Ποια ελληνική ταινία είναι υποψήφια για ιαπωνικό «Όσκαρ»;
Η ελληνική ταινία που διεκδικεί το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία εξωστρέφεια που αφορά τον ελληνικό κινηματογράφος και τις ελληνικές παραγωγές, κάτι που μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι. Όταν μάλιστα πολλές από αυτές τις ταινίες διακρίνονται παγκοσμίως, τότε η χαρά είναι μεγαλύτερη. Έτσι, μία ελληνική ταινία έλαβε μία μια ιδιαίτερα τιμητική υποψηφιότητα από την Ιαπωνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Πρόκειται για την ταινία «Ο Ράφτης»,  το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, που φέτος διεκδικεί το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στην απονομή της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Η ταινία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ιαπωνικό κοινό, αφού προηγουμένως σημείωσε μια ικανοποιητική φεστιβαλική πορεία, η οποία ξεκίνησε από το 24ο φεστιβάλ του Ταλίν Black Nights και το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, από το οποίο έφυγε με τρία βραβεία (FIPRESCI, ειδικό βραβείο Επιτροπής Νεότητας, α’ βραβείο ΕΡΤ).

Η επιλογή του «Ράφτη» δεν ήταν εύκολη, αφού επιλέχθηκε ανάμεσα σε 208 ταινίες και ανταγωνίζεται “δυνατές” ταινίες όπως το «Nomadland», το «Minari», το «No Time to Die» και το «Dune». Ωστόσο, αν και ο ανταγωνισμός είναι αδιαμφισβήτητα τεράστιος, ξ Κέντερμαν ήδη μπορεί να χαίρεται έχοντας υπογράψει τη μοναδική μη-αμερικανική παραγωγή της κατηγορίας.

Η απονομή των βραβείων της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;