Κορωνοϊός: Σουηδοί εμφυτεύουν μικροτσίπ που λειτουργούν και για πιστοποίηση εμβολίου
Η εταιρεία "Epicenter" τελειοποίησε ένα μικροτσίπ το οποίο δε ξεπερνά ένα κόκκο ρυζιού και μπορεί να εμφυτευτεί υποδόρια σε ανθρώπους.

Η εταιρεία “Epicenter“, είναι μια σουηδική startup εταιρεία με έδρα της τη Στοκχόλμη. Η εταιρεία τελειοποίησε ένα μικροτσίπ το οποίο δε ξεπερνά ένα κόκκο ρυζιού και μπορεί να εμφυτευτεί υποδόρια σε ανθρώπους, αντικαθιστώντας την ταυτότητα, την πιστωτική κάρτα ή την κάρτα εισόδου στους χώρους εργασίας.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη εταιρεία, ο επικεφαλής του τμήματος διανομής της τεχνολογίας (τύπου NFC), δείχνει πώς λειτουργεί. Σκανάρει το σημείο που έχει εμφυτευτεί το μικροτσίπ, κι αυτό αμέσως ενημερώνεται μέσω της εφαρμογής σε smartphone, για το καθεστώς εμβολιασμού του.

Τα εμφυτεύματα είναι μια πολύ ευέλικτη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά διαφορετικά πράγματα και αυτή τη στιγμή καθιστούν πολύ βολικό το να έχετε πάντα προσβάσιμο το διαβατήριο COVID πάνω σας“, αναφέρει ο ίδιος.

 

Το μικροτσίπ μπορεί να εμφυτευθεί σε διάφορα σημεία, είτε στον βραχίονα είτε σε κάποιο σημείο των δαχτύλων και φυσικά, καμία σχέση δεν έχει με την ουσία των εμβολίων.

Είναι προφανές πως η εμφύτευση θα γίνεται καθαρά για εμπορικούς σκοπούς και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα, όπως αναφέρει πάντα η “Epicenter“. Ήδη, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν λάβει το εμφύτευμα για να κυκλοφορούν χωρίς κάρτες εισόδου/ αναγνώρισης και για να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, όπως αυτόματους πωλητές ή εκτυπωτές.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 3