Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Μετά τις 17:00 οι ανακοινώσεις
Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών.

Λίγο μετά τις 17:00 αναμένεται να γνωρίζουμε τα νέα μέτρα από τον Θάνο Πλεύρη σχετικά με την προσπάθεια ανακοπής της διασποράς του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν, όπως πάντα, έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αλλά σήμερα προβλέπεται να ανακοινωθούν πριν από την τακτική ενημέρωση που γίνεται στις 18:00

Βασικός σχεδιασμός είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα, τόνισε, μιλώντας στον ANT1 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, βασικό κριτήριο για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου όμως η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι σχετικά με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Για τον λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους εν όψει των εορτών να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν θα κινούνται σε 3 πυλώνες:

Κατά τα λοιπά, τρεις είναι οι πυλώνες των νέων μέτρων που πρόκειται να εξεταστούν ενδελεχώς από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει αυτήν την ώρα και δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και πριν την έλευση του 2022, αν χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με το cnn.gr.

Ο πρώτος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα κέντρα διασκέδασης και όχι στην εστίαση συνολικά. Εκεί τα μέτρα θα αφορούν στο ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους.

Ο δεύτερος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα γήπεδα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα και ειδικότερα αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ο τρίτος πυλώνας των μέτρων θα αφορά την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρόθεση όλων είναι να ληφθούν αποφάσεις για ήπιες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν μετά τις 3 Ιανουαρίου, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική ανάλυση των στοιχείων των τελευταίων 24ώρων.

Εφόσον κριθεί αναγκαίο, δεν αποκλείεται να προκριθεί ένα αυστηρότερο πακέτο μέτρων ή ο χρόνος υλοποίησής τους να καθοριστεί νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά.

Στο 70% τα ποσοστά της παραλλαγής «Όμικρον» στην Αττική

Η νέα παραλλαγή Ομικρον δεν θα επικρατήσει, έχει ήδη κυριαρχήσει, τουλάχιστον στην Αττική, ανέφερε στο ΣΚΑΙ 100.3 και στον Παύλο Τσίμα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι, την τελευταία εβδομάδα σε δείγματα που ελήφθησαν από την Αττική, αποδεικνύεται ότι τα ποσοστά της παραλλαγής Ομικρον στην κοινότητα είναι πλέον στο 70%.

Διευκρίνισε δε ότι τα ποσοστά στους εμβολιασμένους με την τρίτη δόση είναι με πολύ ήπια συμπτώματα, σε σχέση μετα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
FT
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΤΕΛ
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;