Όσκαρ 2022: Οι Ενώσεις του Hollywood
Οι Ενώσεις Παραγωγών, Σκηνοθετών, Σεναριογράφων & Ηθοποιών του Hollywood αναδεικνύουν τα μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ 2022.

Καθώς φθάνουμε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2022, που θα γίνει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, μέσα στην εβδομάδα είδαμε ένα μπαράζ ανακοινώσεων από διάφορες Ενώσεις. Στον δρόμο για το πολυπόθητο Όσκαρ, οι ενώσεις, που αποτελούν σωματεία από ανθρώπους που δουλεύουν στο χώρο του Κινηματογράφου, ανακοινώνουν τις υποψηφιότητες τους. Μάλιστα, οι υποψηφιότητες των Ενώσεων μπορούν να αποκαλύψουν πολλά περισσότερα για τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου από ότι οι διάφορες ενώσεις κριτικών καθώς και οι Χρυσές Σφαίρες και τα Critic’s Choice Awards.

Μέσα στην εβδομάδα αυτή, και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, οι Ενώσεις Παραγωγών, Σεναριογράφων και Σκηνοθετών του Hollywood ανακοίνωσαν τις ταινίες που θα βρεθούν υποψήφιες στις διάφορες κατηγορίες που βραβεύουν. Ενώ, πριν από μερικές εβδομάδες, η Ένωση Ηθοποιών είχε κάνει γνωστές τις δικές της υποψηφιότητες.

Βλέποντας, λοιπόν, τις λίστες με τις υποψήφιες ταινίες, μπορούμε να βρούμε καλύτερα τα φαβορί, τις εκπλήξεις, αλλά και αυτές που φαίνεται να είναι έτοιμες να ανατρέψουν τα δεδομένα. Ας δούμε, όμως, πρώτα τις υποψηφιότητες.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες των Ενώσεων:

Ένωση Παραγωγών (PGA)

Being the Ricardos
Belfast
CODA
Don’t Look up
Dune
King Richard
Licorice Pizza
The Power of the Dog
tick,tick…BOOM!
West Side Story

Ένωση Σκηνοθετών (DGA)

Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza)
Kenneth Branagh (Belfast)
Jane Campion (The Power of the Dog)
Steven Spielberg (West Side Story)
Denis Villeneuve (Dune)

Ένωση Σεναριογράφων (WGA)

Πρωτότυπο Σενάριο:

Being the Ricardos
Don’t Look Up
The French Dispatch
King Richard
Licorice Pizza

Διασκευασμένο Σενάριο:

CODA
Dune
Nightmare Alley
Tick, tick…BOOM!
West Side Story

Ένωση Ηθοποιών (SAG)

Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role

Javier Bardem, “Being the Ricardos”
Benedict Cumberbatch, “The Power of the Dog”
Andrew Garfield, “Tick, Tick… Boom”
Will Smith, “King Richard”
Denzel Washington, “The Tragedy of Macbeth”

Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role

Jessica Chastain, “The Eyes of Tammy Faye”
Olivia Colman, “The Lost Daughter”
Lady Gaga, “House of Gucci”
Jennifer Hudson, “Respect”
Nicole Kidman, “Being the Ricardos”

Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role

Ben Affleck, “The Tender Bar”
Bradley Cooper, “Licorice Pizza”
Troy Kotsur, “CODA”
Jared Leto, “House of Gucci”
Kodi Smit-McPhee, “The Power of the Dog”

Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role

Caitríona Balfe, “Belfast”
Cate Blanchett, “Nightmare Alley”
Ariana DeBose, “West Side Story”
Kirsten Dunst, “The Power of the Dog”
Ruth Negga, “Passing”

Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture

Belfast
CODA
Don’t Look Up
House of Gucci
King Richard

Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture

Black Widow
Dune
The Matrix Resurrections
No Time to Die
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Με βάση τις υποψηφιότητες μπορούμε να δούμε μερικές ταινίες να ξεχωρίζουν, ενώ, άλλες που περιμέναμε να προκαλέσουν αναταραχή στα οσκαρικά δεδομένα να μένουν πίσω.

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κερδίσει πολλές υποψηφιότητες σε διαφορετικές κατηγορίες, αλλά και να αποσπάσει αρκετά βραβεία την βραδιά των Όσκαρ 2022, είναι η ταινία του Denis Villeneuve, “Dune”. Η επική ταινία επιστημονικής φαντασίας έχει βρεθεί υποψήφια σε όλες τις Ενώσεις, καθώς έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στις υποψηφιότητες άλλων Ενώσεων που έχουν να κάνουν με τα τεχνικά στοιχεία μίας ταινίας όπως αυτή των Κινηματογραφιστών, των ανθρώπων του Make-Up και Hairstyling, των Ειδικών Εφέ κλπ. Με το “Dune”, μπορεί να δούμε κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε πετύχει το “Mad Max: Fury Road” του George Miller, δηλαδή να φεύγει με τα περισσότερα χρυσά αγαλματίδια της βραδιάς, αλλά κυρίως στις τεχνικές κατηγορίες. Αν και ελπίζουμε ότι ο Villeneuve μπορεί να κάνει την έκπληξη και να αποσπάσει το αγαλματίδιο της σκηνοθεσίας….

