Γνώριζες πως το που βρίσκεται το κρεβάτι σου στο δωμάτιο επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου;
Οι ειδικοί ύπνου υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν πρέπει να βρίσκεται το κρεβάτι σου ακριβώς δίπλα στην πόρτα του δωματίου σου.

Ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού είναι το υπνοδωμάτιο. Και όχι γιατί είναι ο χώρος σου και πρέπει να τον έχεις διακοσμήσει όπως επιθυμείς εσύ, αλλά γιατί στο υπνοδωμάτιό σου κοιμάσαι. Όπως γνωρίζεις, ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλή υγεία, αποτελώντας μια απαραίτητη διαδικασία για το σώμα και τον εγκέφαλο. Τώρα, καταλαβαίνεις λίγο περισσότερο γιατί είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού!

Ένα από τα βασικά στοιχεία στο υπνοδωμάτιο είναι το κρεβάτι. Η εύρεση ενός καλού στρώματος που να σε κάνει να ξεκουράζεσαι και να σε χαλαρώνει είναι πολύ σημαντικό. Όμως, οι ειδικοί ύπνου τονίζουν ότι η τοποθέτηση του κρεβατιού επηρεάζει, επίσης, την ποιότητα του ύπνου σου. Όπως λένε, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να τοποθετούν το κρεβάτι τους ακριβώς δίπλα στην πόρτα του δωματίου τους.

Όπως υποστηρίζει, η Alison Jones, Sleep Expert σε εταιρεία στρωμάτων:

“Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε για τη θέση του κρεβατιού σας, είναι η θέση του σε σχέση με την πόρτα.”

Ποια θεωρείται, όμως, η καλύτερη θέση για το κρεβάτι;

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η καλύτερη θέση είναι αυτή από την οποία βλέπετε την πόρτα όταν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, αλλά όχι σε απόλυτη ευθεία. Καλό θα είναι να αποφεύγεται η τοποθέτηση του κρεβατιού ακριβώς μπροστά από κάποια πόρτα ή δίπλα σε αυτήν.

Με τη θέση της πόρτας σε σχέση με το κρεβάτι συμφωνεί και η ειδικός στον ύπνο και συγγραφέας Christine Lapp. Όπως προτείνουν η Alison και η Christine, η θέση του κρεβατιού σε σχέση με την πόρτα και το παράθυρο επηρεάζει το αίσθημα ασφάλειας. Μάλιστα, η Alison προσθέτει:

“Το να έχεις το κρεβάτι σου απέναντι από ένα παράθυρο μπορεί να εμποδίσει τις συνθήκες ύπνου, ανάλογα με το πώς και πότε το φως εισέρχεται στο δωμάτιο.”

Επειδή όλα τα υπνοδωμάτια δεν είναι ίδια, η αλλαγή του κρεβατιού μπορεί να είναι κάτι αρκετά δύσκολο για να γίνει. Η Alison, όμως, εξηγεί ότι μπορείτε ακόμα να κάνετε μικρότερες αλλαγές που θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως υποστηρίζει:

“Μπορείτε να διορθώσετε τη θέση του κρεβατιού χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη. Απλώς τοποθετήστε έναν καθρέφτη έτσι ώστε όταν είστε στο κρεβάτι, να βλέπετε την αντανάκλαση της πόρτας.”

Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε ένα παράθυρο με άμεσο ηλιακό φως, τότε καλό θα ήταν να επενδύσεις σε σκούρες κουρτίνες.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
88'
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1