Δέκα τροφές που θα
Τροφές που θα δώσουν ένα "γερό" boost στο διάβασμα της εξεταστικής.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιανουαρίου και αυτό, όπως κάθε χρόνο, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ε-ΞΕ-ΤΑ-ΣΤΙ-ΚΗ. Πρόκειται για την περίοδο που οι έξοδοι μειώνονται, οι συναντήσεις με φίλους και φίλες λιγοστεύουν και πέφτεις με τα “μούτρα” στα βιβλία, προκειμένου να μην “κοπείς” ξανά σε μάθημα.

Ακόμη μία φορά, λοιπόν, που πρέπει να διαβάσεις για την εξεταστική σου, ώστε να αποδώσεις το μέγιστο και να μπορέσεις να περάσεις -γιατί όχι;- όλα τα μαθήματα που χρειάζεται και να περάσεις το καλοκαίρι σου πιο ξέγνοιαστα χωρίς το άγχος του Σεπτέμβρη (αν και αυτό κρίνεται και από την επόμενη εξεταστική σου).

Ωστόσο, για την καλύτερη και μέγιστη απόδοσή σου είναι απαραίτητο να διαβάσεις σωστά, μεθοδικά και συγκεντρωμένα, ενώ σημαντικός παράγοντας που θα βοηθήσει το διάβασμά σου είναι ο καλός ύπνος και φυσικά η διατροφή.

Γι’ αυτό το λόγο παραθέτουμε ορισμένες τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στη διατροφή σου όσο διαβάζεις για την εξεταστική!

1. Μήλο

Σίγουρα έχεις ακούσει το γνωστό ρητό που λέει: Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Αυτό το ρητό δεν βγήκε τυχαία, αφού το μήλο είναι ένα φρούτο που μπορείς να το πάρει για σνακ και στη Σχολή. Απόλυτα γευστικό και έχει δειχθεί ότι προστατεύει και από το Αλτσχάιμερ! Οπότε σωστά λένε ότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Επίσης, θα δεις ότι άμα το τρως το πρωί θα ξυπνάς ακόμα καλύτερα από ότι με μία κούπα καφέ!

2. Σολομός

Ο σολομός αποτελεί σημαντική πηγή για ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία κατά κύριο λόγο μπορούν να δώσουν ένα boost στη μνήμη σου. Παράλληλα, οι τροφές που γενικότερα περιλαμβάνουν ωμέγα 3 λιπαρά θα βελτιώσουν τη συγκέντρωση και τη διάθεσή σου όσο διαβάζεις, ενώ θα μειώσουν ως ένα βαθμό την κόπωση. Αν πάλι ο σολομός δεν ανήκει στα αγαπημένα σου ψάρια, μπορείς να φας η πέστροφα, σκουμπρί, ρέγκα ή σαρδέλες που είναι εξίσου πλούσιες σε ωμέγα 3.

3. Μελιτζάνα

Ακόμα ένα λαχανικό που δεν τρελαίνεσαι κιόλας. Αλλά το λατρεύεις σε μουσακά και παπουτσάκια, οπότε έτσι θα το βάλεις και στο φαγητό σου. Μάλιστα, περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.

4. Μπρόκολο

Ξέρω μυρίζει και είναι πολύ πράσινο για σένα! Για αυτό βρες τρόπους να το βάλεις στην διατροφή σου. Καλές συνταγές είναι με ζυμαρικά και κρέμα γάλακτος, αλλά και με νουντλς! Περιέχει κερσετίνη και είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος.

5. Ξηροί Καρποί

Φυσικά, όταν λέμε ξηροί καρποί και σπόροι, δεν εννοούμε τους ξηρούς καρπούς με τους οποίους συνοδεύουμε το κρασάκι μας. Αντιθέτως, εννοούμε ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, τα οποία αποτελούν εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Ε, με προστατευτική για τον εγκέφαλο δράση. Ειδικά τα καρύδια μάλιστα περιέχουν επιπλέον ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, χαλκό, μαγγάνιο και βιοτίνη, αποτελώντας το κύριο superfood του εγκεφάλου που πρέπει να προσθέσεις στην καθηερινότητά σου, ιδιαίτερα σε περιόδους που έχεις πολύ διάβασμα.

6. Μαύρη Σοκολάτα

Να και κάτι που σου αρέσει! Αλλά θα σε πικράνω. Δε θέλει πολύ! Ένα κομματάκι την ημέρα και μάλιστα μαύρη σοκολάτα. Σου δίνει ενέργεια και βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα.

9. Ρόδι

Το ρόδι είναι ένα από τα φρούτα που εκτός από την υπέροχη γεύση του, είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α,C, E, σιδήρου, κάλιου, φυτικών ινών, υδατανθρακών και περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες (τανίνες, πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες). Αυτές οι ουσίες θα λειτουργήσουν “καθαρίζοντας” τον οργανισμό σου από τοξίνες, οι οποίες την εγκεφαλική λειτουργία. Όταν “ξεφορτωθείς” αυτές τις τοξίνες θα είσαι -εγκεφαλικά τουλάχιστον- και πάλι σε φόρμα.

10. Αβοκάντο

Το αβοκάντο, που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και σίγουρα είναι ωφέλιμο όταν διαβάζεις. Το αβοκάντο ενισχύει τη ροή του αίματος αυξάνοντας καθ’ αυτό τον τρόπο τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων. Επιπλέον, λόγω των φυτικών ινών του το σίγουρο είναι πως θα νιώθετε πλήρεις για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να κάνετε σύντομα διάλειμμα για να φάτε ξανά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1