Nirvana: Απορρίφθηκε η μήνυση για το εξώφυλλο του
Απορρίφθηκε η μήνυση του "μωρού" από το εξώφυλλο του Nevermind.

Αν είσαι fan των Nirvana σίγουρα θα έχεις δει το εξώφυλλο του άλμπουμ “Nevermind” , το οποίο κυκλοφόρησε το 1991. Το εξώφυλλο απεικονίζει ένα μωρό να κολυμπάει σε μία πισίνα και να πλησιάζει ένα δολάριο που κρέμεται από το αγκίστρι μίας μπετονιάς. Το συγκεκριμένο άλμπουμ των Nirvana είναι ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ τους, καθώς “απογείωσε” την καριέρα τους συμπεριλαμβάνοντας μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, όπως το «Smells Like Teen Spirit» και το «Come as You Are».

Tο μωρό που απεικονίζεται στο εξώφυλλο ονομάζεται Spencer Elden και το περασμένο καλοκαίρι πλέον στα 30 του έτη αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά των Nirvana και των κληρονόμων του Curt Cobain για την φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1990 στο Υδάτινο Κέντρο της Πασαντίνα, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη τεσσάρων μηνών, κατηγορώντας τους για παιδική πορνογραφία.


Σύμφωνα με πληροφορίες το περιοδικό Spin η κατηγορία του Elden απορρίφθηκε από έναν δικαστή της Καλιφόρνια απέρριψε την αίτηση την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ενώ οι δικηγόροι του Elden έχασαν την προθεσμία για να υποβάλουν ένσταση

Ο Elden που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του Nevermind υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το εμβληματικό εξώφυλλο του Nevermind ήταν μια εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που είχε «παραχθεί και διαφημιστεί εν γνώσει του» από το συγκρότημα.

Μάλιστα, ο Elden ισχυρίστηκε πως ούτε ο ίδιος ούτε οι νόμιμοι κηδεμόνες του υπέγραψαν κάποια ανακοίνωση που εξουσιοδοτεί τη χρήση «οποιωνδήποτε εικόνων του Spencer ή της ομοιότητάς του».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;