Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη #metooGR #βιασμός
Από το Τwitter και το Instagram έχουν αρχίσει τις τελευταίες ώρες και "διαρρέουν" ονόματα και λεπτομέρειες από το Πρωτοχρονιάτικο party στη Θεσσαλονίκη όπου και καταγγέλθηκε ομαδικός βιασμός από μία 24χρονη.

Από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως γνωστούς λογαριασμούς στο Instagram και το Twitter, πήρε διαστάσεις καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη, η οποία μέχρι τότε είχε περάσει στα ψιλά γράμματα του τοπικού Τύπου.

Το ενημερωτικό δελτίο της αστυνομίας που εστάλη την δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου έγραφε πως τα ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου συνελήφθη 27χρονος για καταγγελλόμενο βιασμό σε βάρος μιας 24χρονης γυναίκας.

Με αναρτήσεις σε λογαριασμούς στα social media, μεταξύ των οποίων του Ηλία Γκιώνη που είχε αποκαλύψει την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ξετυλίχθηκε ένα πλήθος κατηγοριών που αναφέρει πως πίσω από τον καταγγελλόμενο βιασμό βρίσκεται ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ακριβό ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης στο οποίο παρευρέθηκαν γνωστά ονόματα επιχειρηματιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Τι επιβεβαιώνει η καταγγελία της 24χρονης

Η «Καθημερινή» μίλησε με τον δικηγόρο της 24χρονης, Αθανάσιο Ζιώγα, ο οποίος επιβεβαιώνει πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα, η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει βιασμό από πρόσωπα που δεν τα γνώριζε.

Όπως περιγράφει ο δικηγόρος, η κοπέλα αναφέρει ότι κλήθηκε σε ένα πάρτι σε επώνυμο ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου πήγε με μια φίλη και συνάντησε και μια άλλη γνωστή της εκεί. Στο πάρτι ήταν περίπου 10 άτομα μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες από τις δύο πόλεις. Οι κοπέλες, κατά την περιγραφή της 24χρονης, παρέμειναν περίπου μιάμιση ώρα και έπειτα αναχώρησαν. Οι δύο από τις τρεις έφυγαν με δικό τους όχημα, αλλά επειδή η 24χρονη έμενε σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση αποφάσισε να πάρει το δικό της αυτοκίνητο.


«Καθώς έφυγε και έψαχνε το αυτοκίνητό της, ήταν ζαλισμένη και τηλεφώνησε στον κύριο που διοργάνωσε το πάρτι για λογαριασμό των Αθηναίων πελατών του ξενοδοχείου», σημείωσε ο κ. Ζιώγας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, ο άνδρας αυτός της είπε να γυρίσει πίσω [στο ξενοδοχείο] και της είπε πως θα την βοηθήσει. Το τελευταίο που θυμάται πριν το black out που έπαθε ήταν ότι είδε τρεις αδύνατους άνδρες που την πλησίασαν στο ασανσέρ και άρχισαν να της πιάνουν κουβέντα. Η κοπέλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δηλώνει ότι της έριξαν υπνωτικό χάπι στο ποτό της ή μεγάλη δόση ποτού και χωρίς τη συναίνεσή της έγινε η σεξουαλική πράξη.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε μόνη σε δωμάτιο του ξενοδοχείου χωρίς εσώρουχα ενώ είδε δίπλα της ανδρικά ρούχα. Κάλεσε ξανά στο τηλέφωνο τον άνδρα που διοργάνωσε το πάρτι ρωτώντας πώς βρέθηκε εκεί και ο ίδιος φέρεται να της απάντησε: «Ζεις; Έλα γρήγορα στο σπίτι να σε βοηθήσω».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κοπέλα δεν πήγε σπίτι αλλά στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό της. Όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, η 24χρονη γυναίκα είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση ενώ της έρχονται συνεχώς εφιαλτικές μνήμες από τη νύχτα εκείνη.

