Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο απόκοσμος ήχος που θυμίζει θρίλερ - Από πού προέρχεται
Θεσσαλονίκη: Την «περιπολία» και αναζήτηση του λόγου του περίεργου αυτού θορύβου ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν οι «Φίλοι του Δάσους» μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Ξενύχτησαν οι κάτοικοι των Μετεώρων προκειμένου να εντοπίσουν από που προέρχεται ο περίεργος θόρυβος που ακούγεται εδώ και πέντε βδομάδες σ’ ένα από τα ψηλότερα σημεία της περιοχής. Κάποιοι θεωρούν προς ακούγεται από το Σέιχ Σου.

Την «περιπολία» και αναζήτηση του λόγου του περίεργου αυτού θορύβου ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν οι «Φίλοι του Δάσους» μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες κάλεσαν για αυτοψία τον δήμο Παύλου Μελά, την ΕΥΑΘ και ομάδα πανεπιστημιακών του τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, όπου παρά το ότι άκουσαν τον θόρυβο δεν δόθηκε κάποια απάντηση, σύμφωνα με το ditika.gr.

Στα παρακάτω video που δημοσίευσε η ομάδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου με έδρα το άλσος Μετεώρων «Φίλοι του Δάσους» είναι η καταγραφή του θορύβου, αλλά και του συμπεράσματος πως προέρχεται από πιθανή δυσλειτουργία του υδραγωγείου που μεταφέρει τον ήχο και σε άλλα σημεία των σωληνώσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για έναν απόκοσμο και εκκωφαντικό ήχο, ο οποίος ξεκίνησε να ακούγεται περίπου ένα μήνα πριν, από τον Δεκέμβριο του 2021 δηλαδή, και είναι ακόμη πιο έντονος στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως, της Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ που βρέθηκε στο σημείο διαπίστωσε πως ο θόρυβος δεν προέρχεται από κάποιον αγωγό του δικτύου ύδρευσης ενώ, σύμφωνα με ειδικούς, ο ήχος μπορεί να ακούγεται στην περιοχή των Μετεώρων, όμως προέρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου.

Ωστόσο οι κάτοικοι είναι τρομαγμένοι. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς βγήκαν στο δρόμο τα ξημερώματα και ακολούθησαν τον ήχο για να δουν από που προέρχεται. Πράγματι, είναι πολύ έντονος στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Ακροπόλεως.

Ένας κάτοικος, μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε πως «όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει μέσα από τη γη. Εκεί, βέβαια, βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα».

Φωτογραφία αρχείου: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;