Pho: Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στο παραδοσιακό Βιετναμέζικο πιάτο
Στο εθνικό φαγητό του Βιετνάμ με το όνομα Phở (Φο) είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Η Google αλλάζει λίγο τα doodle της και αντί να τα αφιερώνει σε μεγάλες προσωπικότητες, έχει αρχίσει να βάζει και μοναδικά doodle αφιερωμένα σε μέρη ή και φαγητά από όλο τον κόσμο. Έτσι, το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στο εθνικό πιάτο του Βιετνάμ που φέρει την ονομασία Phở (Φο). Την εικονογράφηση αυτού του doodle έχει αναλάβει η καλλιτέχνιδα, Lucia Pham.

Η σημερινή ημέρα, δηλαδή η 12η Δεκεμβρίου, επιλέχθηκε το 2018 ως η επίσημη ημέρα για τον εορτασμό του βιετναμέζικου phở, προς τιμήν του αγαπημένου γαστρονομικού θησαυρού και της πολιτιστικής συγχώνευσης που αντιπροσωπεύει. Το εν λόγω φαγητό σερβίρεται ως αρωματική σούπα γεμάτη με αλμυρό ζωμό, μαλακά νουντλς ρυζιού, φρέσκα βότανα και κρέας σε λεπτές φέτες

Αυτό που κάνει το Phởνα ξεχωρίζει είναι η προσεγμένη διαδικασία μαγειρέματος για την επίτευξη πολυεπίπεδων γεύσεων και ενός καθαρού ζωμού. Για το μαγείρεμά του, χρησιμοποιούνται συστατικά όπως καβουρδισμένο τζίντζερ, μαραθόσπορος, αστεροειδής γλυκάνισος και η κανέλα για τον σιγοβρασμένο ζωμό, ο οποίος χρησιμεύει ως βάση για αρώματα και γεύσεις για κάθε ουρανίσκο.

Η ακριβής προέλευσή του φαγητού παραμένει ακόμα άγνωστη. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι το phở γεννήθηκε στην επαρχία Nam Dinh του βόρειου Βιετνάμ μεταξύ του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Μερικοί πιστεύουν ότι το phở προέρχεται από τη λέξη phấn, ένα πιάτο με ζυμαρικά με ρύζι. Οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν κονσομέ βοείου κρέατος για να φτιάξουν μια πρώιμη μορφή του phở – ήταν μια απλή αλλά πολύ δημοφιλής σούπα με νουντλς που ονομάζεται xao trau που αποτελείται από βουβαλίσιο κρέας μαγειρεμένο σε ζωμό και φιδέ ρυζιού.

Παραδοσιακά, το phở είναι ένα πιάτο πρωινού που πωλείται σε πάγκους street food, αλλά η κατανάλωση phở έχει μεταφερθεί σε καθημερινό comfort food. Στη σημερινή εποχή, το phở καταναλώνεται παγκοσμίως σε αμέτρητες παραλλαγές, όπως phở trộn (ξηρό phở), phở gà (κοτόπουλο phở), phở cuốn (ρολά phở) και πολλά άλλα.

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;