Ο Χάρι και η Μέγκαν
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ βρίσκονται, πλέον, κάτω από τον Εδουάρδο στη λίστα διαδοχής της βασιλικής οικογένειας.

Πολλά έχουν γραφτεί για την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ. Μετά από όλο αυτό τον σάλο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Έσεξ υποβιβάστηκαν αρκετές θέσεις στην ιεραρχία της βασιλικής οικογένειας βάση την επίσημη ιστοσελίδα της.

Στην ανανεωμένη, πλέον, λίστα, στην κορυφή της βρίσκεται, ασφαλώς, η βασίλισσα Ελισάβετ, ακολουθούμενη από τον πρωτότοκό της, Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα. Στη συνέχεια, βρίσκονται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον. Μέχρι πρότινος, τον αδερφό του διαδεχόταν ο Χάρι και η Μέγκαν. Όχι όμως πια.

Με βάση αυτή τη λίστα, ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονται κάτω από την πριγκίπισσα Άννα, τη μεγαλύτερη αδερφή του Καρόλου, τον Άντριου και τον Εδουάρδο (το τέταρτο παιδί της Ελισάβετ) και τη σύζυγό του Σοφία, κόμισσα του Ουέσεξ.

Μετά το Megxit, που  συγκλόνισε την Αγγλία και τους ακόλουθους της βασιλικής οικογένειας, την αποποίηση των βασιλικών καθηκόντων από το πριγκιπικό ζεύγος, και την πολυσυζητημένη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, Χάρι και Μέγκαν υποβαθμίστηκαν στη λίστα των ανώτατων μελών της Βασιλικής Οικογένειας.

Όπως είχαν παρατηρήσει πολίτες, τις τελευταίες εβδομάδες η ιστοσελίδα βρισκόταν υπό κατασκευή.

Πέρα, όμως, από αυτόν τον υποβιβασμό, αναθεωρήθηκαν και τα βιογραφικά των Έσεξ. Το αναθεωρημένο βιογραφικό του Χάρι αναφέρει:

“Όπως ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, ο Δούκας και η Δούκισσα παραιτήθηκαν από ανώτερα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας. Μοιράζονται τον χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, εξακολουθώντας να τιμούν τα καθήκοντά τους στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία. Το Frogmore Cottage στη Βρετανία παραμένει το σπίτι τους”

Από την άλλη, της Μέγκαν σημειώνει τα εξής:

“Η Δούκισσα θα συνεχίσει να στηρίζει σειρά ανθρωπιστικών οργανώσεων και σκοπών που αντανακλούν τα ζητήματα με τα οποία συνδέεται εδώ και καιρό, όπως τέχνες, πρόσβαση στην εκπαίδευση, στήριξη των γυναικών και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων.”

Η αλλαγή στην σειρά διαδοχής, ερμηνεύτηκε από πολλούς ως άλλη μια επίθεση κατά των Χάρι και Μέγκαν από το Παλάτι. Υπάρχει, ωστόσο, και μία μερίδα του κόσμου που την θεωρεί λογική και αναμενόμενη. Μάλιστα, κάποιοι την έκριναν ήπια, θεωρώντας πως το ζεύγος πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς από τη λίστα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;