Σκρέκας: Επιδότηση 30 - 50% για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών - Ποιες αφορά
Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε για το πρόγραμμα για αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι & ποιες συσκευές θα αφορά το πρόγραμμα;

Όπως ανέφερε o υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έως τα μέσα του 2022 θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Ο κ. Σκρέκας έδωσε διευκρινίσεις για τις συσκευές που θα αφορά το πρόγραμμα, αλλά και τα ποσοστά της ενίσχυσης.

Το πρόγραμμα αφορά κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες και προβλέπει ως προϋπόθεση την ανακύκλωση των παλιών συσκευών. Τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30-50% ανάλογα με το εισόδημα με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 200.000 νοικοκυριά και θα αντικατασταθούν 380.000 ηλεκτρικές συσκευές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας ανέφερε:

«Θα χορηγηθούν 100 εκατ. ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.»

Όπως δήλωσε, για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Ενώ, ανέφερε πως προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχει το κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να επιτύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερης χρήσης, το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.

Εκτιμάται πως μέσω αυτής της εξοικονόμησης, οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 εύρω τον χρόνο.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1