Η Βασίλισσα Ελισάβετ αναζητάει την
Οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο ξεκινούν με την αναζήτηση της... Πλατινένιας Πουτίγκας!

Η πουτίγκα είναι ένα έδεσμα -κατά κύριο λόγο γλυκό, αν και συναντάται και σε αλμυρό- που επιλέγεται συχνά σε αγγλόφωνες χώρες και ιδιαίτερα στην Αγγλία. Έτσι, η πουτίγκα δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις γιορτές για τα 70 χρόνια στον βασιλικό θρόνο που “κλείνει” στις 6 Φεβρουαρίου 2022 η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο διαγωνισμός για την “Πλατινένια Πουτίγκα” αναμένεται να σηματοδοτήσει τον πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ αρχής γενομένης την 7η Φεβρουαρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Μαρτίου.

Στόχος του διαγωνισμού είναι «ένα πιάτο που μπορεί να είναι μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής και να απολαύσουν οι επόμενες γενιές». Άλλωστε, δεν είναι και μικρό το επίτευγμα της βασίλισσας, η οποία είναι η πρώτη Βρετανίδα Μονάρχης που θα γιορτάσει τον πλατινένια ιωβηλαίο.

Ο νικητής του διαγωνισμού Πλατινένιας Πουτίγκας (Platinum Pudding), αλλά και η νικήτρια συνταγή, θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του διοργανωτή που είναι ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά πολυκαταστήματα του Λονδίνου, το «Fortnum and Mason».

«Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να βρει μια ολοκαίνουργια δημιουργία πουτίγκας που μπορεί να αφιερωθεί στην Αυτή Μεγαλειότητα, για να ευχαριστήσει και να τιμήσει τη Βασίλισσα για 70 χρόνια υπηρεσίας στο έθνος και την Κοινοπολιτεία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα του «Fortnum and Mason».

Η στέψη της Βασίλισσας είχε εμπνεύσει το πιάτο «Coronation Chicken» που δημιουργήθηκε για την περίσταση από την σχολή μαγειρικής  Le Cordon Bleu London. Έτσι, το «Coronation Chicken» είχε σερβιριστεί στο γεύμα της Στέψης το 1953 στο Great Hall of Westminster School και συμπεριλήφθηκε στο μενού ως «Poulet Reine Elizabeth».

Στη “μάχη” για την “Πλατινένια Πουτίγκα” μπορούν να “ριχτούν” όλοι οι Βρετανοί πολίτες άνω των οκτώ ετών, είτε πρόκειται για μεμονωμένα άτομα, οικογένειες, σχολικές τάξεις, κοινοτικές ομάδες, εταιρείες και άλλους φορείς.

… And may the force be with them!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;