Έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού: Από διαρροή αερίου προκλήθηκε - Τι δήλωσε ο 78χρονος τραυματίας
Έκρηξη στη λεωφόρο Συγγρού: Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ζημιές σε κτίρια, σε απόσταση μέχρι 200 μέτρα, προξένησε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εξαώροφο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού 3 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτίριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτίριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε κτίρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Οι αστυνομικοί και η Πυροσβεστική έχουν αποκλείσει τον χώρο, με τον δρόμο να παραμένει κλειστός.

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε ή έκρηξη και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, πριν φτάσουν στο σημείο τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στον τόπο της έκρηξης έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση που η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο την προανάκριση αναλαμβάνει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η έκρηξη.

Αυτή την ώρα παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Συγγρού, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί από τα συντρίμμια, που έχουν σκορπιστεί παντού.

Ο 78χρονος άνδρας είπε ότι από χθες είχε διαπιστώσει μία περίεργη μυρωδιά στον χώρο, αλλά δεν είχε δώσει σημασία.

Όπως ισχυρίστηκε, υπήρχαν στιγμές που καταλάβαινε μία μυρωδιά αερίου, χωρίς όμως να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. «Το πρωί μόλις σηκώθηκα, πάτησα τον διακόπτη για να ανάψω το φως και αμέσως έγινε η έκρηξη», είπε στους πυροσβέστες ο τραυματίας.

Το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχεδόν καταστραφεί και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των Αρχών, που ερευνούν τι ακριβώς συνέβη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
56'
0 - 0
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
3'
40 - 36
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;