Ανοίγουν από αύριο τα φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης - Καμπανάκι για υγειονομικό κίνδυνο από την ΟΙΕΛΕ
H Ομοσπονδία Iδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κρούει καμπανάκι κινδύνου για την επιστροφή των μαθητών σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης από αύριο.

Από τη Δευτέρα, 3/1, οι μαθητές επιστρέφουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Κέντρα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας. Αυτό, μαζί με τη ραγδαία αύξηση στα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) να κρούει το καμπανάκι, κάνοντας λόγο για υγειονομικό κίνδυνο με την επιστροφή των μαθητών στα φροντιστήρια.

Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και ειδικοί ασχολούνται κυρίως με το άνοιγμα των σχολείων και η συνεδρίαση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, ενώ, τα φροντιστήρια ανοίγουν τις πόρτες του στις 3 Ιανουαρίου. Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρας, αρκετοί ειδικοί καλούν την κυβέρνηση να φρενάρει την επιστροφή στα σχολεία και η αρχή να γίνει με τηλεκπαίδεση για μία με δύο εβδομάδες, καθώς είναι πολλά τα παιδιά ηλικίας 3 έως 17 ετών που νοσούν.

Σε σημερινή τοποθέτησή του καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, αναφέροντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, υπογράμμισε τα εξής:

“Εάν την Πέμπτη συνεχίζουμε να έχουμε 50.000 με 60.000 κρούσματα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να πεις “ανοίγουν τα σχολεία”.

Η συζήτηση για τα σχολεία είναι ανοιχτή ακόμα, η απόφαση θα ληφθεί προς το τέλος της εβδομάδας όταν θα αρχίσει να φαίνεται τι συμβαίνει με την Όμικρον και τι επιβάρυνση θα φέρει.”

Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Ενόψει της επιστροφής από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος κρούει καμπανάκι, κάνοντας λόγο για υγειονομικό κίνδυνο και εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία γράφει τα εξής:

“Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος.

Καλούμε άμεσα την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, οι αίθουσες είναι μικρές, οι αναλογίες τ.μ. ανά εκπαιδευόμενο που τίθενται από το θεσμικό πλαίσιο δεν τηρούνται και υπάρχει συχνά το φαινόμενο των αδήλωτων τάξεων-εκπαιδευτικών-μαθητών που συνωστίζονται σε χώρους χωρίς καμιά διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε δωρεάν μοριακά τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί η ακριβής ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Ζητάμε την αναστολή του ανοίγματος των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.”

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;