Από την άλλη, τα φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ενδυναμώνονται και άλλο με την παρουσία τους στις υποψηφιότητες των διαφόρων Ενώσεων. Πρόκειται για τα “Power of the Dog” της Jane Campion και το “Belfast” του Kenneth Branagh. Οι δύο ταινίες βρίσκονται πολύ κοντά στην κορυφή της κούρσας και φαίνεται ότι μία από αυτές θα αναδειχθεί “Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς”. Η Campion φαίνεται να έχει και το προβάδισμα στην κατηγορία της σκηνοθεσίας (αν τα καταφέρει θα γίνει η τρίτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που θα κερδίσει αυτό το βραβείο), με τον Villeneuve να περιμένει (κυριολεκτικά) στη γωνία. Ο Branagh φαίνεται να έχει το προβάδισμα για το Όσκαρ Σεναρίου.

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, το “Spider-Man: No Way Home”, δεν κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα στην Ένωση των Παραγωγών, που έχει ιστορία στο να προτιμάει τα μεγάλα blockbuster, και, έτσι, υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα στην καμπάνια του για τα Όσκαρ 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Ένωση είχε βάλει στις υποψηφιότητές της ταινίες όπως τα “Bridesmaids” και “The Girl With the Dragon Tattoo” (2012), “Straight Outta Compton” (2016), “Deadpool” (2017), “Wonder Woman” (2018), “Crazy Rich Asians” και “A Quiet Place” (2019), “Knives Out” (2020) και το “Borat Subsequent Moviefilm” (2021).

Άλλη μία ταινία που φαίνεται να μένει πίσω στην κούρσα για την πολυπόθητη υποψηφιότητα για “Καλύτερη Ταινία” είναι το “Tragedy of Macbeth” του Joel Coen. Όπως όλα δείχνουν, η ταινία θα αρκεστεί σε μία υποψηφιότητα για “Α’ Ανδρικό Ρόλο” για την ερμηνεία του Denzel Washinghton, ενώ, δεν αποκλείεται να αποσπάσει υποψηφιότητες και σε τεχνικές κατηγορίες όπως Εικόνα, Ήχος, Κοστούμια.

Όμως, τα “Being the Ricardos”, “tick,tick…BOOM!”, “Nightmare Alley” και “Lost Daughter” φαίνεται να κερδίζουν έδαφος και να κονταροχτυπιούνται για μία θέση στην τελική δεκάδα των υποψήφιων για “Καλύτερη Ταινία”. Από τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα, το “Nightmare Alley” του Guillermo Del Toro φαίνεται να είναι ένας από τους κερδισμένους, καθώς, παρά την αποτυχία του εισπρακτικά, φαίνεται να έχει μεγάλη υποστήριξη από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην βιομηχανία του Σινεμά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το “Being the Ricardos” του Aaron Sorkin. Οπότε, δε θα μας κάνει εντύπωση να τα δούμε να αποσπούν αρκετές υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2022.

Να σημειώσουμε κάτι εδώ, αν το “Being the Ricardos” καταφέρει να αποσπάσει μία υποψηφιότητα στην κατηγορία της “Καλύτερης Ταινίας” και δούμε και τον Javier Bardem υποψήφιο για “Α’ Ανδρικό Ρόλο”, τότε η Nicole Kidman θα είναι το απόλυτο φαβορί στην κατηγορία “Α’ Γυναικείου Ρόλου” και θα ετοιμάζεται για το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της. Συνεχίζουμε, όμως, να θέλουμε να δούμε την Kristen Stewart να κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο για την μοναδική της ερμηνεία στο “Spencer”!

Άλλες ταινίες που φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην τελική δεκάδα της κατηγορίας της “Καλύτερης Ταινίας” είναι το οικογενειακό δράμα (που πρέπει να δεις) “CODA”, η σάτιρα του Adam McKay “Don’t Look Up”, η βιογραφική ταινία με μία μοναδική ερμηνεία από τον Will Smith “King Richard”, η δραμεντί εποχής του Paul Thomas Anderson (και, σίγουρα, η πρώτη καλή ταινία που είδαμε το 2022) “Licorice Pizza”, καθώς και το remake του “West Side Story” από τον Steven Spielberg.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1