Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα - Σε ποιες θα δοθεί έμφαση
Για το πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η εφαρμογή του νέου προγράμματος επιδότησης αντικατάστασης παλιών ηλεκτρικών συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανάφερε το πότε θα ξεκινήσει το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και στο ποιες συσκευές θα δοθεί προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Σκρέκας:

«Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα αρχίσει η επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών

Στη συνέχεια, σημείωσε πως η διαδικασία θα γίνει: «με έμφαση στην αντικατάσταση κλιματιστικών και ψυγείων.

Οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία κατανάλωσης και ασκούν πίεση στο ηλεκτρικό σύστημα. Τα ψυγεία λειτουργούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα κλιματιστικά ανάβουν ταυτόχρονα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.»

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας προανήγγειλε τα εξής:

«Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Αυτό θα το πετύχουν με την απόκτηση νέων ηλεκτρικών συσκευών που είναι ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες με αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση και κόστος. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ενώ βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1