NASA: Έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίας από το Perseverance στον Άρη
Οι πρώτες εικόνες από την αποστολή του Perseverance της NASA στον Άρη είναι άκρως εντυπωσιακές και πρέπει να τις δεις!

Μία από τις ειδήσεις που μας έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι η αποστολή του πέμπτου διαστημικού ρόβερ από τη NASA στον Άρη. Τώρα, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από την αποστολή αυτή και είναι πολύ εντυπωσιακές.

Το διαστημικό σκάφος προσεδαφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης και έχει ήδη συγκεντρώσει πολύτιμα δεδομένα στις κάρτες μνήμης του, μεταδίδοντας τις πληροφορίες αυτές σε ηλεκτρομαγνητικά “πακέτα” προς τη Γη.

Από ύψος 700 χιλιομέτρων, το Mars Reconnaissance Orbiter φωτογράφισε το ανοιχτό αλεξίπτωτο με φόντο τον πλανήτη. Η NASA υπόσχεται δημοσιοποιήσει επιπλέον φωτογραφίες, βίντεο με ήχο και στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Το Perseverance προσεδαφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον κόκκινο πλανήτη και, συγκεκριμένα, προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Jezero, κοντά στον ισημερινό του Άρη. Εκεί θα ανζητήσει ίχνη προαιώνιας μικροβιακής ζωής.

Όπως εξήγησε η διευθύντρια στρατηγικής της αποστολής, Pauline Hwang, το Σάββατο, το εξάτροχο ρομποτικό όχημα θα αρχίσει να τραβά περισσότερες πανοραμικές φωτογραφίες του περιβάλλοντα χώρου. Το πεδίο ερευνών βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τα απομεινάρια ενός αρχαίου δέλτα ποταμού, στις όχθες μιας λίμνης που δεν υπάρχει πια. Το έδαφος βρίσκεται στο όριο δύο ξεχωριστών γεωλογικών επιφανειών – μία ομαλή που περιλαμβάνει σκούρα, ηφαιστειακά βράχια και μία πιο ανώμαλη με ορυκτά που περιέχουν το μέταλλο ολιβίνη.

Η δεύτερη στην ιεραρχία του πρότζεκτ αυτού, Katie Stack Morgan, υποστηρίζει ότι η ομάδα ανυπομονεί να αρχίσει και, όπως λέει, χαρακτηριστικά:

“Βλέπουμε διαφορετικά χρώματα, τόνους και συστάσεις, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη διαδικασία εναπόθεσης.”

Tο Perseverance θα μελετήσει τα βράχια σε μία επιφάνεια 1,2 χιλ. επί 1,2 χιλιομέτρων. Ένας από τους στόχους της μεγαλόπνοης αποστολής κόστους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η συλλογή βράχων που μελλοντικές αποστολές θα φέρουν πίσω στη Γη για τις πρώτες εργαστηριακές αναλύσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;