Self test: Εφοδιάστηκαν με έξτρα τεστ τα σχολεία - Πώς θα τα προμηθευτείς
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με έξτρα self test για όσους δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν έγκαιρα.

Από το Σάββατο έχει γίνει γνωστό πως σε πολλά φαρμακεία έχουν τελειώσει τα δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το skai.gr, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως ολοκληρώθηκε ο εφοδιασμός των σχολείων σε όλη τη χώρα με έξτρα self test από το απόθεμα του κράτους, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες για όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν δωρεάν self test τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα αυτοδιαγνωστικών τεστ σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Παράλληλα με την παραπάνω ενέργεια, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Πώς θα γίνεται η προμήθεια των self test από τα σχολεία;

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν οδηγία να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί προκειμένου να χορηγούν self test για τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών/εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν προμηθευτεί.

Το self test δεν θα γίνεται στα σχολεία. Ο γονέας έχει την ευθύνη να πάρει το self test και να το κάνει στο παιδί του, το οποίο θα μπορεί να μπει στο σχολείο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;