Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη ο «Tiger King» - Είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της ακτιβίστριας Κάρολ Μπάσκιν
Την 20ετη κάθειρξη του "Tiger King" αποφάσισε το δικαστήριο στο Οκλαχόμα Σίτι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ακτιβίστριας.

Το “Tiger King” ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ που είδαμε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Η ιστορία του “Εξωτικού Τζο”, του ιδιόρρυθμου ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου που υπήρξε το κεντρικό θέμα για το ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας, συνεχίζεται. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως ο “Εξωτικός Τζο” καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και τεσσάρων μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο «βασιλιάς των τίγρεων» ή Τζο Μαλντονάντο-Πάσατζ, όπως είναι το όνομά του με το οποίο έγινε γνωστός, καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 σε κάθειρξη 22 ετών επειδή σχεδίασε τη δολοφονία της άσπονδης εχθρού του, της ακτιβίστριας Κάρολ Μπάσκιν. Εξαιτίας ενός δικονομικού λάθους, ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε στη συνέχεια να μειωθεί η ποινή του.

Στην ακροαματική διαδικασία που έγινε στην Οκλαχόμα Σίτι, αντικείμενο της οποίας ήταν να οριστεί μια νέα ποινή, ο 58χρονος Τζο ζήτησε “να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία”. Απευθυνόμενος στον δικαστή, του υπενθύμισε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη και του είπε:

“Μην με αφήσετε να πεθάνω στη φυλακή.”

Από τη μεριά της, η Κάρολ Μπάσκιν παρακάλεσε τον δικαστή να τον κρατήσει στη φυλακή, λέγοντας ότι φοβάται ακόμη για τη ζωή της. Τελικά, ο δικαστής αποφάσισε να τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών και τεσσάρων μηνών.

Ο “Εξωτικός Τζο” έκανε περιουσία χάρη στον ζωολογικό κήπο που άνοιξε το 1999 στην Οκλαχόμα αλλά στη συνέχεια έχασε τα πάντα σε κομπίνες. Η ιστορία του συνάρπασε πολλούς όταν παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ, “Tiger King”, μέσα από την πλατφόρμα του Netflix στην αρχή της πανδημίας. Ένα από τα κεντρικά θέματα του ντοκιμαντέρ αυτού ήταν η διένεξή του με την Κάρολ Μπάσκιν, μία ακτιβίστρια από τη Φλόριντα που αγωνίζεται για την απελευθέρωση των αιλουροειδών και η οποία τον κατηγορούσε για κακομεταχείριση των ζώων του και είχε ορκιστεί να τον οδηγήσει στη χρεοκοπία.

Ο Μαλντονάντο-Πάσατζ, τελικά, πρότεινε σε δύο άνδρες να τους πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να σκοτώσουν την εχθρό του. Ο ένας από αυτούς ήταν αστυνομικός και είχε διεισδύσει στον κύκλο του για να τον παγιδεύσει.

Το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ της streaming πλατφόρμας είχε και συνέχεια που προβλήθηκε τον Νοέμβριο και γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, βλέπουμε να έχει και τρίτη συνέχεια το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ!

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;