Όσκαρ 2022 - Υποψηφιότητες: Οι προβλέψεις μας στις τεχνικές κατηγορίες
Οι προβλέψεις μας για το ποιες ταινίες θα βρεθούν υποψήφιες στις τεχνικές κατηγορίες στα Όσκαρ 2022.

Την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, κοντά στο μεσημέρι (ξημερώματα στην Αμερική) θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2022. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου θα αποκαλύψει τις ταινίες, τις ερμηνείες και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν την περασμένη κινηματογραφική σεζόν. Μία σεζόν, που ήταν πολύ διαφορετική από άλλες χρονιές λόγο της πανδημίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης περιμένουμε να δούμε πολλές εκπλήξεις, σίγουρα κάποιες παραλήψεις, αλλά και να δούμε πολλά από αυτά που περιμέναμε και ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Με ταινίες όπως τα «Dune», «Belfast» και «The Power of The Dog» να κερδίζουν πολλές υποψηφιότητες και άλλες, όπως τα «West Side Story», «tick, tick… Boom!» και «Spencer» να περιορίζονται σε μερικές μόνο κατηγορίες.

Θα καταφέρει το Ιαπωνικό, «Drive My Car», να αποσπάσει υποψηφιότητες και σε άλλες κατηγορίες πέρα της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας; Οι Penelope Cruz και η Kristen Stewart θα μπουν στην πεντάδα του Α’ Γυναικείου Ρόλου; Ποια ταινία θα συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες;

Όλες οι παραπάνω απορίες, αλλά και πολλές ακόμα, θα μας λυθούν την Τρίτη. Μέχρι, τότε, είπαμε να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2022. Πρώτα θα δούμε τις προβλέψεις μας για τις τεχνικές κατηγορίες!

Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι

No Time To Die – No Time To Die
We Don’t Talk About Bruno – Encanto
Just Look Up – Don’t Look Up
Be Alive – King Richard
Guns Go Bang – The Harder They Fall

Φέτος, αναμένεται να είναι η χρονιά που θα έχει του περισσότερους σταρς η κατηγορία του πρωτότυπου τραγουδιού με τους Ariana Grande, Billie Eilish, Beyonce Knowles και Jay-Z να διεκδικούν μία θέση στην πεντάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το «Encanto», η ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Disney, θα έχει ένα από τα κομμάτια της υποψήφιο (και ελπίζουμε να είναι το «We Don’t Talk About Bruno») και ότι η Billie Eilish με το «No Time To Die» είναι το απόλυτο φαβορί και για τη νίκη.

Καλύτερο Score

Dune (Hans Zimmer)
The Power of the Dog (Jonny Greenwood)
The French Dispatch (Alexandre Desplat)
Don’t Look Up (Nicholas Britell)
Spencer (Jonny Greenwood)

Νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «Dune» είναι το απόλυτο φαβορί για την κατηγορία αυτή, καθώς ο Hans Zimmer έφτιαξε ένα μοναδικό και επικό score. Η μία υποψηφιότητα που πιστεύουμε ότι θα κάνει την έκπληξη, είναι ο Jonny Greenwood για το «Spencer», κερδίζοντας διπλή υποψηφιότητα για τον μουσικό στην ίδια κατηγορία. Αν δε συμβεί αυτό, δε θα μας έκανε έκπληξη να δούμε τη μουσική του Alberto Iglesias για το «Parallel Mothers».

Καλύτερα Οπτικά Εφέ

Dune 
No Time to Die 
Godzilla vs. Kong
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Spider-Man: No Way Home

Φίλοι του Spider-Man, λυπάμαι, αλλά θεωρώ ότι η μόνη υποψηφιότητα που θα καταφέρει να αποσπάσει η νέα ταινία του MCU θα είναι σε αυτή την κατηγορία. Από εκεί και πέρα, τα μεγάλα blockbuster θα έχουν την τιμητική τους, με το «Dune» να είναι και το φαβορί για τη νίκη, καθώς θα είναι η μόνη από τις ταινίες που θα βρούμε και στην λίστα με τις Καλύτερες Ταινίες της Χρονιάς.

Καλύτερος Ήχος

Dune
No Time to Die
West Side Story
Tick, Tick … Boom!
The Power of The Dog

Αφού το sound mixing και το sound editing έγιναν μία κατηγορία, περιμένουμε ότι θα δούμε τα μιούζικαλ της χρονιάς στην κατηγορία του ήχου. Γιατί τι χαρακτηρίζει καλύτερα ένα μιούζικαλ από τον ήχο και το τραγούδι; Όμως, το «Dune» είναι και εδώ το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, καθώς ο ήχος ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κινηματογραφικής εμπειρίας της ταινίας του Denis Villeneuve.

