθέτης βρέθηκε στη χρυσή πεντάδα των Όσκαρ για το remake της ταινίας, «West Side Story». Και η υποψηφιότητά του αυτή, του χαρίζει ένα νέο ρεκόρ!

Η υποψηφιότητα αυτή έκανε τον διάσημο σκηνοθέτη να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ. Πλέον, ο Steven Spielberg είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που προτείνεται στην κατηγορία Σκηνοθεσίας σε έξι διαφορετικές δεκαετίες.

Ο Spielberg προτάθηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 1978 για την ταινία, «Στενές Συναντήσεις Τρίτου Τύπου», ενώ ακολούθησαν υποψηφιότητες για τα «Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού» το 1982 και «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» το 1983. Ο γνωστός σκηνοθέτης κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 1994 για τη «Λίστα του Σίντλερ» και κέρδισε ξανά το 1999 για την ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν».

Τη νέα χιλιετία, ο Steven Spielberg κέρδισε υποψηφιότητες Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 2006 για το «Μόναχο» και το 2013 για την ταινία «Λίνκολν».

Η υποψηφιότητα του Spielberg για το «West Side Story» σπάει το ρεκόρ που είχε στο παρελθόν με τον Martin Scorsese. Ο 79χρονος σκηνοθέτης, ωστόσο, μπορεί να επιστρέψει και να ισοφαρίσει και πάλι τον Spielberg στα βραβεία του 2023.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;