Αυτός ο Δήμος της Αττικής έδρασε με σχέδιο και κατέκτησε την «Ελπίδα»
Ο χιονιάς πέρασε και δεν ακούμπησε. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στο Περιστέρι.

Όπως γράφαμε και τις προάλλες, τα προβλήματα της κακοκαιρίας Ελπίδα, η οποία σάρωσε – μεταξύ άλλων – και τη χιλιοταλαιπωρημένη πρωτεύουσα, δεν ήταν μόνο στην Αττική Οδό: Μεσογείων, Κατεχάκη, Κηφησίας, Βουλιαγμένης, οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι τις μέρες που έπεσε παχύ χιόνι και «έκλεισε» τα πάντα, ενώ μετά την επέλαση του χιονιά, πολλές γειτονιές της Αθήνας (ειδικά στα Βόρεια) έμειναν στο «έλεος» των συνεπειών της «Ελπίδας», το όνομα της οποίας φαίνεται πλέον πιο ειρωνικό και από την πλοκή αρχαίου δράματος.

Δημοσιεύσαμε και προ ημερών κάποιες εικόνες απείρου κάλους από γειτονιές της Αθήνας, παρατημένες στη μοίρα τους, με στοιβάδες βρώμικου, φτυαρισμένου χιονιού στην άκρη των δρόμων ή πάνω στα ολισθηρά πεζοδρόμια. Δεν απέχει και πολύ κανείς από γλίστρα και επική πτώση στο παγωμένο δάπεδο.

Ωστόσο, να πούμε κάπου εδώ ότι δεν επικρατεί, ούτε επικρατούσε σε όλους τους Δήμους Αττικής η ίδια απαράδεκτη κατάσταση.

Ενδεικτική εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Περιστερίου, με τις δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται κάθε στιγμή κα τα εκχιονιστικά να καθαρίζουν τους δρόμους που έδειχναν ότι θα μπορούσαν να γίνουν δύσβατοι.

Δείτε αποκλειστικό απόσπασμα από εκχιονιστικά οχήματα στο Περιστέρι:

Με το χιόνι να λιώνει και το περπάτημα σε δρόμους και πεζοδρόμια να γίνεται πρόκληση για επαγγελματίες σκιέρ, βλέπουμε και ακούμε αυτές τις μέρες ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στα νότια και δυτικά προάστια (βλ. Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ταύρο), αλλά και σε περιοχές όπως Σεπόλια, Περιστέρι, Πετρούπολη. Λες και ο χιονιάς πέρασε και δεν ακούμπησε.

Παρότι και εκεί η χιονόστρωση ήταν πάνω από 20 πόντους, δεν φαίνεται να υπήρξαν ακραία περιστατικά με οχήματα κολλημένα στον δρόμο, ούτε έκλεισαν οι δρόμοι λόγω πυκνού χιονιού.

Δείτε εικόνες που εξασφάλισε το neolaia.gr από το Περιστέρι:

Γιατί είναι «αλλιώς» στο Περιστέρι;

Το γιατί τα πράγματα λειτουργούν με μεγαλύτερη οργάνωση, σχεδιασμό και συντονισμό στο Περιστέρι σε σύγκριση με άλλες περιοχές και Δήμους της Αθήνας, δεν είναι θέμα τύχης.

Μπορεί να μην έστρωσε το χιόνι στον ίδιο ακραίο βαθμό όπως σε περιοχές τύπου Χολαργό, στην Κατεχάκη, τη Μεσογείων ή την Αττική Οδό, ωστόσο, υπάρχει κάτι που βοήθησε περισσότερο και αφορά τον χειρισμό που έκαναν οι δημοτικές αρχές, εκμεταλλευόμενες κάθε στιγμή και στέλνοντας εκχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους που είχαν προοπτικές να γίνουν δύσβατοι στην πορεία.

Όπως λένε πολίτες του Δήμου Περιστερίου, υπάρχει καλύτερη οργάνωση από αλλού και σίγουρα έγκυρη παρέμβαση των αρμοδίων του Δήμου σε κάθε περίσταση.

Μάλιστα, ένας επί 28 χρόνια κάτοικος στο Περιστέρι μας είπε ότι: «Οι δρόμοι αυτές τις μέρες δεν είχαν καθόλου χιόνι, πράγμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη και έγκαιρη κινητοποίηση των δημοτικών αρχών που αντιμετώπισαν τα προβλήματα στη στιγμή. Αν δεν είχαν βγει τόσο γρήγορα τα εκχιονιστικά, ενδεχομένως να γλιστρούσαν περισσότερο οι δρόμοι και να είχαμε αντίστοιχα προβλήματα με άλλες περιοχές της Αττικής.»

Να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι ο δήμαρχος Περιστερίου απολαμβάνει εδώ και χρόνια την εκτίμηση και την αναγνώριση των δημοτών του, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, για αυτό και τον ψηφίζουν ξανά και ξανά στις δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Περιστερίου εκλέγεται συνεχόμενα από το 2002, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους πολιτικούς του αντιπάλους και γράφοντας μία κάποια ιστορία στην αυτοδιοίκηση. Το γεγονός ότι οι δημότες Περιστερίου εκλέγουν τον ίδιο Δήμαρχο για περίπου 19 συναπτά έτη, είναι κάτι που δεν έχει υπάρξει σε άλλη περιοχή της Αττικής – για να μην πούμε και της Ελλάδας.

Υποθέτουμε ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη την Αττική λειτουργούσε όπως το Περιστέρι, παίζει να μην κάναμε καμία συζήτηση για εγκλωβισμένους οδηγούς, πεζοδρόμια με γκουμούτσες χιονιού και ολισθηρά οδοστρώματα.

ΥΓ: Το Περιστέρι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος σε πληθυσμό στην Αττική.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;