Σημειώνεται πως η κοπέλα ήταν θαμώνας του μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στο πάρτι και έτσι έλαβε την πρόσκληση για να πάει στο ξενοδοχείο. Η ίδια εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη.

Έμμεση παραδοχή στα social media

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί πως ένας από τους ανθρώπους που διοργάνωσε το πάρτι δημοσίευσε story στο Instagram στο οποίο παραδέχθηκε έμμεσα τη βλάβη που υπέστη η 24χρονη γράφοντας:

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της [νύχτας] με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 27χρονος

Η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία των ανακρίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της κοπέλας δήλωσε πως ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά με τη συναίνεση της. Ο ίδιος μετά την κατάθεση του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του τις πρώτες πέντε ημέρες του μήνα και να μη πλησιάσει την καταγγέλλουσα.

#metoo στο Twitter, Stories με μαρτυρίες στο instagram

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέφτουν βροχή οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές ατόμων που εμπλέκονται στο πάρτι αναγράφοντας πλήρως τα ονοματεπώνυμα αυτών. Πολλές είναι και οι αναφορές στήριξης.

Σχόλια και Καίτη Γαρμπή – Χρύσα Κατσαρίνη

Δεν παρεκτράπηκαν τα πράγματα. Βιάστηκε μια γυναίκα. Η συγγνώμη δεν είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις γιατί δεν είναι τίποτα. Να δικαστείς και εσύ και οι υπόλοιποι, σχολιάζει η Χρύσα Κατσαρίνη ενώ η Καίτη Γαρμπή αναφέρει: “Την νάρκωσαν, την βίασαν, την ταπείνωσαν στερώντας της τον έλεγχο του σώματος της, έρμαιο στις ορεξεις τους.Η υπόθεση της Θεσσαλονίκης με εξοργίζει & με ντροπιάζει. Νιώθω εξίσου ντροπή που «απορούν» άλλες γυναίκες για το πώς βρέθηκε στη σουίτα. Τελικά ο μισογυνισμός δεν έχει φύλο.”

Οι αναρτήσεις Δημήτρη Φιντιρίκου – Κατερίνας Δαλάκα

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημήτρης Φιντιρίκος (@dimi_fidi)

Στα σχόλια που υπάρχουν μέσα στο #metoo στο twitter αλλά και στα stories από το account “omirkosprigipas” εμπλέκεται και το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρης Φιντιρίκου, ο οποίος μέσα από ανάρτησή του στο Instagram επισημαίνει πως «εμπλέκεται το όνομά μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας», τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια των γιορτών, απουσίαζε στο εξωτερικό και καμία σχέση δεν έχει με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα και η σύντροφός του Κατερίνα Δαλάκα, δείχνει να τον στηρίζει.

«Το μοναδικό σχόλιο που έχω να κάνω είναι πριν κρίνετε ανθρώπους και καταδικάζετε ζωές και οικογένειες να ελέγχετε την αλήθεια, πριν στείλετε τα υβριστικά μηνύματα όπως τύπου να πεθάνουμε και να πάθουμε καρκίνο να τσεκάρετε. Λυπάμαι που κανείς δεν χρωστάει ένα καλό λόγο σε κάποιον αλλά αμέσως βγάζετε τόσο μίσος. Θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση αυτή κάποια μέρα και πιστέψτε με θα θέλατε και εσείς να τσεκάρουν τα γεγονότα οι άνθρωποι πριν σας βρίσκουν και πριν σας καταδικάσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοψιάλης Αλέξανδρος: Η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, να λάμψει

“Είμαι φίλος με τον @dimi_fidi, έλειπε στο εξωτερικό, καταδικάζουμε κάθε τέτοια πράξη, τον ξέρουμε δεν τον ξέρουμε”, δήλωσε και ο συγκεκριμένος καθώς περίμεναν την θέση του αρκετά από τα tweets καθώς γνώριζαν την σχέση του με τον επιχειρηματία.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ kathimerini.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIME

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
3'
93 - 79
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1