Καλύτερο MakeUp & Hairstyling

Dune
Cruella
The Eyes of Tammy Faye
House of Gucci
The Suicide Squad

Οι μεταμορφώσεις, τα προσθετικά και το μακιγιάζ είναι τα μεγάλα ατού για να αποσπάσει μία ταινία υποψηφιότητα στην κατηγορία αυτή. Θεωρούμε πως η υποψηφιότητα της Jessica Chastain στην κατηγορία Α’ Γυναίκειου Ρόλου, θα φέρει μία υποψηφιότητα και σε αυτή την κατηγορία για την μοναδική μεταμόρφωσή της σε Tammy Faye. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την Charlize Theron και το «Bomdshell». Από εκεί και πέρα, «Dune» και «Cruella» έχουν σίγουρη τη θέση τους και φαίνεται ότι θα κονταροχτυπηθούν για το Όσκαρ 2022. Επίσης, περιμένουμε να δούμε την επιστροφή του «The Suicide Squad» στην κατηγορία που κατάφερε το 2017 να αποσπάσει το αντίστοιχο βραβείο.

Καλύτερο Editing

Dune (Joe Walker)
Belfast (Úna Ní Dhonghaíle)
The Power of the Dog (Peter Sciberras)
No Time to Die (Tom Cross & Elliot Graham)
West Side Story (Sarah Broshar & Michael Kahn)

Θεωρείται ανάμεσα στους φίλους των βραβείων Όσκαρ, πως για να καταφέρει μία ταινία να κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας θα πρέπει (οπωσδήποτε) να έχει υποψηφιότητα σε αυτή την κατηγορία. Οπότε, τα «Belfast» και «The Power of The Dog», που θεωρούνται φαβορί για αυτό το βραβείο, θα έχουν σίγουρα μία θέση στην κατηγορία του editing. Το «Dune», όντας ένα τεχνικό κινηματογραφικό επίτευγμα, έχει εξασφαλίσει τη θέση του. Το μόνο που μπορεί να δούμε να απουσιάζει είναι το «West Side Story», που φαίνεται να μην έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από το ευρύ κοινό και από τα μέλη της Ακαδημίας.

Καλύτερο Σχέδιο Παραγωγής

Dune (Zsuzsanna Sipos & Patrice Vermette)
West Side Story (Rena DeAngelo & Adam Stockhausen)
The French Dispatch (Rena DeAngelo & Adam Stockhausen)
Nightmare Alley (Tamara Deverell & Shane Vieau)
Belfast (Jim Clay & Claire Nina Richards)

Ακόμα μία κατηγορία που αδιαφιλονίκητα ανήκει στο «Dune», του Denis Villeneuve. Είναι η κατηγορία που, συνήθως, βλέπουμε ταινίες που σε μεταφέρουν σε άλλους κόσμους, άλλες εποχές και απαιτούν αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια.

Κοστούμια


Dune (Robert Morgan & Jacqueline West)
West Side Story (Paul Tazewell)
Cruella (Jenny Beavan)
Nightmare Alley (Luis Sequeira)
House of Gucci (Milena Canonero)

Τα φανταχτερά κοστούμια και τα κοστούμια εποχής, συνήθως, τα βλέπουμε στην κατηγορία αυτή. Ελπίζουμε, ότι το «Spencer» θα καταφέρει να πάρει το θέση του «House of Gucci», δείχνοντας μία δυναμική για την Kristen Stewart να αποσπάσει μία υποψηφιότητα στον Α’ Γυναικείο Ρόλο. Από εκεί και πέρα, «Dune» και «Cruella» θα δώσουν μία ακόμα μάχη για τη νίκη.

Καλύτερη Εικόνα

Dune (Greig Fraser) 
The Power of the Dog (Ari Wegner) 
Belfast (Haris Zambarloukos) 
The Tragedy of Macbeth (Bruno Delbonnel) 
Nightmare Alley (Dan Laustsen) 

Συνήθως, σε αυτή την κατηγορία, οι ασπρόμαυρες ταινίες έχουν την τιμητική τους. Οπότε, τα «The Tragedy of Macbeth» και «Belfast» θα είναι σίγουρα μέσα στην πεντάδα. Ένα από τα φαβορί, και εδώ, είναι το «Dune» με το «The Power of The Dog» να το ακολουθεί στενά. Την τελευταία θέση στην πεντάδα, αναμένεται να κερδίσει το «Nightmare Alley» του Guillermo Del Toro. Εμείς, ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε και το «Spencer» σε αυτή την κατηγορία.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1