Νέα μέτρα: Η εισήγηση των ειδικών για εστίαση, τηλεργασία, γήπεδα
Νέα μέτρα: Η εισήγηση των ειδικών για εστίαση, τηλεργασία, γήπεδα και σχολεία

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα νέα μέτρα στην προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης, ενώ έγινε αξιολόγηση στα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι στιγμής.

Νέα μέτρα: Η εισήγηση των ειδικών

  • Εστίαση: Όσον αφορά την εστίαση, καφέ, εστιατόρια και κυρίως τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως η απόφαση είναι να κλείνουν στις 12 το βράδυ. Είσοδο θα συνεχίσουν να έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ενώ θα επιτρέπονται μόνο 6 καθήμενοι ανά τραπέζι και θα απαγορεύονται οι όρθιοι. Η μουσική θα μπαίνει στο mute για μία ώρα, δηλαδή μεταξύ 11 – 12 μ.μ., μέχρι να κλείσουν.
  • Νοσοκομεία: Οι εργαζόμενοι στην εστίαση νοσοκομείων θα πρέπει να φορούν διπλές υφασμάτινες ή υψηλής προστασίας μάσκες. Επιπλέον, θα ανακοινωθεί και περιορισμός των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία. Η χρήση διπλής υφασμάτινης ή υψηλής προστασίας μάσκας θα επιβάλλεται σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Δεδομένη θεωρείται η παρέμβαση με μεγάλη αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας που μπορεί να φτάσει και το 50%.
  • Γήπεδα: Σχετικά με τα γήπεδα οι ειδικοί πρότεινα να είναι τα γήπεδα να λειτουργούν με πληρότητα 10%, μόνο για εμβολιασμένους και με πλαφόν θεατών τους 1000 ή τους 2000.
  • Σχολεία: Σχετικά με τα σχολεία αποφασίστηκε να αναβληθούν όλες οι εκδρομές, ενώ αναμένεται εκ νέου νέα συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας στα σχολεία από την επόμενη εβδομάδα.

Για τα καταστήματα του λιανεμπορίου, τα μέτρα που εφαρμόζονται κρίνονται ως επαρκή και ως εκ τούτου, δεν αναμένονται αλλαγές.

Περισσότερα αναμένονται μετά τις 17:30 με τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
15'
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
15'
0 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
6'
35 - 31
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;